terug naar het overzicht

Rondreis Wildparken van Kenia

In Samburu Game Reserve maakt u kennis met de zeldzame gerenoek, die bekwaam blaadjes van de bomen eten. De ligging direct aan de waterdrinkplaats en de bijzondere observatiepost maken het overnachten in Aberdare erg spectaculair. Ontdek het kleurrijke vogelleven aan Nakuru-meer en geniet van onvergetelijke safaritochten op de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara. Dit is de plek waar katachtige op zoek zijn naar hun prooi, waar giraffes zich gracieus voortbewegen en olifanten, zebra’s en antilopen makkelijk te spotten zijn. In deze complete reis krijgt u een goed beeld van de meeste bekende safariparken in Kenia.

Wat maakt deze reis bijzonder
Privésafari met landrover
Spot wild!
Een ballonvaart over Masai Mara?
Ingrid-Kenia-zebra
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 3000,- per persoon
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Wildparken van Kenia

Dag 1             Nairobi

Dag 2             Samburu Game Reserve

Dag 3             Samburu Game Reserve

 

 

Dag 4             Aberdare Mountains

Dag 5             Lake Nakuru

Dag 6             Masai Mara

Dag 7             Masai Mara

Dag 8             Vertrek Masai Mara

100% maat werk

Dag 1 Nairobi

Nairobi is het vertrekpunt voor safaritochten door Kenia. Een levendige stad met kleurrijke marktjes, diverse musea en het Nairobi National Park. Op de luchthaven wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel in Nairobi gebracht.

 

Overnachting in de Nairobi.

Inclusief transfer

Dag 2 Nairobi - Samburu Game Reserve

Kenia-Samburu-Afrikaanse-Vrouw_1_390800 Kenia-Samburu-Giraf

Na het ontbijt maakt u kennis met uw Engelssprekende safarigids/chauffeur voor de komende dagen. In noordelijke richting rijdt u naar Samburu Game Reserve, een afwisselend safaripark waar bijzondere diersoorten zoals Somalische giraffe, grevy zebra en gerenoek uw pad zullen kruisen. Fotografeer ze goed want elders in Kenia komen ze niet voor. De Ewaso Ng’irorivier stroomt door het park en heeft aantrekkingskracht op vogels. Maar ook op nijlpaarden, die zich overdag verschuilen in het water, en ’s nachts aan land komen om te grazen. Na de lunch begint uw afwisselende safari-avontuur in Samburu.

 

Overnachting in Samburu Game Reserve.
Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 3 Samburu Game Reserve

De dag staat in het teken van safaritochten. Vroeg in de ochtend gaat u op zoek naar wild dat langzaam ontwaakt na een drukke nacht in de bush. Voor het ontbijt keert u terug naar de lodge om daarna in de schaduw van de acaciabomen te ontspannen. Wel altijd met fotocamera bij de hand want aan de rivier is altijd iets waarneembaar. Na een smakelijke lunch stapt u in de namiddag weer in de landrover. Samen met de gids/chauffeur speurt goed naar katachtige die op jacht zijn naar hun prooi. Voor zonsondergang keert u terug naar de huiselijkheid van het kamp.  aaa

 

Overnachting in Samburu Game Reserve.
Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 4 Samburu Game Reserve – Aberdare Mountains

Het is tijd om Samburu te verlaten. Er wordt koers gezet in zuidelijke richting en u heeft onderweg magnifiek uitzicht op de hoogste berg in Kenia: Mount Kenya (5199meter). Via wat lokale stadjes arriveert u Outspan voor de lunch. Daarna wordt u naar uw bijzondere accommodatie gebracht. Hier gaat u niet op safari, maar hier komt het wild naar u toe! U kijkt uit op de verlichte waterdrinkplaats en observeert wild vanuit de ondergrondse post. Hoe spannend om op ooghoogte en korte afstand van olifanten, buffels en ander wild te staan.

 

Overnachting in Treetops

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch en diner

 

Dag 5 Aberdare Mountains – Lake Nakuru

Samburu-Aberdare-Mountkenya_1_374035

Met een laatste blik op de drinkplaats rijdt u terug naar Outspan waar uw safarigids al staat te wachten. De reis wordt vervolgd naar het volgende hoogtepunt: Lake Nakuru, het thuis van vele vogels en van zowel de witte als zwarte neushoorn. De safaritocht in de middag is aan Lake Nakuru. Rijden langs de oever van het meer vergt voor het spotten van wild een andere techniek, gelukkig heeft uw gids scherpe ogen! Kijk zelf goed in de bomen, want luipaarden nestelen zich op dit moment van de dag graag in de schaduw van takken.

 

 Overnachting aan Lake Nakuru

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 6 Lake Nakuru – Masai Mara

Via de plaats Mai-Mahiu arriveert u in Narok. Dit is de laatste stop voordat u de wereldberoemde vlaktes van de Masai Mara gaat verkennen. Eerst is het tijd voor lunch en dan… dan gaat u op safari! Het dak staat open wanneer u de onverharde wegen afspeurt naar cheeta’s, buffels, zebra’s en ander wild. Observeer een olifantenfamilie en kijk hoe moederolifant de kleine kroost goed beschermt. De interessante uitleg van uw gids zorgt dat u nog meer begrijpt van het leven én overleven in de natuur.

 

Overnachting in Masai Mara

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 7 Masai Mara

Kenia-Masai-Mara-Uitzicht_1_390709 Kenia-Masai-Mara-Camp Kenia-Masai-Mara-Migratie_1_390760

Deze laatste dag in de bush, trekt u er zowel in de ochtend als middag op uit. Natuurlijk is het grote wild bijzonder om te observeren en fotograferen, maar zeker ook spectaculair zijn de groepen met tientallen impala’s. Kijk goed hoe mannetjes elkaar de loef af te steken en wie er als winnaar uit de bus komt. Insecten, vogels, bomen en planten…… alles heeft elkaar nodig in de natuur. Voor de zon ondergaat keert u terug naar het kamp.

 

Op deze dag kunt u een onvergetelijke ballonvaart over de Masai Mara maken (vooraf reserveren tegen een meerprijs). Laagvliegend over de vlaktes krijgt u een heel andere wildbeleving. Na een happy landing en een smaakvol champagne-ontbijt gaat u op safari.

 

Overnachting in Masai Mara

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 8 Masai Mara - Nairobi

Met een laatste blik op de vlaktes van de Mara rijdt u via de Great Rift Valley weer terug naar her startpunt van de reis: Nairobi. Afhankelijk van uw volgende bestemming eindigt deze prachtige safarireis op de luchthaven of bij een stadshotel Nairobi.

 

Inclusief ontbijt

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen