terug naar het overzicht

Rondreis Kenia, Masai Mara, Lake Elementaita en Amboseli

Magische woorden zoals Masai Mara, Amboseli en Lake Nakuru staan voor onvergetelijke en zeer afwisselende safaritochten. De Masai Mara met haar eindeloze vlaktes kan het hele jaar door bezocht worden. In deze reis overnacht u in een luxe safaritent, een absolute meerwaarde. Aan de oever van Lake Nakuru bespiedt u neushoorns, luipaarden en vele vogelsoorten. Als kers op de taart verblijft u twee nachten aan de voet van de Kilimanjaro in het Amboseli National Park. In deze 7 dagen krijgt u een zeer goed beeld van de verscheidenheid van safariland Kenia.

Wat maakt deze reis bijzonder
Zeer afwisselende safaritochten
Een boottocht over Lake Naivasha
Seat in coach, vertrek zaterdag
Ingrid-Kenia-zebra
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.
Prijsindicatie vanaf € 2250,- per persoon
Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

De reis van dag tot dag: Masai Mara, Elementaita en Amboseli

Dag 1             Nairobi

Dag 2             Masai Mara

Dag 3             Masai Mara

Dag 4             Lake Elementaita

Dag 5             Amboseli National Park

Dag 6             Amboseli National Park

Dag 7             Vertrek Nairobi

100% maat werk

Dag 1 Nairobi

Nairobi is een drukke stad op korte afstand het gelijknamige National Park. In en rondom de stad zijn veel excursies te maken waaronder de Out of Africa Experience naar het voormalig woonhuis van Karen Blixen. Nairobi is het start- en eindpunt voor safaritochten door Kenia. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in de Nairobi.

Inclusief transfer

Dag 2 Nairobi - Masai Mara

Kenia-Masai-Mara-Cheetas_1_390966

Na een goed ontbijt maakt u kennis met uw Engelssprekende safarigids/chauffeur en eventuele medereizigers. Langs de vruchtbare hooglanden en de Narok vallei bereikt u het eerste hoogtepunt van de reis: de Masai Mara. Na de lunch is het tijd om wildsporen te volgen…is dit echt de pootafdruk van een neushoorn? Op de vlaktes van de Mara is het een komen en gaan van wild. Van cheeta’s tot hartenbeesten en olifanten tot buffels, u komt ogen te kort. Net voor de zon ondergaat keert u terug naar het kamp. Geniet onder de glinsterende sterrenhemel van nog een ‘slaapmutsje’, alvorens u wegdroomt.

 

Overnachting in Masai Mara National Reserve. 

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 3 Masai Mara National Reserve

Het dak van de bus staat al open dus is het tijd om de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara te ontdekken. Terwijl het wild langzaam ontwaakt dwarrelen nieuwsgierige leeuwenwelpjes rondom het safarivoertuig, fotocamera’s in de aanslag! Even verderop staat een groep buffels in de ochtendzon te grazen, terwijl giraffes zich gracieus voortbewegen door het gebied. Op de warme momenten van de dag is het wild niet of nauwelijks actief, u keert terug naar het kamp voor lunch en siësta. In de namiddag bezoekt u een traditioneel Masaidorp waar u meer over de gewoontes en tradities leert van dit trotse volk. De dag eindigt met een mooie safaritocht.

 

Een andere manier om wild te spotten is tijdens een prachtige ballonvaart over de Masai Mara (niet inclusief). Net voor de zon opkomt gaat u de lucht in, een onvergetelijke gebeurtenis. Vanuit de lucht olifanten, buffels en antilopen geeft een extra dimensie aan de reis. Na een goede landing staat er een heerlijk champagne-ontbijt voor u klaar.

 

Overnachting in Masai Mara National Reserve. 

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 4 Masai Mara National Reserve - Lake Elementaita

Lake-Nakuru-Flamingo Kenia-LakeNakuru-neushoorn_2_310184 Kenia-Lake-Elementaita-Vogels_1_391021

Een nieuwe dag in Afrika is aangebroken. Via de ‘graanschuur van Kenia’ met enorme stukken land waar tarwe en gerst wordt verbouwd, arriveert u voor de lunch bij Lake Elementaita. Ter afwisseling worden de tochten aan de oever van Lake Nakuru gemaakt, wat bekend staat om haar fantastische vogelleven. Maar hier huizen ook zwarte én witte neushoorns. Pak de verrekijker erbij en probeer ze zelf te spotten. U bent op tijd terug bij Lake Elementaita om de zon onder te zien gaan.

 

Overnachting aan Lake Elementaita.

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 5 Lake Elementaita – Amboseli National Park

De dag begint goed met een fantastische boottocht over Lake Naivasha. Tussen de felgekleurde vogels vliegen zeldzame exemplaren die u vastlegt op de gevoelige plaat, net als de robuuste nijlpaarden doe af en toe naar de oppervlakte komen om adem te halen. Aansluitend reist u via Nairobi naar de eindbestemming Amboseli National Park. Van verre ziet u de Kilimanjaro in Tanzania al oprijzen aan de horizon! 

 

Overnachting in Amboseli National Park.

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en boottocht

Dag 6 Amboseli National Park

Kenia-Amobeseli-Giraffe Kenia-Amboseli-Olifanten

Deze laatste safaridag is er een om door een ringetje te halen. Zeker in de vroege ochtend steken de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro schril af tegen de felblauwe hemel, een uniek fotomoment! De picknick wordt meegenomen want de hele dag staat in het teken van safari. Het rijke wildleven en het afwisselende landschap maakt Amboseli bijzonder. Olifanten domineren het gebied en ze bewegen zich vaak in grote groepen voort.

 

Dit is ook de plek Masai-herders hun vee naar drinkplaatsen leidt. Hoewel er veel wilde dieren zijn lopen ze ongekend rustig over de vlaktes. Toch zijn ze veilig want de roodgekleurde kleding van de Masai schrikt het wild af.

 

Overnachting in Amboseli National Park.

Inclusief ontbijt, landrover met gids, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 7 Nairobi

Met een laatste blik op de imposante Kilimanjaro rijdt u via de eindeloze Athivlakte terug naar Nairobi. Afhankelijk van uw volgende bestemming eindigt deze prachtige safarireis op de luchthaven of bij een stadshotel Nairobi.

 

Inclusief ontbijt

 

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen