terug naar het overzicht

Rondreis Onbekend Bali

Echt kennismaken met de Balinezen: deze reis voert langs dorpen zoals Sidemen en Blayu, waar u door een gebied met rijstvelden wandelt dat nauwelijks door toeristen wordt bezocht. U slingert tijdens deze uitgebreide rondreis over Bali: van hoge bergen naar mooie stranden bij Sanur en Canggu en lavastranden bij Lovina. Grote kans om dolfijnen te zien bij Lovina, terwijl u bij Ubud zeker apen zult zien. Vanuit Candi Dasa kunt u door het meest authentieke oostelijke deel van Bali reizen.

Wat maakt deze reis bijzonder
Veel afwisseling
Bijzonder hotel in rijstvelden
Snorkelen bij Amed
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Prijsindicatie: vanaf € 735,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Onbekend Bali

Dag 1     Aankomst Sanur

Dag 2     Sanur

Dag 3     Ubud

Dag 4     Ubud

Dag 5     Sidemen

Dag 6     Candi Dasa

Dag 7     Candi Dasa

Dag 8     Amed

Dag 9     Lovina

Dag 10   Lovina

Dag 11   Blayu

Dag 12   Blayu

Dag 13   Canggu

Dag 14   Canggu

Dag 15   Vertrek Canggu

100% maat werk

Dag 1 Sanur

U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Sanur gebracht (transfer).

 

Informatie Sanur:

Sanur is een prettige en mooie strandbestemming aan de zuidoostkust met vaak een mooie zonsopgang (wel vroeg!). Sanur is kleiner, rustiger, mooier en beschutter dan bestemmingen als Kuta of Legian. Het plaatsje heeft zijn Balinese karakter behouden; dit blijkt vooral ’s morgens in alle vroegte, als alleen de plaatselijke bevolking op straat is te zien. Het zandstrand van Sanur (kleur zand als onze stranden) is op de meeste plaatsen rustig. De branding is ver weg, u springt niet zomaar vanaf het strand de hoge golven in; het water komt tot uw kuiten. U ziet hier ook nog veel Balinezen gebruik maken van het strand, de kampungs liggen direct achter de hotels. Sanur kent diverse uitstekende restaurants in typisch Balinese sfeer. Op diverse plaatsen zijn lokale bewoners eenvoudige restaurantjes begonnen op het strand in het zuiden: plastic stoeltjes, maaltijden voor ‘geen geld’, voeten in het zand. Genieten!

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief transfer

Dag 2 Sanur

Bali-bootjes-strand-VanVerre(13)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Sanur - Ubud

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en in ongeveer 2 uur naar uw hotel in Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:

Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden bekend als centrum van de kunst. Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud het Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heenkijken. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri

Lukisan Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. De omgeving van Ubud is prachtig.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 4 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-raftenbijwaterval(8) West-Maleisië-Ubud-houtsnijder_1

Vanuit Ubud kunt u diverse excursies ondernemen. Erg leuk om te doen: raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Of u kunt fietsen huren en al dan niet onder begeleiding een prachtige tocht door de sawa’s in de omgeving van Ubud maken. Ook worden er diverse wandelingen georganiseerd in de omgeving van Ubud, vraagt u ons gerust om de mogelijkheden. Toeristisch, maar aardig is het Monkey Forest. In dit apenbos, een beschermd gebied leven drie groepen langstaartapen. Pas op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze (brillen, sieraden). En niet voederen! Bijzonder is ook het volgen van een kookcursus in Ubud. Een leuke kookles kunt u volgen bij The Paon Bali. Onder begeleiding van een kok gaat u aan de slag om Indonesische gerechten te bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Ubud - Sidemen

Indonesie-Bali-Sidemen-landschap3(13)

Vanaf vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Naar het mooie Sidemen op Oost-Bali vandaag. Uw chauffeur rijdt oostwaarts. Onderweg kunt u een stop maken in Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. Vanaf Klungkung rijdt u een stukje naar het noorden, naar Sidemen. Zo alles bij elkaar bent zo’n 3 uur onderweg.

 

Informatie Sidemen:

Het gebied rondom in het district Sidemen is schitterend, u krijgt hier het gevoel van het oude Bali. De machtige heilige Gunung (= berg) Agung torent boven alles uit. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in de valleien. Zo moet Bali ooit helemaal zijn geweest. Het is ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving: o.a. naar de moedertempel Besakih en het waterpaleis Tirtagangga. Wij vinden dit deel van Bali een geweldige ervaring voor diegenen, die het Bali van vroeger nog willen leren kennen en tot rust willen komen in het adembenemend mooie landschap. De Balinezen beschouwen de heilige berg de Gunung Agung als ‘de navel van de wereld’ en slapen met hun hoofd naar de Agung. Het is hier puur. Veel yoga- en retraite centra zijn hier gevestigd.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Sidemen - Candi Dasa

Het is een klein uurtje rijden naar Candi Dasa aan de kust. Maar u kunt deze dag ook benutten om de wijde omgeving te bewonderen, zie de beschrijving van de bezienswaardigheden bij Candi Dasa.

 

Informatie Candi Dasa:

Candi Dasa ligt aan de zuidoostkust, het is een leuke bestemming; Candi Dasa leent zich namelijk uitstekend voor het maken van uitstapjes in het oostelijk deel van Bali. Het strand van Candi Dasa is verdwenen een aantal jaren geleden; de hotels hebben een soort brede plankiers gemaakt, met zand bedekt, waarop de strandstoelen staan. Een creatieve oplossing.

 

Overnachting in Candidasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Candi Dasa

Indonesie-Bali-Candi-Dasa-mooilandschap(13)

Vanuit Candi Dasa kunt u allerlei leuke uitstapjes maken in het mooie oostelijke deel van Bali. Hieronder treft u een aantal suggesties aan, het kan zijn dat u deze op een route naar of van Candi Dasa ook zult aantreffen, dan kunnen deze suggesties dubbel op zijn. Op vrij korte afstand van Candi Dasa ligt het dorp Tenganan, waar nog oorspronkelijke Balinezen, de Bali Aga, leven. Niet zo ver hier vandaan ligt Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. U kunt vervolgens naar Besakih, de moedertempel, tegen de helling van de Gunung Agung (heilige berg) gebouwd. Het is het oudste, grootste en indrukwekkendste tempelcomplex op Bali.

 

De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oudbalinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Het is een prachtige tempel, de lokale gidsen zijn helaas wel wat agressief. Gaat u zeker de fantastisch mooie en beroemde rijstterrassen in het uiterste oosten bekijken; deze dienen zelfs als voorbeeld voor andere Aziatische landen. Blijft u niet in uw busje zitten, maar ga er uit: de stilte in, wandelend over de dijkjes van de rijstterrassen! De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes van het openluchtpaleis op de helling van de Gunung Agung zijn toegankelijk voor het publiek. Ook kunt u een bootje huren en voor de kust gaan snorkelen of duiken.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Candi Dasa - Amed

Bali-visje-nemo(8) Indonesie-Bali-duiker3

U rijdt noordwaarts, langs de hoogste rijstterrassen van Indonesië. Wat een schoonheid en vakmanschap. Ga ook uit uw busje en wandel over de dijkjes van de rijstvelden: genieten!

Daarna komt u aan bij het waterpaleis van Tirtagangga (betekent: water van de Ganges), een vijvercomplex. Het is het vroegere weekendverblijf van een raja, een Balinese vorst. De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes op de helling van de Gunung Agung zijn een bezoek zeker waard. U kunt hier ook lunchen. En dan door naar Amed. De reistijd is ruim 3 uur (afhankelijk van de tijd die u onderweg besteedt). En dan door naar Amed. De reistijd is ruim 3 uur (afhankelijk van de tijd die u onderweg besteedt).

 

Informatie Amed:

Amed is een snorkel- en duikbestemming in het noordoosten van Bali. Het gebied boven water is niet het mooiste op Bali, u gaat hier echt naar toe voor de onderwaterwereld.

 

Overnachting in Amed.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Amed - Lovina

U heeft eerst een korte rit naar Tulamben. Als u wilt kunt u hier snorkelen of duiken. Op zo’n 50 meter vanaf het strand ligt een gezonken Amerikaans scheepswrak, in 1942 door de Japanners getorpedeerd. De punt ligt slechts op 3 meter beneden de zeespiegel, de bodem op 30 meter (dus ook voor snorkelaars te zien; het zicht is ongeveer 12 meter).  Heel boeiend. En na dit onderwater-avontuur richting Lovina. De rustige route volgt de kustlijn, hier en daar raakt de weg de kust en kunt u genieten van de zee. U passeert de plaatsen Tejakula en de belangrijkste stad in het noorden, Singaraja. Onderweg ziet u diverse tempeltjes. De totale reistijd (zonder snorkelen/duiken) is ruim 3,5 uur.

 

Informatie Lovina:

De stranden van Lovina zijn lavastranden (donker zand). Er zijn restaurantjes langs de weg. In Lovina kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U kunt snorkelen en duiken in rustig en glashelder water; de rustige zee en de ondiepe lagune maken deze kust ideaal voor beginnende snorkelaars en duikers (er zijn mooiere onderwaterplekken bij Bali). U kunt ter plaatse een boot huren om naar de mooiste snorkellocaties te varen, deze liggen meer ten oosten van Lovina. Een aanrader: bij, of zelfs vóór zonsopgang, per boot de zee op en op zoek naar de dolfijnen. De kans dat u deze dieren ziet is zo’n 80 %. Je boot wordt soms omringd door tientallen springende, spelende en blazende dolfijnen. Heel leuk en bijzonder. U dient al de dag of avond ervóór een boot te bespreken (bij de receptie van het hotel of, goedkoper, op het strand). De tocht duurt meestal ruim twee uur (en laat u niet na een uur al naar uw hotel terugbrengen).

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Lovina

Indonesie-Bali-Lovina-boeddhistischetempel7-shutterstock_156019733(13)

Vanaf Lovina zijn goede wandelpaden, tempels en warme zwavelbaden in de heuvels. Een interessant tochtje vanaf Lovina: naar het boeddhistische klooster. U gaat naar Banjar, ten westen van Lovina. Het is het enige boeddhistische klooster op Bali. Hier vlakbij zijn hotsprings, absoluut een hoogtepunt, mede ook door het vele groen rondom. Er zijn drie bronnen, van heet naar warm (u moet echt bijkomen). Neemt u hier een bad in alle drie de baden, u komt er verkwikt weer uit. En dan heerlijk

lunchen hier, uw dag is weer goed.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Lovina - Blayu

Bali-Gitgit waterval5(8) baliceremoniemensenindonesie(8) Tempel op het bratanmeer 2(8)

Vanaf Lovina rijdt uw chauffeur oostwaarts tot aan Singaraja, daar slaat hij af de bergen in. Het is een schitterende bergroute. U rijdt via de Gitgit-waterval (zeker even gaan kijken) naar het Bratanmeer, naar Bedugul. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur (meer dan 2000 meter hoog), die boven het meer uittorent. Het koele Bedugul ligt op 1200 meter hoogte. Op een kleine landtong staat het half hindoeïstische, half boeddhistische tempelcomplex Ulun Danu met een meru-toren van 7 lagen. Een andere elegante tempel heeft maar liefst 11 daken en is gewijd aan Visjnu. Vervolgens naar Pacung, ten zuiden van het Bratanmeer. Hier kunt u even lunchen. Uw chauffeur rijdt verder zuidwaarts, tot het dorpje Bringkit. Daar is de afslag naar Blayu. Een omweg, maar wel prachtig: via de Jatiluwi-route: vanaf Pacung rijdt u niet meteen naar het zuiden, maar volgt u een smalle weg door een schitterend gebied (hoge rijstterrassen, er kunnen alleen minibusjes rijden op deze smalle weg). Bij de tempel Luhur Batukau naar het zuiden tot aan Blayu. De reisduur, indien u de Jatiluwi-route neemt, zal globaal 6.5 uur bedragen.

 

Informatie Blayu:

Het dorpje Blayu ligt midden tussen de rijstvelden in het zuiden van Bali op ca. 45 minuten rijden noordwaarts van de luchthaven. Blayu is nog ver verwijderd van het “massa- toerisme” en ademt nog een echte Balinese sfeer uit. De plaatselijke bevolking ziet de toerist nog echt als gast en ze maken daarom graag met u een praatje of nodigen u uit voor het bijwonen van een van de vele ceremonies, die een belangrijke plaats innemen in het dagelijkse leven van de Balinezen. De directe omgeving van Blayu leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen of fietstochten. Het hotelpersoneel  zal u er graag alles over vertellen. U wandelt zo het dorp in en geniet van het authentieke Bali.

 

U neemt hier afscheid van uw chauffeur.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 12 Blayu

Indonesie-Bali-Blayu-draagster(13)

Vanuit het resort in Blayu worden diverse activiteiten georganiseerd. Zeer tot de verbeelding sprekend is de fietstocht naar de kust in ongeveer 2 uur. U rijdt bijna het hele traject naar beneden (geen zorg, u en de fietsen worden met een busje teruggebracht). En dan komt u aan bij de tempel in het water, Tanah Lot, voor een (hopelijk) mooi zonsondergang. Een absolute aanrader! Ook kunt u fietstochten in de omgeving maken, de keuze is aan u. Eveneens zijn er  twee wandeltochten uitgezet. De ene wandeling duurt 2 uur en de andere duurt 4 uur. Tijdens deze wandeltochten brengt u een bezoek aan Alas Kedaton (oftewel het apenbos), u passeert tempels, u brengt een bezoekje aan de lokale bevolking in een dorpje, u ziet de Puri (een koninklijk paleis), een schooltje en de werkplaatsen van de locale steenbewerkers en houtbewerkers. Tevens worden er kooklessen georganiseerd. Erg leuk om te doen! Eerst gaat u naar de lokale markt om inkopen te doen en vervolgens bereidt u onder begeleiding van de Indonesische kok een heerlijke Indonesische lunch of diner. Wilt u meer contact met de lokale

bevolking? Het resort Taman di Blayu heeft goede contacten met de plaatselijke bevolking (het hotelpersoneel woont er tenslotte). Ze bieden de mogelijkheid om bij de dorpsbewoners te lunchen. Er zijn ook vaak ceremonies in de buurt van Blayu. Vraagt u het personeel hiernaar.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Blayu - Canggu

U wordt bij uw hotel in Blayu opgehaald en naar uw hotel in Canggu gebracht (transfer).

 

Informatie Canggu:

Canggu ligt aan de westkust, aan een rustig strand. Hier komen, buiten de hotelgasten, weinig toeristen. De branding beukt vrijwel direct op het strand, veel “lawaai” dus. De zonsondergangen aan deze kant van het eiland zijn prachtig. Vanaf de meeste hotels rijden shuttle-busjes naar Kuta. Kuta ligt op iets meer dan een half uur rijden vanaf Canggu. Canggu ligt op ca. 20 minuten rijden van Seminyak. In Seminyak zijn meerdere hotels, de meeste in de luxe categorie. Seminyak heeft een leuk winkelgebied, veel minder schreeuwerig dan Kuta. Bovendien is het strand bij Seminyak gezellig: restaurantjes aan het strand, zitzakken onder een parasol.

 

Overnachting in Canggu.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 14 Canggu

zonsondergang(13)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Canggu.

Inclusief ontbijt

Dag 15 Vertrek Canggu

U wordt bij uw hotel in Canggu opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

Einde van een prachtige reis!

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën