Prachtige bounty eilandjes bij Lombok
Indonesie-Lombok-Gili-Meno-collega-Lara-op-schommel

Prachtige bounty eilandjes bij Lombok

Lara, Van Verre Algemeen 24-7-2020

Wil je jouw reis door Indonesië combineren met een verblijf op een tropisch eiland? Er zijn vele verschillende opties rondom Lombok. Voor ieder is er een passend eiland die op jouw wensen aansluit. Zo kun je de bekende noordelijke Gili-eilanden; Gili Trawangan, Gili Air of Gili Meno bezoeken, maar ook de rustige zuidelijke eilanden Gili Asahan of Gili Gede.

 

Hieronder vertel ik je over deze verschillende eilanden. Dan kun je zelf kiezen welk eiland het beste bij jouw wensen past!

 

Onderstaande eilanden zijn bijna allemaal bereikbaar per boot van zowel Lombok als Bali en dus ook goed te combineren met een mooie reis over één van deze eilanden. Op onderstaande eilanden (m.u.v. Gili Gede) zijn er geen motorvoertuigen toegestaan. Op het eiland kun je gebruik maken van een cidomo, een paard en wagen, om je naar het hotel te laten brengen. Of huur bij het hotel een fiets. 

 

De drie noordelijke Gili’s

1. Gili Trawangan

Het bekendste en drukste eiland van de noordelijke Gili-eilanden. Op dit eiland komen erg veel jonge toeristen om te genieten van zon, zee, strand en vooral ook feesten. Er zijn veel bars waar grote feesten worden gegeven. Op het eiland zijn veel accommodaties gebouwd van eenvoudige tot luxe verblijven. Mijn persoonlijke favoriet is Villa Ombak, een bungalowresort in traditionele Lumbungstijl. 

 

Kortom: hier geniet u van de verschillende restaurants, bars en winkeltjes op een tropisch eiland.

 

2. Gili Air

Dit eiland is net wat minder druk dan Gili Trawangan, maar er zijn wel leuke restaurants en bars aanwezig. Het is ingericht op toeristen, dus je kunt hier volop genieten. Eet wat in een barbecue-restaurant op het strand of boek een boottochtje.

        

 

3. Gili Meno

Het kleinste en rustigste eiland van de noordelijke Gili’s. Het eiland heeft maar weinig accommodaties en restaurants aan het strand, waardoor je echt rustige plekjes kunt opzoeken. Als je hier snorkelt is de kans om schildpadden te zien erg groot. Ook als u vanaf de kust het water inloopt en uw snorkelset opzet. Er leven er hier veel! Geniet op dit eiland vooral van de romantische sfeer, de rust en de prachtige witte stranden.

     

Met onze bouwsteen Chillen op de Gili's kun je genieten van deze tropische eilanden en een prachtige onderwaterwereld. 

 

De drie zuidelijke Gili’s

1. Gili Asahan

Dit prachtige rustige eiland is nog bijna onontdekt door toeristen. Op het eiland zijn twee goede accommodaties aanwezig, maar verder is er niks voor toeristen. Er wonen op dit eiland wel wat mensen dus ontmoetingen met de lokale bewoners vinden er zeker plaats.

 

Vanaf het eiland kun je prachtig snorkelen en koraalriffen met haar bewoners bewonderen. Geniet van rust op dit onontdekte eiland. Tijdens de bouwsteen Eilandhoppen op Lombok combineer je dit rustige eiland met de gezellige restaurants op Gili Air.

 

2. Gili Gede

Dit wat grotere eiland is nog niet druk bezocht door toeristen. Wel zijn er verschillende dorpjes en rijden er op dit eiland scooters. Hier heb je vrijwel geen last van, maar je hoort wel de gebedsoproepen van de moskee uit de dorpjes. Het is erg leuk om te wandelen over het eiland. De kinderen spelen voetbal op een veldje of zijn aan het zwemmen in zee. Altijd leuk om even een praatje te maken (met handen en voeten Engels). De stranden zijn hier wel iets minder breed en minder wit.

        

 

3. Gili Layar

Gili Layar is ontzettend klein. Je loopt zo van de ene naar de andere kant van het eiland. Op het eiland is slechts één simpele accommodatie aanwezig.


Vanaf Gili Asahan en Gili Gede kun je wel verschillende snorkel-boottochtjes maken. Er wordt dan vaak ook bij Gili Layar een stop gemaakt om de onderwaterwereld te bewonderen.

 

In het najaar van 2019 heb ik de eilanden mogen bezoek voor Van Verre. De noordelijke Gili’s (Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno) hebben vorig jaar na de aardbeving behoorlijk wat schade opgelopen. Het meeste is weer helemaal opgeknapt en hersteld. Enkel in het binnenland van de eilanden is nog schade te zien.

 

Ik was blij dat ik dit uitstapje mocht maken en ik met eigen ogen het verschil tussen de eilanden en accommodaties heb kunnen zien. Als je hier vragen over hebt, kun je altijd bellen en naar mij vragen! Ik help je graag verder.

 

Wil jij tijdens je reis ook één of meerdere van deze mooie Gili eilanden bezoeken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het uitstippelen van een tropische vakantie naar Indonesië.

 

Lara

Van Verre

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen