Bouwsteen Eilandhoppen op Lombok

Wat is er leuker tijdens een reis door Indonesië dan te gaan eilandhoppen? Tijdens deze bouwsteen op Lombok doet u twee kleine eilandjes aan. Ten eerste Gili Air en vervolgens het rustige en weinig bezochte Gili Asahan. Beide eilanden hebben lange zandstranden en u kunt er fantastisch snorkelen en duiken. Huur ook zeker een fiets om Gili Asahan beter te ontdekken.

Genieten op 2 bounty-eilanden
Zo­n, ­zee­, s­tra­nd & ­rel­ax
Adembenemende onderwaterwereld
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Eilandhoppen op Lombok

Dag 1      Naar Gili Air

Dag 2      Gili Air

Dag 3      Gili Air

 

 

Dag 4      Gili Asahan

Dag 5      Gili Asahan

Dag 6      Vertrek Gili Asahan

100% maat werk

Dag 1 Naar Gili Air

Met een lokale boot vaart u naar Gili Air. De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben prachtige, hagelwitte zandstranden. De eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. De tuinen met bloeiende bloemen die u hier ziet, zijn het resultaat van (veel) sproeien. Er is geen zoetwater, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn daarom veelal gevuld met zeewater, maar er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. Vergeet zeker uw snorkelset niet (of huur die ergens bij een strandtent), de onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is namelijk prachtig. U heeft zelfs de kans om zeeschildpadden te zien. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje schitterende duik- en snorkellocaties aandoen. Gili Air ligt het dichtst bij de kust en is het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland waar de meeste hotels zijn. Rondom het hele eiland loopt langs het strand een smal weggetje. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer, ondanks dat het er al redelijk druk is met toeristen.

 

Overnachting op Gili Air.

Inclusief lokale bootovertocht

Dag 2 & 3 Gili Air

Gili-Air-Boulevard Bali-Pemuteran-Onderwaterwereld Schommels op het strand van Gili Air

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet van de zon, het strand en de kleurrijke onderwaterwereld. We beloven u, dat wordt genieten!

 

Overnachtingen op Gili Air.

Inclusief ontbijten

Centraal Lombok: Gili Air Tour
Lombok

Centraal Lombok: Gili Air Tour

U wordt opgehaald door uw chauffeur. Hij brengt u naar de traditionele markt van Gunung Sari. Een kleurrijk...

Dag 4 Gili Air - Gili Asahan

Via het vaste land reist u af naar Gili Asahan. Een van de nog minder bekende eilandjes voor de kust bij Sekotong. Een prachtig nog onbedorven eiland omgeven door witte stranden, wonderbaarlijk mooie koraalriffen en een rustige zee. Genieten!

 

Overnachting op Gili Asahan.

Inclusief ontbijt, lokale bootovertochten, transfer

Dag 5 Gili Asahan

Lombok-Gili-Asahan-Strandbedjes

U kunt heerlijk snorkelen direct voor de deur van het hotel op Gili Asahan. Maar u kunt er ook voor kiezen om te gaan duiken, een stukje te gaan fietsen, wandelen of kajakken. Een klein tropisch paradijs!

 

Overnachting op Gili Asahan.

Inclusief ontbijt

Dag 6 Vertrek Gili Asahan

U vaart weer terug naar het vaste land, naar Tawun. U wordt bij de haven in Tawun opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Liever nog het vaste land ontdekken? Vraag ons naar de mogelijkheden. Ontdek bijvoorbeeld de groene sawa's van Tetebatu.

 

Inclusief ontbijt, lokale bootovertocht, transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën