Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Op ontdekking onder water rondom het eiland Caño, één van de mooiste snorkelgebieden in Costa Rica. Vanuit Uvita vertrekt de boot die u naar dit bijzondere eiland brengt, ongeveer 15 km voor de kust van Drake Bay. Op het eiland zijn veel potten en overblijfselen van lang geleden gevonden. De Colombianen voeren met kleine bootjes over voor geloofsverspreiding. Men gelooft nog steeds dat meneer Francis Drake hier een deel van zijn gouden schat heeft verstopt.

 

De onderwaterwereld is ook schatrijk. Enkele meters voor de kust kunt u al vele vissen tegenkomen. Variërend van maanvissen, roggen, baby-rifhaaien en soms zelfs schildpadden of walvissen. De laatste kunt u (indien de goede reisperiode) vanaf de boot zien of als u gaat duiken in plaats van snorkelen. Van december tot en met maart en augustus tot en met oktober zwemmen de walvissen langs de kust. In januari en februari is de kans het grootst om deze bijzondere dieren te zien.

 

Wilt u liever duiken? Laat het ons dan weten, zodat dit vooraf voor u gereserveerd kan worden (er geldt een toeslag voor duiken). De indeling van deze dag hangt erg af van het weer en de omstandigheden van de zee. Het kan zijn dat de golven of stroming erg sterk zijn waardoor het programma aangepast moet worden.

 

Aan het einde van de middag bent u weer terug in Uvita.

 

Engelstalig, samen met andere reizigers

Inclusief: boottocht, lunch, Engelssprekende begeleiding, entreegeld, snorkelmateriaal