Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

U reist af naar de unieke Wendake omgeving waar de inheemse Huron-Wendat mensen leven, oude indianen. Er staat een volle dag aan activiteiten op het programma. Eerst maar meer leren over de inwoners zelf. U bezoekt de Yanonhchia, het lange huis waar u kennis maakt met de traditionele manier van leven, technieken van voedselconservering en traditionele geneeskunde. Tijdens deze bijzondere wandeling wordt u rondgeleid door een gids in traditionele kledij.

 

U loopt door een prachtige groene omgeving en gaat het water op om vanuit een kano de natuur beter in u op te nemen. U vaart over de Kabir Kouba-rivier waar ook een prachtige waterval te bewonderen is.

 

U zult wel trek gekregen hebben. Er wordt dan ook een vers bereide traditionele maaltijd voor u klaargemaakt. Op het menu staat een soep met bannock (inheems brood), bizonworsten met esdoornsmaak met witte rijst en seizoengroenten en als dessert een stukje taart met ahornsiroop. Als de buiken gevuld zijn, staat het boogschieten op het programma. De bewoners doen het voor en daarna is het tijd om het zelf te proberen. Na een paar goede pogingen is het tijd om afscheid te nemen van Wendake. Dit wordt in traditionele stijl gedaan. De inheemse stam zal een dans voor u uitvoeren. Geen afscheidsdans, maar een dans met de wens dat u snel terugkeert naar dit unieke dorp.

 

De excursie is samen met andere reizigers.

Inclusief: kanoën, rondleiding bij een inheemse stam, boogschieten, lunch.