Linyanti, Lebala Camp

Botswana

Het mooie Lebala heeft een fantastische ligging in de Kwando-concessie, aan het water en de Linyantimoerassen. Het speciale ecosysteem hier zorgt dat het kleinschalige kamp van 8 luxe tenten de thuisbasis is van zebra’s, giraffes, tsessebe, sitatunga en lechwe. 

Daarnaast is het leefgebied van katachtige, grote concentratie olifanten en wilde honden. Een toplocatie dus voor de fervente safariliefhebber. Fotocamera en verrekijker moeten hier constant binnen handbereik zijn, zodat u niks mist en alles kan vastleggen.

Locatie

Lebala ligt in het zuiden van de Kwando-concessie op de grens Botswana en Namibië. De concessie is maar liefst 232.000 hectare groot met slechts 2 safarikampen, een exclusieve plek dus! Lebala betekent in het Setswana 'brede open ruimten' en het landschap wordt dan ook gedomineerd door grote vlaktes met palmbomen en beboste savanne. Het kamp bereikt u met een klein vliegtuigje. Op de airstrip wordt u hartelijk welkom geheten, het safari-avontuur kan beginnen!

Accommodatie

Het begint al met de bijzondere entree over de verhoogde houten brug die leidt naar het hoofdgedeelte van het kamp. Hier vindt u het onder riet overdekte eetgedeelte, bar en lounge. Een fijne plek is ook de kleine bibliotheek waar natuurlijk veel safariboeken liggen. Ga hier gerust tussen de safaritochten door even zitten voor een leesmoment. Het kleine zwembad biedt uitkomst op de warme momenten van de dag. Het uitzicht is fenomenaal, waar u zich ook bevindt in het kamp. De safaritochten in het voertuig worden begeleid door een safarigids en tracker (spoorzoeker). Heerlijk zijn de momenten rondom zonsondergang. Op een mooie plek wordt gestopt, de koelbox en snacks komen tevoorschijn en voor u het weet staat u met een glas wijn te proosten op weer een mooie dag in Afrika. Afhankelijk van het seizoen trekt u er ook te voet op uit, wat uiteraard spannend is. Volg altijd de instructies op van de gids!

 

Kamertypen: 

  • Safaritenten. De 7 safaritenten liggen verspreid en bieden privacy. De ruime tenten zijn voorzien van een slaapgedeelte en een badkamer met bad en toilet. De dubbele douche is in de openlucht gebouwd en wordt door riet afgeschermd. De privéveranda is dé plek om te relaxen tussen de safaritochten door. Droom weg in een comfortabele stoel of tuur met een verrekijker de vlaktes af.
  • Familietent. Er is 1 familietent die dezelfde faciliteiten heeft als de safaritenten, echter er zijn 2 extra slaapplaatsen.
Voorzieningen
  • Privéconcessie
  • Uitkijkdek
  • Eetgedeelte
  • Zwembad
  • Bibliotheek
  • Safaritochten
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën