Ontdek de rust op Thác Bà Lake, het kleine Halong Bay
Dewi-HalongBay

Ontdek de rust op Thác Bà Lake, het kleine Halong Bay

Dewi, Van Verre Algemeen 10-7-2020

In september 2019 maakte ik, samen met mijn vriend, een rondreis naar Noord-Vietnam. Een nog redelijk ontoeristisch deel van dit Aziatische land. Op de helft van de reis werden wij door onze chauffeur van Ba Be Lake naar Mu Cang Chai District gereden. Hiertussen ligt Thác Bà, het grootste meer van Vietnam dat door de mens is aangelegd. Door reizigers ook wel ‘het kleine Halong Bay’ genoemd door de vele eilandjes in het meer.

 

Eilanden in Thác Bà Lake, Vietnam

 

De provincie waar het meer ligt, Yên Bái, wordt nog niet veel bezocht door toeristen. Hierdoor kom je midden in de rust van de natuur. Een activiteit die je hier zeker niet mag overslaan is een boottocht over het water tijdens zonsondergang. Het water is rustig, schoon en heeft het hele jaar door een heerlijke temperatuur om in te zwemmen. Tijdens ons korte verblijf van één nacht hier was dit het perfecte uitstapje na aankomst bij onze lodge. Waar wij in Ba Be Lake nog vele boten tegen kwamen tijdens onze dagtocht, zijn wij nu de enigen op het water. Dat is pas genieten.

 

We varen wat verder het meer op en onze gids legt de boot stil. We genieten van de rust en de zakkende zon. Een duik tijdens zonsondergang mag hier natuurlijk niet ontbreken, dus we springen het water in. Het is een heerlijke plek om te zwemmen: het water is een goede temperatuur, er staat geen stroming en het is er diep, zodat je van de boot kunt springen. Deze beleving kan ik je echt aanraden tijden jouw rondreis Vietnam.

 

Zwemmen in Thác Bà Lake, Vietnam      In het water van Thác Bà Lake, Vietnam

 

Langzamerhand komt ook de lokale bevolking het water op varen: tijd voor een goede vangst. Voor ons is het weer tijd om terug naar La Vie Vu Linh Ecolodge te varen, zodat wij niet door het donker terug hoeven te lopen van het meer naar de lodge.

 

Lokale vissers op Thác Bà Lake, Vietnam

 

Excursietips bij Thác Bá

Heb je langer de tijd bij Thác Bà Lake dan wij? Dan kun je de volgende dag ook nog op stap. Hieronder geef ik enkele tips voor uitstapjes voor overdag:

  1. Een boottocht, dit keer bij daglicht, waarbij je ook de lokale dorpen bezoekt rondom het meer. Hier leven de Dzao en Tay stammen met traditionele gewoonten en kleding.
  2. Thác Bà Lake had als eerste een waterkrachtcentrale en staat bekend om zijn ecosysteem. Door de dam die op de Chay-rivier werd gebouwd, ontstond het meer Thác Bà. Met een bezoek aan deze dam en het Hydro-Power Station leer je meer over de geschiedenis van het meer.
  3. Klim in de Thuy Tien Cave en geniet hier van een uitzicht over het meer.

 

Wil je tijdens je reis ook genieten van de rust op het meer Thác Bà? Dan is onze bouwsteen Van de gebaande paden, in combinatie met Ha Giang, wel iets voor jou! Deze plekken kun je goed combineren met andere mooie plaatsen in Vietnam. Mijn collega Gionne helpt je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar Vietnam

 

Dewi

Van Verre