Dewi

Dewi

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Costa Rica, Indonesië (Bali), Tanzania, Thailand, Vietnam, Laos en IJsland.

Vanaf jongs af aan vind ik het al geweldig om nieuwe plekken te ontdekken en de natuur in te gaan. Vroeger keek ik thuis altijd naar natuurfilms en was Animal Planet mijn favoriete zender. Toen mijn zusje en ik wat ouder werden, namen mijn ouders ons mee naar Azië en Tanzania. Deze reizen hebben prachtige indrukken op mij achtergelaten en sindsdien kan ik ook niet meer zonder een reis in het verschiet. Dit kunnen verre reizen zijn, maar natuurlijk ook reizen in Europa of een leuke stedentrip. Als ik maar iets nieuws kan ontdekken! En als ik dan weer aan het werk ben, mag ik gelukkig ook indirect met deze favoriete bezigheid van mij aan de slag.

 

    

 

Mijn mooiste reis ooit 

Mijn reis door Costa Rica met de auto staat ver bovenaan bij mij. Samen met mijn vriend heb ik in 2018 én in 2023 mooie reizen mogen maken en wat hebben wij genoten van de natuur van het land! Apen die boven je door de bomen springen, luiaards en felgekleurde ara's en kikkers. Er zijn zoveel dieren in Costa Rica. Daarnaast is de natuur met vulkanen, vele nationale parken en watervallen perfect voor zowel lange als kortere hikes. Omdat Costa Rica ook nog eens een lange kustlijn heeft, kun je de actieve dagen met junglewandelingen en veel dieren goed afwisselen met wat dagen aan het strand. In mijn ogen de perfecte combinatie!

 

Een andere bestemming met deze combinatie van actief en relaxen aan het strand is Colombia. Hier heb in 2024 rondgereisd met onze eigen huurauto en wat heeft dit land mij verrast. Lieve mensen, geweldige natuur en geëindigd op de mooie Rosario Eilanden. 

 

    

 

Een pluspunt van een reis door Latijns-Amerika is dat er Spaans wordt gesproken. Een mooie taal en leuk om te leren. Ik kan mij hier aardig in redden, maar het lijkt me geweldig om deze taal vloeiend te kunnen spreken als tweede taal! 

Mijn reisblogs
Watervallen in Costa Rica

Watervallen in Costa Rica

Langs vulkanen in Costa Rica

Langs vulkanen in Costa Rica

100 Waterfalls Trail Laos

100 Waterfalls Trail Laos

Thac Ba Lake in Vietnam

Thac Ba Lake in Vietnam

Zelf autorijden in Colombia

Zelf autorijden in Colombia

Familiesafari Tanzania

Familiesafari Tanzania

Raften over Río Pacuare

Raften over Río Pacuare

Corcovado National Park

Corcovado National Park

Slapen op een hacienda

Slapen op een hacienda

Mijn bucketlist

Mijn reis door Costa Rica paste helemaal bij mij met de natuur, dieren en stranden en daarnaast de vrijheid die je er hebt met de huurauto. Ik hoop snel het buurland Nicaragua te mogen verkennen: net iets ongerepter, maar ook zoveel natuur! En dan lekker uitrusten op de Corn islands aan de Oostkust.

 

Ook zou ik graag weer eens naar Afrika willen. Een reis, wederom met eigen auto, door Botswana. Misschien wel met een tent op het dak, dat lijkt mij een bijzondere ervaring! Een safari is en blijft bijzonder. De enorme dieren in het wild van dichtbij bewonderen is onvergetelijk.

 

Wil je ook een mooie reis met Van Verre maken? Neem contact met ons op!

 

Mijn favoriete Van Verre reizen
rana-ojo-rojo-2
Voorbeeldreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica per auto: Dierenrijk Costa Rica

San José – Tortuguero National Park – op zoek naar schildpadden – Sarapiquí – vogels en kleurrijke kikkers – Arenal – vulkaan en vlinders – Manuel Antonio National Park – apen, luiaards en leguanen – Corcovado National Park – San Gerardo de Dota – spot de magische quetzal – San José

Tanzania-Serengeti-Migratie
Voorbeeldsafari Tanzania

Rondreis Tanzania: Safari Tanzania

Noord: ArushaTarangire National Park, baobabbomen en olifanten > Ngorongoro Krater, safaritochten op de kratervloer > Serengeti National Park / Ndutu National Park, wildebeesten en zebra's, de Big Five.

Laos-VanVerre1 (6)
Voorbeeldreis Laos

Rondreis Laos: Van de gebaande paden

Zuidelijke eilandenrijk: Champasak > Don Khone > Bolaven > centraal-Laos: hoofdstad Vientiane > landelijk Vang ViengLuang Prabang, tempels en watervallen > noordelijke bergen: varen, wandelen bij Nong Khiow, Oudomxai en Luang Namtha.