Kindje in onontdekt Vietnam
Dewi-HalongBay

Dit zijn de verborgen plekken van Vietnam

Dewi, Van Verre Algemeen 13-7-2020

Vietnam heeft veel verborgen plekken waar het niet toeristisch is. Ik heb voor Van Verre een hele bijzondere reis naar het noorden van Vietnam gemaakt. De reis erheen voerde mij al door een fantastisch mooi gebied op weg naar het onbekende Dong Van Karstplateau. Denk aan kegelvormige bergen van zwart gesteente, veel bamboebossen langs de rivieren, rijstterrassen, akkers en hier en daar een dorp. De wegen slingeren langs de flanken van de bergen. Het is een en al gehobbel, want er zitten heel veel gaten in de weg in dit deel van Vietnam. 

Onderweg kom je mensen tegen met grote takkenbossen op hun rug, vaak nog in traditionele kleding. Het leven is hier echt nog heel puur en gaat in vergelijking met andere gebieden echt ver terug in de tijd. Alleen wat avontuurlijke reizigers op van die kleine motorfietsjes rijden hier ook nog rond. Nu ben ik heel bij dat ik in een riante Ford Everest wordt gereden, een stuk comfortabeler manier om te reizen door Vietnam.

 

Vietnam, Ha Giang    Ha Giang, Vietnam


Onontdekt Vietnam  

Om negen uur vertrok ik vanuit Ha Giang en uiteindelijk was ik rond een uurtje of vijf uur in Dong Van. De chauffeur en gids vroegen me mee om ergens te eten 's avonds, wel zo gezellig. Ook helpt het dat zij de beste plekjes weten. De restaurantjes in dit onontdekte gebied van Vietnam zijn heel eenvoudig, maar het eten is zeker smaakvol. Een mix van rundvlees met lemongrass, wat gekookte groente, gekookte kip in stukken gehakt met alle botjes er nog in. De sojabonen waren een welkome afwisseling hier. Ook het hotel is eenvoudig,  maar dat hoort erbij als je naar niet toeristische gebieden wilt tijdens je Vietnam reis. Een bijzondere ervaring om een rondreis te maken buiten de gebaande paden in Vietnam. 

 

Vietnam buiten de gebaande paden (video)

 

Cao bang

Tijdens je rondreis Vietnam is Ha Giang goed te combineren met andere mooie plekken in het noorden van Vietnam. Neem bijvoorbeeld het plaatsje Cao Bang, gelegen in het noordoosten. Vanuit deze plaats zijn er mooie uitstapjes te maken. Het hoogtepunt is zeker een bezoek aan de Ban Gioc Waterval, ook wel Detian Fall genoemd. Deze immense waterval ligt op de grens van Vietnam en China en is de grootste waterval van Vietnam.

 

Door een klein marktje met lokale producten loop je naar de waterval toe. Op deze plek zie je voornamelijk Aziatische toeristen. Westerse toeristen kom je hier nog amper tegen. Het water klettert naar beneden van de brede waterval. Niet bang om nat te worden? Ga dan zeker met een bamboevlot richting de waterval, een frisse douche gegarandeerd!

 

 

Een bezoek aan de waterval kun je goed combineren met een wandeling door de Nguom Ngao grot, gelegen op 1 km afstand van de waterval. Je loopt ver de grot in, hoort het water stromen en ziet het van de stenen afdruipen.

 

Ook de plekken Ha Giang en Cao Bang met Ban Gioc combineren? Misschien is de rondreis het authentieke noorden van Vietnam wel precies wat je zoekt!

 

Een andere plek om vanuit Cao Bang te bezoeken is de Pác Bó Cave, ook wel de Ho Chi Minh Hideout genoemd. Wederom op de grens met China. Bij weinig Vietnamezen een geliefde plek, maar de omgeving is prachtig met het turquoise water en de vele vlinders. Even lopen en je komt bij de grot waar Ho Chi Minh zich schuilhield tijdens de oorlog.

 

      

 

Op zoek naar een leuke accommodatie in Cao Bang, maar wil je niet midden in de stad verblijven? Dan is Luong Son Ecolodge de perfecte plek om te verblijven! Bamboehutjes midden in het groen van de stad. Vraag mijn collega's naar de mogelijkheden. 

 

Mu Cang Chai

In het noordwesten van Vietnam ligt het Mu Cang Chai district. Nog iets minder bezocht dan het bekende Sapa, maar zeker niet minder mooi! Tijdens de rit ernaartoe kun je vauit de auto al genieten van de prachtige uitzichten over de rijstvelden. Slingerend door de bergen rijd je naar de plaats Mu Cang Chai. Verblijf je in Mu Cang Chai Ecolodge? Dan kun je het laatste deel van de rit ook nog eens genieten van de H’mong; de lokale bevolking in hun kleurrijke kleding, om vervolgens neer te strijken in je bungalow tussen de rijstvelden.

 

 

De volgende dag kun je een bezoek brengen aan de H’mong, wandelen door de rijstterrassen of nog een mooie rit maken langs de fotogenieke rijstvelden. Met onze bouwsteen Wandelen langs de rijstterrassen maak je kennis met het mooie gebied Mu Cang Chai.

 

Wil je echt van alle rust genieten tijdens jouw verblijf in het noorden van Vietnam? Dan is Thác Bà de perfecte plek: een rustgevend meer en (bijna) geen toeristen. Lees over Thác Bà Lake in mijn andere blog.

 

Reiskriebels gekregen en wil je ook naar de niet toeristische gebieden van Vietnam? Mijn collega Gionne helpt je graag bij het samenstellen van jouw vakantie naar Vietnam

 

Dewi

Van Verre

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
 • Dewi
  24-11-2023
  De foto van de groene bergen is gemaakt tijdens de Ha Giang loop, de Mã Pí Lèng Pass. Van Verre
 • Engedi Bolt
  23-11-2023
  Waar is de foto van de groene bergen onder de foto van de mensen op deze pagina?
 • Dinie Hermens
  17-11-2018
  heel interessant te kijken en lezen. over 1,5 week gaan we voor 7 weken naar Vietnam. Van noorden naar zuiden. Ook gaan we Ha Giang bezoeken. (niet Sapa, lijkt me toeristisch ) We wilden met brommer vanuit Ha Giang 5 dagen rondreizen. Is dat te doen? Daarna naar Noord oosten.. Lees je reactie graag tegemoet. Dank je. Groetjes Dinie