Thailand beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor Thailand?

Jorinde Entius Algemeen 4-7-2017

Een rondreis door Thailand maken de meeste reizigers vanwege het heerlijke klimaat. In Thailand is het altijd rond de 30 graden. In sommige maanden is het echter warmer en kouder of regent het meer. Dit komt door de verschillende seizoenen: het hoogseizoen (koele seizoen), laagseizoen (regenseizoen) en het tussenseizoen (hete seizoen).  Bij het plannen van uw reis naar Thailand is het daarom verstandig om rekening te houden met deze seizoenen. De beste reistijd voor Thailand is over het algemeen van november tot en met maart. Het is wel een uitgestrekt land, dus het weer verschilt per regio in Thailand.

 

Beste reistijd voor Noord-Thailand

De beste reistijd voor Chiang Mai en de overige gebieden in Noord-Thailand is van november tot en met februari. Van mei tot en met oktober regent het veel in het noorden van Thailand. Het voordeel is wel dan dat de jungle rond Chiang Mai heel mooi groen is en dat het rustiger is.

 

Beste reistijd voor Centraal-Thailand

De beste reistijd voor Bangkok en omgeving is ook van november tot en met februari. Van maart tot mei is het heel warm in Bangkok, dus dan kunt u beter reizen naar Zuid-Thailand.

 

 

Beste reistijd voor Zuid-Thailand

De beste reistijd voor Koh Samui en Koh Tao en de andere eilanden van januari tot en met september, want van oktober tot en met december is er hevige regenval in het zuiden van Thailand. Aan de westkust is er minder regen, dus voor een strandvakantie kunt u beter in december naar Phuket of Krabi.

 

Regenseizoen in Thailand

Het regenseizoen in Thailand is van juni tot oktober. Het regent dan bijna iedere dag, maar wel maar een even (meestal in de namiddag of ’s nachts). U kunt dus prima reizen tijdens het regenseizoen in Thailand. Het voordeel is ook dat het rustiger is en dat het daardoor goedkoper is om te reizen in Thailand. De natuur is in het regenseizoen ook mooi groen. Als u na het regenseizoen (november en december) gaat reizen in Thailand, dan is de natuur nog mooi groen en er zijn grote watervallen door de regenval tijdens het regenseizoen in Thailand.
 

 

Weer in Thailand

Het klimaat verandert, dus we kunnen uiteraard geen garantie geven voor het weer. In het koele seizoen kan het ook wat warmer seizoen en het regenseizoen betekent niet altijd veel regen. Bekijk de weersvoorstellingen voordat u vertrekt, zodat u goed voorbereid op reis naar Thailand gaat.