Thailand beste reistijd
Logo-VanVerre-Reizen

Wat is de beste reistijd voor Thailand?

Redactie, Van Verre Algemeen 4-7-2017

Een rondreis door Thailand maken de meeste reizigers vanwege het heerlijke klimaat. In Thailand is het altijd rond de 30 graden. In sommige maanden is het echter warmer en kouder of regent het meer. Dit komt door de verschillende seizoenen: het hoogseizoen (koele seizoen), laagseizoen (regenseizoen) en het tussenseizoen (hete seizoen).  Bij het plannen van uw reis naar Thailand is het daarom verstandig om rekening te houden met deze seizoenen. De beste reistijd voor Thailand is over het algemeen van november tot en met maart. Het is wel een uitgestrekt land, dus het weer verschilt per regio in Thailand.

 

Beste reistijd voor Noord-Thailand

De beste reistijd voor Chiang Mai en de overige gebieden in Noord-Thailand is van november tot en met februari. Van mei tot en met oktober regent het veel in het noorden van Thailand. Het voordeel is wel dan dat de jungle rond Chiang Mai heel mooi groen is en dat het rustiger is.

 

Beste reistijd voor Centraal-Thailand

De beste reistijd voor Bangkok en omgeving is ook van november tot en met februari. Van maart tot mei is het heel warm in Bangkok, dus dan kunt u beter reizen naar Zuid-Thailand.

 

Beste reistijd voor Zuid-Thailand

De beste reistijd voor Koh Samui en Koh Tao en de andere eilanden van januari tot en met september, want van oktober tot en met december is er hevige regenval in het zuiden van Thailand. Aan de westkust is er minder regen, dus voor een strandvakantie kunt u beter in december naar Phuket of Krabi.

 

Regenseizoen in Thailand

Het regenseizoen in Thailand is van juni tot oktober. Het regent dan bijna iedere dag, maar wel maar een even (meestal in de namiddag of ’s nachts). U kunt dus prima reizen tijdens het regenseizoen in Thailand. Het voordeel is ook dat het rustiger is en dat het daardoor goedkoper is om te reizen in Thailand. De natuur is in het regenseizoen ook mooi groen. Als u na het regenseizoen (november en december) gaat reizen in Thailand, dan is de natuur nog mooi groen en er zijn grote watervallen door de regenval tijdens het regenseizoen in Thailand.
 

 

Weer in Thailand

Het klimaat verandert, dus we kunnen uiteraard geen garantie geven voor het weer. In het koele seizoen kan het ook wat warmer seizoen en het regenseizoen betekent niet altijd veel regen. Bekijk de weersvoorstellingen voordat u vertrekt, zodat u goed voorbereid op reis naar Thailand gaat.

 

Thailand in de kerstvakantie

De Nederlandse winter ontvluchten en in de kerstvakantie naar Thailand? Wij tekenen ervoor! In onze winter is het in Thailand het droge seizoen en aangenaam warm, witte bounty-zandstranden, zwemmen, snorkelen, duiken. Wij kunnen het alleen maar aanraden om tijdens de kerst naar Thailand te vliegen. Nog even genieten van wat zonnestralen, heerlijk eten en een inspirerende cultuur. Toch blijft het een aparte ervaring om in een tropische omgeving de kerstperiode door te brengen. Overal zie je kerstversiering en hoor je kerstmuziek. Dit vindt je onder andere op de tropische eilanden Koh Chang en Phuket

 

Groen Koh Chang

Koh Chang is een prima plek om in de kerstperiode heen te gaan. Het eiland wordt ook wel olifanteneiland genoemd. Niet vanwege de olifanten die er leven, maar vanwege de vorm van het eiland. De stranden van Koh Chang zijn de grootste trekpleister. Van de mooie langgerekte baaien tot aan verscholen, ongerepte pareltjes. Het eiland is gelukkig nog niet door de toeristenmassa ontdekt. Je kunt er heerlijk relaxen in een hangmat aan het strand, maar snorkel- en duikliefhebbers komen hier ook aan hun trekken. Je kunt hier bij een van de duikscholen voordelig je PADI halen. (Er is ook een Nederlandse duikschool op het eiland). Even geen strand en zee? Het ruige binnenland bestaat uit bergen en dichtbegroeide oerwouden. Je kunt hier mooie trekkings door de jungle naar watervallen maken. Ook een bezoek waard is het vissersdorp Bang Bao. Dit dorp is volledig gebouwd op palen en er zijn diverse restaurantjes waar de vers gevangen vis zo op je bord belandt! De makkelijkste manier om Koh Chang vanuit Bangkok te bereiken is per vliegtuig en ferry. De bus vanaf Bangkok naar de haven van Trat, waar de ferry vertrekt, doet er zo’n zes uur over.

 

    

 

Verrassend Phuket

Phuket was voor ons een verrassing. Het staat bekend als druk en toeristisch, maar dat hangt er helemaal vanaf waar je naartoe gaat. Patong Beach is inderdaad druk. Er zijn veel hotels, restaurants, bars en toeristen. Leuk om even over de boulevard te struinen en souvenirs in te slaan en een wandeling door het oude centrum van Patong te maken. Maar dan weer snel terug naar rustigere sferen, Nai Yang Beach bijvoorbeeld. Afgezien van het vliegtuig dat dagelijks laag overkomt, klaar voor de landing op het nabijgelegen vliegveld, is het er heerlijk rustig. Langs het strand en de weg die achterlangs loopt, vind je diverse restaurantjes en barretjes. Op het strand kun je je heerlijk laten masseren, of lekker dineren met je voeten in het zand. Ontspanning alom. Mede dankzij de gunstige ligging bij het vliegveld is dit een perfecte plek om nog een paar dagen te verblijven voor je terugvliegt naar huis. 

 

    

 

Maar er is meer te beleven. Een bekende excursie is die naar ‘James Bond eiland’, de plek waar de Bond-film ‘Man with the Golden Gun’ is opgenomen. Kalkstenen eilanden rijzen hier loodrecht uit zee. Je kunt er kanoën en snorkelen bij de rotsformaties. Bij Nai Yang Beach is er op iets meer dan een kwartier lopen, op dinsdag, donderdag en vrijdag, een markt. Je vindt hier van alles van groenten tot aan tropisch fruit. Ga hier vooral met een lege maag naartoe. Ook wij deden dit, er valt namelijk van alles te proeven!

 

Zelf ook een indrukwekkende vakantie naar Thailand maken? Neem contact met ons op.

Redactie,
Van Verre