Waarom Chiang Mai bezoeken?
Nicole-in-Thailand

Waarom Chiang Mai bezoeken?

Nicole, Van Verre Algemeen 10-10-2017

De stad Chiang Mai is dan wel een van de grootste steden van Thailand, maar zo voelt het absoluut niet aan. De oude stad is ommuurd met eeuwenoude stadsmuren die nog gedeeltelijk intact en gerestaureerd zijn. Binnen deze muren bevindt zich een leuk centrum met veel bezienswaardigheden. Tempels zijn er genoeg en een flink aantal zijn zeker een bezoek waard. De Wat Chedi Luang is dan ook zeker een aanrader. In het oude centrum zijn er zo’n 33 tempels te vinden. In heel Chiang Mai zijn wel meer dan driehonderd tempels, een bijzondere ervaring tijdens jouw rondreis Thailand.

 

Ochtend-, middag- of avondmarkt

De stad heeft veel interessante markten die je in de ochtend, middag of avond kunt bezoeken. De Night Market Bazaar is een druk bezochte markt waar veel souvenirs te vinden zijn. De kraampjes vind je langs de straat, maar ook in overdekte hallen. Voor heerlijke snacks of diner ga je naar de foodmarket in de openlucht. Vele kraampjes met live muziek en een ruim terras, gezellig en sfeervol verlicht. In de ochtend zijn er ook diverse markten. De bloemenmarkt bijvoorbeeld of de grote markt in het ommuurde centrum. Ga er vroeg heen, zodat je de monniken voorbij ziet komen met hun bedelnappen. Ben je hier in het weekend? Bezoek dan zeker de Saturday and Sunday market. Deze markten hebben een breder aanbod en is minder gericht op alleen de souvenirs.

 

De omgeving van Chiang Mai

Buiten Chiang Mai is er ook genoeg te doen. Blijf een aantal nachten in Chiang Mai en verken de omgeving. Of pak de leuke tips mee op weg naar je volgende bestemming in Thailand. Op zo’n 16 kilometer buiten de stad ligt de welbekende Wat Phrahat Doi Suthep tempel. Deze ligt op ruim 1000 meter hoogte en is een must-see. Minder bekend is het FORRU project dat op steenworp afstand ligt van de tempel in het Doi Pui National Park. Het park was tot 50 jaar terug nauwelijks meer bebost en tijdens de moesson zijn hier meerdere landverschuivingen geweest. Om dat te voorkomen is dit project begonnen. Inmiddels is er een goed gevuld bos voor terug gekomen. Interessant om te leren en te zien hoe onder andere de studenten van de universiteit hierbij bijdragen.

        

 

Actief Chiang Mai

Zoek je activiteiten met wat meer uitdaging? Ga dan fietsen, raften, ziplinen of met een SUP het water op. Suppen, oftewel Stand Up Paddling is een rage die in steeds meer landen en rivieren mogelijk is. Een erg leuke activiteit dat verkoelend is op de warmere dagen. Sta op de surfplank en peddel over het water stroomafwaarts over de rivier. Verkoelend, ontspannend en misschien zie je wel olifanten die ook graag verkoeling zoeken in de rivier.

 

Chiang Mai jungle

Het noorden van Thailand staat ook bekend om de bijzondere culturen en bergstammen, zoals de zogeheten "Longnecks". Chiang Mai is centraal gelegen en vanuit de stad kun je diverse dorpen en stammen ontmoeten. Het is ook een goede uitvalsbasis om wat verder het land in te trekken en de mooie natuur te combineren met de bergstammen tijdens jouw rondreis.

        

 

Wil jij tijdens je reis door Thailand ook het veelzijdige Chiang Mai bezoeken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw vakantie Thailand

 

Nicole,

Van Verre