Bouwsteen Condors en eilanden van riet

U start in de Spaans-koloniale stad: Arequipa. De stad wordt omgeven door hoge vulkanen. Over een hoogvlakte met lama’s en alpaca’s rijdt u naar Chivay. Dit is het perfecte uitgangspunt voor een excursie naar de Colca Canyon. Hier ziet u de condors, die een spanwijdte van meer dan drie meter kunnen hebben. U rijdt verder naar Puno. Puno ligt aan het blauwe Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Per boot gaat u naar de drijvende eilanden waar diverse stammen leven. De mensen kleden zich zeer kleurrijk. Het meest fotogenieke onderdeel van deze reis!

Imposante condors
Boottocht op het Titicacameer
Mooie rit met lama's en alpaca's
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Dit land heeft zoveel culturele schatten en zo’n diverse natuur, daar moet iedereen een keer kennis mee maken!

Reis van dag tot dag: Condors en eilanden van riet

Dag 1  Aankomst Arequipa

Dag 2  Arequipa

Dag 3  Chivay 

 

 

Dag 4  Colca Canyon - Puno

Dag 5  Puno

Dag 6  Vertrek Puno

 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Arequipa

Welkom in de witte stad: Arequipa! Arequipa heeft een compact historisch centrum. De omgeving rond de stad Arequipa is spectaculair. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog.

Ga vandaag zelf op pad en ontdek het oude centrum rond de Plaza de Armas. Hier vindt u de kathedraal van Arequipa. Breng ook een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Arequipa kent veel kathedralen en kloosters, maar de Santa Catalina is een stad op zich. Het is 20.000 m2 groot en er woonden 450 nonnen in complete afzondering. Trek er dus even de tijd voor uit om hier rond te dwalen. De dieprode en blauwe kleuren die gebruikt zijn op de muren steken prachtig af bij de blauwe lucht. 

 

Overnachting in Arequipa.

Dag 2 Arequipa

Local-met-peruaanse-gele-hoed(10) Bewonder-mooie-patios-in-Arequipa(10) Oude-gebouwen-bewonderen-in-Arequipa(10)

Genoten van het eten gisteren? Doe dan mee met een kookcursus en leer zelf hoe u die heerlijke Peruaanse gerechten bereidt. Of is het tijd voor wat actie? Er is een leuke mountainbiketocht bergafwaarts, u kunt gaan raften of hiken in een landelijke buitenwijk van Arequipa.

Wilt u liever zien hoe de lokale bevolking leeft en wat hun bezigheden zijn? Dan is de 'Local Reality Tour' iets voor u. U leert een totaal andere kant van Arequipa kennen.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt

Kookles
Arequipa

Kookles

De Peruaanse keuken verovert steeds meer zijn plek op de wereldkaart. Niet alleen stevige kost uit de bergen...

Mountainbiketour
Arequipa

Mountainbiketour

Om half 8 wordt u bij uw hotel opgehaald en per 4-WD rijdt u in ongeveer twee tot drie uur naar Azufrero. Dit...

Dag 3 Arequipa - Chivay

Als u Arequipa uitrijdt, merkt u gelijk hoe groot de stad is. Files kent men hier ook, dus het duurt meestal drie kwartier tot een uur voordat u de stad uit bent. Met de gids naast u verveelt u zich echter geen moment.

 

Vandaag bezoekt u het Canahuas Nationale Reservaat, waar een prachtig uitzicht op u staat te wachten. Een prachtige hoogvlakte met imposante vulkanen om zich heen. Daarna is het tijd voor een bezoek aan een aantal kleine lagunes, waar diverse vogelsoorten leven.  U bevindt zich op een hoogte van 4910 meter. Het uitzicht loont! U wordt omringd door vulkanen, sommige meer dan 6000 meter hoog. Vrouwen in kleurrijke kleding verkopen spullen die gemaakt zijn van de wol van lama’s en alpaca’s. Neem een leuk souvenir mee voor thuis en geniet in een lokaal café van een kopje cocathee. Op deze manier kunt u echt goed wennen aan de hoogte. Wilt u zich helemaal goed voorbereiden, koop er dan wat cocakoekjes en cocasnoepjes bij. Leuk om te proberen en nog lekker ook. 

 

Loop als u in Chivay aankomt nog even door het dorp of breng een bezoek aan de lokale markt. 's Avonds kunt u een traditionele dansshow, een peña, bijwonen.

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, auto/minibus met chauffeur en gids (gedeeld, klein internationaal gezelschap)

Dag 4 Chivay - Puno

Spot-de-condor-met-gespreide-vleugels(10) Kerk-in-de-hoogte-van-Colca-Canyon(10) Dieren-van-dichtbij-in-de-Colca-Canyon(9)

Vroeg op! U reist via een uitzichtpunt, waar u de Inca- en pre-Inca terrassen kunt bewonderen, door naar het hoogtepunt van vandaag: Cruz del Condor. U kunt er met uw minibus naar toe, maar het is ook leuk om het laatste stukje te lopen. Het is even wachten, want wie ziet de eerste condor? De kans is zeer groot dat u vandaag geluk heeft en ze ziet. De grote vogels kunt u niet over het hoofd zien: ze hebben een spanwijdte tot wel drie meter!

 

Na een bezoek aan Cruz del Condor staat er een lange busrit naar Puno op de planning. In Puno vindt u de grootste trekpleister van de stad: het Titicacameer. Maak een boottocht naar de Uros-eilanden en Taquile. Puno ligt op 3810 meter hoogte, waardoor het 's nachts koud kan zijn. U vindt hier restaurants, winkels en twee pleinen die verbonden worden door een voetgangerszone met winkels. U kunt een bezoek brengen aan de markt. De markt is echt voor de locals, maar leuk om hier overheen te struinen. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief: ontbijt, auto/minibus met chauffeur en gids door de Colca Canyon, touringcar Chivay-Puno, transfer

Exclusief: entreegeld tot de Colca Canyon (ca. 70 Sol).

Dag 5 Puno

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Vandaag gaat u twee van de eilanden die op het meer liggen, bezoeken. De eilanden zijn toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen.

 

De bewoners maken alles van totora-riet. Het eiland wordt hiermee gemaakt, maar ook de huizen, uitkijktoren en hun traditionele boten. Zelf neemt u een kijkje bij één van de Uros-eilanden. U voelt de grond letterlijk onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur, voordat u in ongeveer anderhalf uur verder vaart naar Taquile. Dit is één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland, waar u een hike van ongeveer 50 minuten maakt. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief: ontbijt, transfer, boot, entreegelden, gids

Exclusief: lunch

Dag 6 Vertrek Puno

Vanaf Puno reist u makkelijk door naar Cuzco en de Heilige vallei. Of steek de grens over naar Bolivia. Bezoek hier de prachtige zoutvlakte. 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën