Bouwsteen Condors en eilanden van riet

Deze korte reis begint in de hoofdstad van Peru. In Lima zijn de wijken Barranco en Miraflores de moeite waard. Loop langs de Malecon, de boulevard met uitzicht op zee. Daarna een binnenlandse vlucht naar Arequipa. Arequipa is een interessante stad met veel gerestaureerde gebouwen uit de Spaanskoloniale tijd. De stad wordt omgeven door hoge vulkanen. Over een hoogvlakte met lama’s en alpaca’s rijdt u naar Chivay. Dit is het perfecte uitgangspunt voor een excursie naar de Colca Canyon. 

 

Hier ziet u de condors, die een spanwijdte van meer dan drie meter kunnen hebben. U rijdt verder naar Puno. Puno ligt aan het blauwe Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. U maakt een boottocht over het meer en bezoekt de stammen die daar wonen. Er zijn drijvende eilanden. De mensen kleden zich zeer kleurrijk. Het meest fotogenieke onderdeel van deze reis!

Wat maakt deze reis bijzonder
Imposante condors
Boottocht op het Titicacameer
Mooie rit met lama's en alpaca's
Eva-profielfoto
Eva
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!
Prijsindicatie: vanaf € 565,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Condors en eilanden van riet

Dag 1  Lima

Dag 2  Lima

Dag 3  Vlucht naar Arequipa

Dag 4  Arequipa

 

Dag 5  Chivay

Dag 6  Colca Canyon - Puno

Dag 7  Puno

Dag 8  Vertrek Puno

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Welkom in Lima!

 

De stad heeft een lange boulevard, pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen. Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Dag 2 Lima

Barranco-Lima-763e93fa(12) Oude-gebouwen-in-de-hoofdstad-Lima(12)

Lima is een stad met historie, maar zeker ook een moderne stad. Wandel door het historische hart en bezoek enkele van de vele kerken. Bezoek de wijken San Isidro en Barranco. Ten zuiden van het oude centrum ligt het Parque de la Reserva. Van woensdag tot en met zondag is hier de Magic Water Circuit: een spectaculaire fonteinshow met water en gekleurde lampen. Wij kunnen kaartjes en vervoer voor u regelen.

 

Wilt u een uitstapje maken naar de Palomino-eilanden? Vanaf de wijk Callao vertrekt de boot. U heeft tijdens deze excursie de kans om watervogels en misschien zelfs zeeleeuwen te spotten. Een leuk alternatief als u tijdens uw rondreis niet naar Paracas en de Islas Ballestas gaat.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Lima - Arequipa

Vandaag stapt u op een binnenlandse vlucht naar de witte stad, Arequipa. Arequipa heeft een compact historisch centrum. De omgeving rond de stad Arequipa is spectaculair. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog.

Ga vandaag zelf op pad en ontdek het oude centrum rond de Plaza de Armas. Hier vindt u de kathedraal van Arequipa. Breng ook een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Arequipa kent veel kathedralen en kloosters, maar de Santa Catalina is een stad op zich. Het is 20.000 m2 groot en er woonden 450 nonnen in complete afzondering. Trek er dus even de tijd voor uit om hier rond te dwalen. De dieprode en blauwe kleuren die gebruikt zijn op de muren steken prachtig af bij de blauwe lucht. 

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 4 Arequipa

Local-met-peruaanse-gele-hoed(10) Bewonder-mooie-patios-in-Arequipa(10) Oude-gebouwen-bewonderen-in-Arequipa(10)

Genoten van het eten gisteren? Doe dan mee met een kookcursus en leer zelf hoe u die heerlijke Peruaanse gerechten bereidt. Of is het tijd voor wat actie? Er is een leuke mountainbiketocht bergafwaarts, u kunt gaan raften of hiken in een landelijke buitenwijk van Arequipa.

Wilt u liever zien hoe de lokale bevolking leeft en wat hun bezigheden zijn? Dan is de 'Local Reality Tour' iets voor u. U leert een totaal andere kant van Arequipa kennen.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Arequipa - Chivay

Als u Arequipa uitrijdt, merkt u gelijk hoe groot de stad is. Files kent men hier ook, dus het duurt meestal drie kwartier tot een uur voordat u de stad uit bent. Met de gids naast u verveelt u zich echter geen moment.

 

Vandaag bezoekt u het Canahuas Nationale Reservaat, waar een prachtig uitzicht op u staat te wachten. Een prachtige hoogvlakte met imposante vulkanen om zich heen. Daarna is het tijd voor een bezoek aan een aantal kleine lagunes, waar diverse vogelsoorten leven.  U bevindt zich op een hoogte van 4910 meter. Het uitzicht loont! U wordt omringd door vulkanen, sommige meer dan 6000 meter hoog. Vrouwen in kleurrijke kleding verkopen spullen die gemaakt zijn van de wol van lama’s en alpaca’s. Neem een leuk souvenir mee voor thuis en geniet in een lokaal café van een kopje cocathee. Op deze manier kunt u echt goed wennen aan de hoogte. Wilt u zich helemaal goed voorbereiden, koop er dan wat cocakoekjes en cocasnoepjes bij. Leuk om te proberen en nog lekker ook. 

 

Loop als u in Chivay aankomt nog even door het dorp of breng een bezoek aan de lokale markt. 's Avonds kunt u een traditionele dansshow, een peña, bijwonen.

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, auto/minibus met chauffeur en gids (gedeeld, klein internationaal gezelschap)

Dag 6 Chivay - Puno

Spot-de-condor-met-gespreide-vleugels(10) Kerk-in-de-hoogte-van-Colca-Canyon(10) Dieren-van-dichtbij-in-de-Colca-Canyon(9)

Vroeg op! U reist via een uitzichtpunt, waar u de Inca- en pre-Inca terrassen kunt bewonderen, door naar het hoogtepunt van vandaag: Cruz del Condor. U kunt er met uw minibus naar toe, maar het is ook leuk om het laatste stukje te lopen. Het is even wachten, want wie ziet de eerste condor? De kans is zeer groot dat u vandaag geluk heeft en ze ziet. De grote vogels kunt u niet over het hoofd zien: ze hebben een spanwijdte tot wel drie meter!

 

Na een bezoek aan Cruz del Condor staat er een lange busrit naar Puno op de planning. In Puno vindt u de grootste trekpleister van de stad: het Titicacameer. Maak een boottocht naar de Uros-eilanden en Taquile. Puno ligt op 3810 meter hoogte, waardoor het 's nachts koud kan zijn. U vindt hier restaurants, winkels en twee pleinen die verbonden worden door een voetgangerszone met winkels. U kunt een bezoek brengen aan de markt. De markt is echt voor de locals, maar leuk om hier overheen te struinen. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief: ontbijt, auto/minibus met chauffeur en gids door de Colca Canyon, touringcar Chivay-Puno, transfer

Exclusief: entreegeld tot de Colca Canyon (ca. 70 Sol).

Dag 7 Puno

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Vandaag gaat u twee van de eilanden die op het meer liggen, bezoeken. De eilanden zijn toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen.

 

De bewoners maken alles van totora-riet. Het eiland wordt hiermee gemaakt, maar ook de huizen, uitkijktoren en hun traditionele boten. Zelf neemt u een kijkje bij één van de Uros-eilanden. U voelt de grond letterlijk onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur, voordat u in ongeveer anderhalf uur verder vaart naar Taquile. Dit is één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland, waar u een hike van ongeveer 50 minuten maakt. 

 

Overnachting in Puno.

Inclusief: ontbijt, transfer, boot, entreegelden, gids

Exclusief: lunch

Dag 8 Vertrek vanaf Puno

Vanaf Puno reist u makkelijk door naar Cuzco en de Heilige vallei. Of steek de grens over naar Bolivia. Bezoek hier de prachtige zoutvlakte. 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.