terug naar het overzicht

Rondreis Met uw gezin naar Panama

In Panama-stad op eigen gelegenheid de stad verkennen, een treinreis langs het beroemde Panama-kanaal maken en op bezoek bij de Embera-Indianen. Bij Gamboa een glimp van de jungle zien en daarna de bergen in naar Boquete. Daar zien hoe koffie groeit, een spannende tocht door de jungle via hangbruggen en zwevend boven de bomen. Raften op een machtige rivier en vervolgens uitrusten aan de mooie stranden op één van de eilanden van Bocas del Toro.

Wat maakt deze reis bijzonder
Veel excursies inbegrepen
Actief en strand gecombineerd
Ziplinen tussen de boomtoppen
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
In één reis genieten van strand, jungle, een moderne stad en uw trip afsluiten op een tropisch eiland? Wat mij betreft is Panama daarvoor hét land!
Prijsindicatie vanaf € 3300,- per persoon
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Met uw gezin naar Panama

Dag 1       Aankomst Panama City

Dag 2       Panama City

Dag 3       Gamboa

Dag 4       Gamboa

 

Dag 5       Boquete

Dag 6       Boquete

Dag 7       Boquete

Dag 8       Bocas del Toro eilanden

 

Dag 9       Bocas del Toro

Dag 10     Bocas del Toro

Dag 11     Panama City

Dag 12     Vertrek Panama City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Panama City

U wordt bij de luchthaven in Panama City opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Panama City is de hoofdstad van Panama en het is de grootste stad van het land. De stad is natuurlijk bekend vanwege het nabijgelegen Panamakanaal. Er is een heel modern, zakelijk district. De skyline doet niet onder voor de skyline van Noord-Amerikaanse steden. Er staan enorme wolkenkrabbers. Wandel over de Cinta Costera, een boulevard met palmbomen met een goed uitzicht op die imposante skyline. Dwaal rond door de straten van de Casco Viejo, het oude stadsdeel én bovendien het leukste stadsdeel van Panama City. Heel veel gebouwen in Spaans koloniale stijl zijn gerestaureerd en in hun oorspronkelijke kleuren geverfd. Sommige huizen worden bewoond, maar in vele zijn restaurants, winkels en galeries gevestigd. Eindig uw wandeling in één van de vele leuke restaurants.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief transfer

Citytour en Miraflores sluizen
Panama-City

Citytour en Miraflores sluizen

U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt in ongeveer een half uur naar de sluizen van Miraflores. Dit is één...

Gangstertour
Panama City

Gangstertour

El Chorillo is een wijk in Panama City die de meeste toeristen overslaan of zelfs mijden. Het is beter om er...

Dag 2 Panama City

6598c009-76c2-4f04-9fc4-352a69b16e0c e1d84389-8ac7-42c8-b961-4defaa992d77

U wordt naar de Chagres rivier gebracht. Bij de rivier liggen kleine, smalle boten klaar om u naar het dorp van de inheemse bevolking te brengen. Chagres betekent krokodil. Tijdens onze korte boottocht zagen wij er één, dus kijk goed om u heen. Hopelijk heeft u ook geluk. Een jongen van de Embera stam stuurt de boot over de rivier. Hij is traditioneel gekleed met een soort rokje van kralen. In het dorp wachten de vrouwen u op met hun kleurige rokken en bovenstukjes met veel munten en kralen. Een dorpsbewoner vertelt over hun geschiedenis, hun gebruiken, hun geloof en hun kunstnijverheid. U luncht bij de dorpelingen. Op traditionele wijze bereiden de vrouwen vis en bakbanaan. Vervolgens wandelt u door het dorp of kunt u een langere wandeling naar een waterval maken. Een Embera tatoeage laten zetten is ook een optie. Na het bezoek aan het dorp, vaart u weer terug naar de auto. Deze excursie duurt een halve dag en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief transport, Engelssprekende gids, entreegeld, lunch

Varen over het Panamakanaal
Panama-City

Varen over het Panamakanaal

U wordt naar Gamboa gebracht. Daar gaat u aan boord van een rondvaartboot en vaart u richting Panama City...

Dag 3 Panama City - Gamboa

Bijzondere en chique trein langs het Panamakanaal

Heel vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar het station Corozal gebracht. Langs het Panamakanaal loopt een spoorlijn. Deze is al aangelegd tijdens het graven van het Panamakanaal. Eén keer per dag, om 07.15 uur gaat er nog steeds een passagierstrein. De rit duurt één uur. We kopen eerste klas kaartjes voor u en als u vroeg bent, zoek dan een plaats in het panoramarijtuig. Het is een ouderwetse, chique trein en wij liepen zelfs voor vertrek al volop foto’s te nemen. Als de trein zich in beweging zet, is het genieten. U rijdt de stad uit en al snel is het ongelooflijk groen. Dat het commercieel zo belangrijke Panamakanaal eigenlijk midden in de jungle ligt, realiseert u zich misschien niet; maar u ziet bomen, planten en als u goed kijkt zelfs apen en vogels, zoals toekans. U ziet de Miraflores en de Aguas Claras sluizen en de containerhaven van Colón. Onderweg kunt u op het open balkon tussen de rijtuigen staan. Bij aankomst in Colón wordt u opgehaald en naar Gamboa gebracht. 

 

Overnachting in Gamboa.

Inclusief ontbijt, treinreis

Nachtsafari
Gamboa

Nachtsafari

Tegen zonsondergang gaat u aan boord van een bootje. U vaart naar het meer van Gatun om de zonsondergang te...

Dag 4 Gamboa

Panama-Panama-City-Colon-1_2_359348 Panama-Lake-Gatun5_1_366908 Panama-Lake-Gatun1

Over het meer van Gatun en door de omringende jungle maakt u een boottocht van vier uur. U stapt aan boord van een bootje. U steekt het Panamakanaal over. Grote kans dat enorme tankers en containerschepen vlak bij u varen. De boot brengt u naar het meer van Gatun. Er zijn verschillende eilandjes waar apen leven. Goed kijken of u iets ziet bewegen in de bomen: brulapen, kapucijnapen en tamarin-apen spot u hier. Maar ook krokodillen, kaaimannen en vogels kunt u onderweg tegenkomen. En met veel geluk zelfs schildpadden en luiaards. De gids doet zijn best om zoveel mogelijk dieren te spotten. Behalve over het meer vaart u een stuk de Chagres rivier op. Vanaf het hotel krijgt u een picknicklunch mee. Deze excursie duurt een halve dag en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Gamboa.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief vervoer, Engelssprekende gids, picknicklunch

Dag 5 Gamboa - Boquete

U wordt bij uw hotel in Gamboa opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Panama City gebracht. U vliegt met een binnenlandse vlucht van Panama City naar David.

Daar wordt u bij de luchthaven opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Boquete gebracht.

 

Boquete is een gezellig plaatsje tussen de groene hoge bergen van West-Panama. Het geeft haast een beetje een wintersportgevoel. Boquete is niet heel groot, er is één straat met talloze restaurants, winkels, hostels en supermarkten. Gezellig om hier door heen te slenteren. Er zijn allerlei soorten restaurants: Argentijns, Mexicaans, Panamees, Peruaans en fastfood. Drink een biertje in de brouwerij van het dorp. De omgeving van Boquete is groen. Er zijn veel koffieplantages. U bevindt zich op grote hoogte, dus het is koel en aangenaam om een wandeling in de omgeving te maken. Neem zelfs een vestje mee voor de avonden.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 6 Boquete

94f7ed60-3821-47bd-9fb9-4dc1c7c00392

Zweef tussen de boomtoppen van het tropisch regenwoud bij de ziplinetour in de bergen bij Boquete. Een schitterend parcours is uitgezet. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. U zoeft over rivieren en watervallen. Het parcours is drie kilometer lang en er zijn twaalf kabels tussen veertien platforms gespannen. De eerste is het spannendst, maar u oefent eerst “op de grond”. U krijgt een goede uitleg en veiligheidsinstructie en gaat vervolgens met uw gids op avontuur. Als u een beetje gewend bent aan uw veiligheidstuigje en de grote hoogte, geniet u zeker van de omgeving. U bevindt zich aan de rand van het Nationale Park Amistad en in de verte ziet u de top van de hoge vulkaan Baru. Op gelijke hoogte met u fladderen vogels rond. En u staat misschien wel oog in oog met een aap in één van de boomtoppen. Vroeger schoten de lokale inheemsen een pijl met een touw naar de overkant van de rivier om deze over te steken, later maakten natuuronderzoekers gebruik van deze techniek. Wie had ooit kunnen denken dat dit zou leiden tot één van de meest spectaculaire activiteiten vandaag: ziplinen! Draag een lange broek en sneakers of wandelschoenen.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt, transport, al het materiaal dat nodig is voor het ziplinen, Engelssprekende begeleider

Dag 7 Boquete

Trotseer de golven in uw raft

Peddelen, peddelen en nog harder peddelen om de stroomversnellingen in de Chiriqui Viejo rivier te trotseren. Het belooft een nat en sportief dagje te worden met stroomversnellingen van de derde klasse onderweg. Maar er is op de rustiger stukken voldoende tijd om rond te kijken en te genieten van de natuur. De rafttour gaat door de jungle. Onderweg ziet u watervogels, zoals aalscholvers, reigers en ijsvogels. Spanning en sensatie voor jong en oud en ook geschikt voor mensen die nog nooit geraft hebben. Onderweg leggen de boten aan en gaat u aan land voor een picknicklunch. Deze excursie duurt de hele dag en is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt, excursie inclusief transport vanaf en terug naar uw hotel, gebruik van al het raftmateriaal, Engelssprekende begeleiding, lunch

Dag 8 Boquete - Bocas del Toro

da44c004-043f-4e18-865e-e7419ae1db70 Panama-Bocas-del-Toro2(2)

U wordt bij uw hotel in Boquete opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de haven van Almirante gebracht. U vaart met een boot naar Bocas del Toro.

 

De Bocas del Toro archipel bestaat uit zes kleine eilanden en een aantal rotsen en mangrove-eilanden in het Caribisch gebied. De eilanden zijn groen met witte zandstranden en palmbomen, het water is helderblauw. Dit is een heel ander gebied dan het vasteland van Panama. Er is veel muziek, er hangt een laid-back sfeer. U gaat vooral naar Bocas voor het strand, de onderwaterwereld en om te relaxen. U verblijft op het hoofdeiland Colón met gekleurde Caraïbische huizen maar ook met stranden en goede snorkelplekken.

 

U wordt bij de haven in Bocas del Toro opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting op Bocas del Toro.

Inclusief ontbijt, transfers, veerboot

Dag 9 - 10 Bocas del Toro

Tropisch toetje!

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Genieten van zon, zee, strand en de onderwaterwereld!

 

Overnachtingen op Bocas del Toro.

Inclusief ontbijt

Cacaoplantage
Bocas del Toro

Cacaoplantage

Bocas del Toro is meer dan snorkelen en mooie stranden. Een aanrader om ook een andere kant van Bocas del Toro...

Expeditie Robinson en snorkelen
Bocas del Toro

Expeditie Robinson en snorkelen

U wordt opgehaald en naar de haven gebracht. In ongeveer 40 minuten vaart u naar Isla Zapatilla. Een rustig...

Dag 11 Bocas del Toro - Panama City

30490867-fa63-48c7-b945-a0b99be467c3

Heeft u genoten van de zon de afgelopen dagen? Vandaag verlaat u Bocas del Toro. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt naar Panama City. Geniet nog even de laatste dag van deze stad. Wandel nog even door de straten of over de boulevard en geniet van uw laatste avond.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

Dag 12 Vertrek Panama City

Uw laatste dag is dan echt aangebroken. Vanaf Panama City vliegt u naar huis of reist u verder.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen