terug naar het overzicht

Rondreis Avontuurlijk en actief Sumatra

Het weelderige groene eiland Sumatra is zeer geschikt voor een actieve vakantie. De ideale rondreis voor als u niet teveel wilt zitten in een busje. U ziet heel veel van het groene Sumatra. U maakt jungle-trekkings, wast een olifant, ziet de orang-oetans in het wild, u gaat raften door het oerwoud, u wandelt rond vulkanen, u snuift de traditionele culturen van de Bataks en de Minangkabauers op en u maakt een kanotocht.

Wat maakt deze reis bijzonder
Veel activiteiten inbegrepen
Hike en homestay Harau vallei
Trekkings en fietstocht
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Prijsindicatie: vanaf € 1290,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Avontuurlijk en actief Sumatra

Dag 1    Medan

Dag 2    Tangkahan

Dag 3    Tangkahan

Dag 4    Bukit Lawang

Dag 5    Bukit Lawang

Dag 6    Bukit Lawang

Dag 7    Bukit Lawang

Dag 8    Brastagi

Dag 9    Brastagi

Dag 10  Tobameer, het eiland Samosir
Dag 11   Tobameer, het eiland Samosir

Dag 12   Tobameer, het eiland Samosir

Dag 13   Sipirok

Dag 14   Bukittinggi

Dag 15   Bukittinggi

Dag 16   Bukittinggi

Dag 17   Harau Vallei
Dag 18   Bukittinggi

Dag 19   Padang

100% maat werk

Dag 1 Medan

U wordt bij de luchthaven van Medan opgehaald en in ongeveer 1,5 tot 2 uur naar uw hotel in Medan gebracht (transfer).

 

Informatie Medan:

U kunt wat rondwandelen in het centrum of uw rust nemen. In het oude centrum staan nog veel koloniale gebouwen. Eventueel kunt u een kijkje nemen in een buitenwijk van Medan waar een katholieke kerk staat, die er echter uitziet als een Indiase hindoetempel.

 

Overnachting in Medan.

Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Tangkahan

U wordt opgehaald voor een transfer naar Tangkahan. Dit is ongeveer 6 uur rijden langs oliepalm- en rubberplantages. Het wegdek verkeert in zeer slechte staat. U rijdt langs vele eenvoudige dorpjes waarvan de bewoners nog nauwelijks gewend zijn aan toeristen.

 

Informatie Tangkahan:

Tangkahan is fascinerend junglegebied. Het maakt deel uit van het Nationale Park Gunung Leuser. U loopt via een suspension brug (zo'n wiebelige hangbrug) over de rivier naar uw accommodatie. Aan de overkant van de rivier moet u een trap op naar het hotel en het kan erg glad zijn. Er zijn jongens die uw koffer naar boven kunnen dragen, maar u kunt uw koffer eventueel ook achterlaten in Medan en alleen de spullen meenemen die u nodig heeft.

De accommodatie hier is heel eenvoudig, er is alleen koud water (mandibak) en een toilet dat u moet doorspelen met een bakje water. Er is elektriciteit van 18.00 tot 24.00 uur. U heeft wel een klamboe. In Tangkahan kunt u genieten van de mooie omgeving. U bent hier echt in de jungle. Het is een puur en ongerept gebied. Soms zijn hier zelfs orang-oetans te zien, die in het wild leven. Maar u gaat hier vooral heen vanwege de olifanten. Maar u kunt ook gaan zwemmen in de rivier of een douche nemen onder een jungle waterval. Heel leuk is het tuben: in een autobinnenband, over de rivier. De tocht is vrij kort.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 3 Tangkahan

Sumatra-Tangkahan-hangbrug naar de accomodatie(8) Sumatra-Tangkahan-olifant in rivier(8)

Nabij Tangkahan is een olifantentrainingskamp, de olifanten worden getraind als werkolifant. Ze werken in de jungle, onder andere met het verslepen van zware boomstammen. Vandaag gaat u de olifanten wassen in de rivier. De olifanten worden vanaf het kamp naar de rivier gebracht. U krijgt een borstel in uw handen geduwd, voor u en de olifanten heerlijk. Ter verkoeling geven de olifanten je graag een douche met hun slurf. En als je durft, mag je de olifanten belonen en bedanken met bananen.

 

Overnachting in Tangkahan.

Inclusief ontbijt, olifantwassen

Dag 4 Tangkahan - Bukit Lawang

Foto's Renee 001(13)

U rijdt een stukje dezelfde weg terug en buigt vervolgens af naar het orang-oetanreservaat Bukit Lawang bij Bohorok. Het is 4 uur rijden, beter gezegd: hobbelen, van Tangkahan naar Bukit Lawang. U reist per fourwheeldrive (vanwege de slechte weg), met chauffeur. U rijdt door een landelijk gebied. De jeep is voor maximaal 4 volwassen personen of 2 volwassenen en 3 kinderen. Bagage: u kunt uw bagage meenemen tot maximaal 3 koffers (dus 3 personen). Bent u met meer personen, dan laat u uw bagage achter in Medan, deze wordt gestald bij onze agent. U neemt voor deze paar dagen de benodigde zaken mee in een kleine tas. De chauffeur die u weer ophaalt na uw jungle-verblijven neemt uw koffers mee.

 

Informatie Bukit Lawang:

Bukit Lawang ligt in het Gunung Leuser National Park. De natuur bij Bukit Lawang is prachtig, u logeert aan het riviertje de Bohorok. In dit gedeelte van het nationale park leven veel orang-oetans. Voorheen was hier een rehabilitatiecentrum. De apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, werden hier voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Er zijn maar enkele plekken in de Azië (nergens anders ter wereld) waar u orang-oetans in het wild kunt spotten, één daarvan is op Sumatra, de andere zijn op Kalimantan en op Maleisisch Borneo. Er leven nog enkele tienduizenden orang-oetans, waarvan ongeveer een kwart op Sumatra, zo schat men. Achter het hotel loopt een eco-trail, in ongeveer twee uur kunt u met een gids langs vele soorten fruitbomen, rubberbomen en palmen wandelen.

 

Op korte (loop)afstand van uw hotel is een kindertehuis. U kunt hier een kijkje nemen, u ziet hoe de kinderen (als ze op dat moment niet op school zijn) meehelpen in de groentetuin of andere klusjes doen. Het is een mooi initiatief van een Nederlands/Indonesisch echtpaar; de kinderen kunnen kind zijn, hebben wel kleine taken (zoals ook in Nederlandse gezinnen), maar werken niet: ze spelen. Als u wilt kunt u ook een rubberboom adopteren, de verdiensten komen ten goede aan de kinderen.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 5 Bukit Lawang - Jungletrek

Sumatra-Bukit Lawang-slang(8) Bukit Lawang - Trekking (9)

U maakt kennis met uw gids die u zal begeleiden tijdens de trekking door het Gunung Leuser National Park. De ontmoeting met de orang-oetans is indrukwekkend. Tijdens uw tocht door het nationale park ervaart u de prachtige flora en fauna. Voor de trekking dient u goed ter been te zijn en een goede conditie te hebben; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. Bespreekt u met de gids of u een lichte of zwaardere trekking wilt. Bij de zwaardere trekking moet u rekening houden met zeer steile stukken waar het soms handig is om de wortels en bomen als houvast te gebruiken, er zijn geen vaste paden. U loopt een afstand van 8 tot 10 kilometer, u bent dan circa 6 à 7 uur per dag onderweg. U ontdekt het tropisch regenwoud en het wild in hun natuurlijke omgeving. De maaltijden tijdens de trekking zijn inbegrepen. Geniet van uw lunch midden in de jungle. Bij aankomst bij uw overnachtingsplek kunt u zwemmen in de rivier. Heerlijk even afkoelen na een dag wandelen.

Heel avontuurlijk, u overnacht in een soort geïmproviseerde tent. Stelt u zich daar niet teveel van voor, het is meer een groot stuk plastic, waarvan een schuilplaats wordt gecreëerd. Er zijn geen sanitaire voorzieningen. Uw badkamer is de rivier..... U hoeft de kampeerbenodigdheden niet zelf mee te nemen. Voor een dun foam matrasje wordt gezorgd. Een slaapzak zou u ter plekke kunnen huren voor ongeveer 150.000 rupiah per nacht (wel voor aanvang van de trekking aangeven). Maar de meeste mensen vinden het te warm voor een slaapzak. Wel is het handig om een lakenzak, een toiletrol en een zaklantaarn mee te nemen voor deze trekking. Van uw tas of kleding fabriceert u uw kussen, of neem een opblaasbaar kussentje mee. Een drager draagt de levensmiddelen en de kampeerbenodigdheden. U dient uw eigen spullen te dragen of een extra drager in te huren. Denk hiervoor aan ongeveer 250.000 Rupiah per dag.

 

U overnacht in tent bij Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, lokale gids, eenvoudige lunch en diner door uw gids bereid

Dag 6 Jungletrek - Bukit Lawang

Na het ontbijt vervolgt u de trekking. Vandaag is het nog een volle dag terug lopen naar het hotel in Bukit Lawang. U loopt een gedeelte van de tocht door de rivier. Neemt u hiervoor waterschoenen of slippers mee. Geniet u van de prachtige natuur. Aan het einde van de middag arriveert u in het hotel.

 

Tip! Fietstocht

U kunt ook een leuke fietstocht maken door de omgeving. Uw fietsen (mountainbikes) staan klaar bij het hotel. Via een smal pad rijdt u langs de rivier. Aan de andere kant begint de jungle. Misschien heeft u geluk en ziet u onderweg dieren, zoals makaken, Thomas Leaf Monkeys of vlinders. U steekt een hangbrug over en bereikt een dorpje. Hier ziet u de lokale bevolking aan het werk op rijstvelden. Zelf kunt u ook rijst planten of oogsten, al naar gelang het stadium waarin de rijstbouw zich bevindt. U ziet hier ook hoe de boeren op ecologische wijze mest produceren. Dit is niet iets hips, omdat ze aandacht besteden aan het milieu, maar dit proces is al eeuwenlang hetzelfde. Ook de kruiden- en specerijentuin van het dorp kunt u bekijken. Zowel specerijen voor het eten als medicinale kruiden worden verbouwd. U ziet bijvoorbeeld hoe gember, kruidnagels en kardemom groeien. Verder naar een ander dorp. Aan de rivieroever wordt bruine suiker gemaakt, dit wordt gewonnen uit palmsuiker. Weer een dorp verder ziet u hoe de lokale bevolking tofu maakt. Onderweg proeft u het water uit versgeplukte kokosnoten. Tot slot gaat u naar het huis van een lokale familie. Samen met de familie geniet u van een diner. Na het avondeten fietst u weer terug naar het hotel. Al met al bent u zo’n 3 tot 4 uur onderweg.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief lokale gids, eenvoudig ontbijt en lunch door uw gids bereid

Dag 7 Bukit Lawang: raften

Bukit-Lawang-Excursies-Raften 2008_0630Indonesie0075(8)

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Sumatra. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt.

Eventueel kunt u ook een gids erbij inhuren. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

Een heel andere jungle-beleving vandaag; u gaat het tropisch oerwoud vanaf het water aanschouwen. U wordt met een minibusje naar het beginpunt aan de Wampu-rivier gebracht. Uw wildwatertocht biedt uitstekende mogelijkheden om vogels en wild te zien en van de natuur te genieten. De tocht is veilig, niet zwaar en voor iedereen goed te doen. Er zijn een paar sterkere stroomversnellingen, die voor een avontuurlijk tintje zorgen. U krijgt een eenvoudige lunch bij een waterval. Daar kunt u ook even zwemmen. Aan het eind van de tocht staat het busje weer te wachten om u naar het hotel terug te brengen.

Inbegrepen: Lokale gids die het raften begeleidt, lunch, veiligheidsmateriaal en verzekering.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, raften

Dag 8 Bukit Lawang - Brastagi

U rijdt in ongeveer 3,5 a 4 uur terug naar Medan. Daar kunt u fijn even lunchen en eventueel nog wat bekijken in Medan. En daarna door de Karo-hooglanden naar het hooggelegen Brastagi. Bezoekt u onderweg het specifieke Karo-Batakdorpje Peceren. De reistijd deze dag is ongeveer 7 uur.

 

Informatie Brastagi:

Brastagi is een hooggelegen en relatief koel bergoord. De vulkanen Sibayak en Sibanung domineren het landschap. In de omgeving is veel natuur, het is een mooi wandelgebied. In de weekenden en op feestdagen is het wel druk, omdat er veel Indonesische toeristen komen. Net buiten Brastagi ligt Lumbini, een grote Boeddhistische tempel. Heel leuk om vandaag of morgenochtend vroeg een bezoek te brengen aan de kleurrijke markt, waar veel fruit en bloemen/plantjes worden aangeboden.

 

Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Brastagi: vulkaantrekking

Sumatra-Brastagi-landschap2(13)

Door uw chauffeur wordt u naar de helling van de Sibayakvulkaan gebracht. Het is niet ver rijden vanaf Brastagi. Over de helling van de Sibayakvulkaan maakt u een wandeling. U start aan de ene kant en eindigt aan de andere kant. De hike wordt begeleid door een lokale gids. De natuur onderweg is schitterend. U loopt in uw eigen tempo en stopt zo vaak u wilt. Over het algemeen duurt de wandeling zo’n 4 uur.  Aan de andere kant staat uw chauffeur weer te wachten. Maar de hike eindigt bij hotsprings. Het is daarom een aanrader om uw zwemspullen mee te nemen en na het lopen de spieren bij te laten komen in het warme water.

 

Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, hike met lokale gids

Dag 10 Brastagi - Prapat - Tobameer, Samosir eiland

Een prachtige route vandaag door de bergen; het tweede deel van de route voert gedeeltelijk langs het wonderschone Tobameer. Vooral als u vanuit de hoogte op een gegeven moment voor het eerst het enorm grote Tobameer beneden u ontwaart, zult u diep onder de indruk zijn. Onderweg bezoekt u het traditionele Karo-Batakdorpje Dokan, de Si Piso-Piso waterval, in Pematang Purba kunt u het paleis van Batak-koning Simalungun bewonderen. Inclusief de stops onderweg duurt de reis ongeveer 5,5 uur.

U vaart per ferry over naar het eiland Samosir in het mooie vulkanische Tobameer. Uw chauffeur blijft bij u op het eiland.

 

Informatie Tobameer, Samosir:

U logeert in een eenvoudig hotel, fraai gelegen aan de oever van het Tobameer. Vraag of er deze avond of de volgende avond een Batak-voorstelling is. De bevolking van de Bataks zijn namelijk zeer muzikaal en zingen de leukste en vrolijkste liedjes, ook Nederlandse. Wij kunnen u voorspellen: vanaf dat moment krijgt u het Indonesië-gevoel.

 

Overnachting op Samosir Eiland.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, ferry

Dag 11 Tobameer, Samosir

_dsc0284BataVrouwPortret(8) P1130661(8) Sumatra-Tobameer-bezoek aan een klaslokaal(8)

Tijdens uw verblijf op dit eiland in het diepe kratermeer kunt naar de Batak-dorpen vlakbij uw hotel wandelen. Het eiland kunt u verkennen met uw eigen busje of u huurt een brommertje of fiets. Ga bijvoorbeeld naar Ambarita, Tomok en Simanindo. U ziet de typische traditionele huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. In Simanindo worden, bij voldoende bezoekers, culturele voorstellingen gegeven. In Tomok staat de graftombe van koning Sidabutar. U kunt ook per boot de bezienswaardigheden bezoeken. Verspreid in het landschap ziet u mooie ‘huisjes voor altijd’: graven. Aan deze woningen voor de (voor)ouders wordt vaak meer aandacht en geld besteed dan aan de eigen woningen. Mocht u er op een zondag zijn, ga dan naar de kerk om een kerkdienst van de (christelijke) Bataks mee te maken. Als er voldoende tijd is, kunt u ook naar de heetwaterbronnen bij Pangururan. Op de terugweg rijdt u langs het "Panorama van Lake Toba", een schitterend uitzichtspunt. Onderweg wordt eveneens het traditionele Batakdorp Lumban Suhi Suhi bezocht. Dit staat bekend om de handgeweven doeken.

 

Overnachting op Samosir Eiland.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 12 Tobameer, Samosir

Deze dag is ter vrije besteding.

Tip! Peddelen door het water, u komt op plekken waar niemand anders komt. U stapt in een van de kunststof kano’s en vaart zo op een van de grootste krater meren van de wereld. Er zijn geen golven, het water kabbelt rustig om u heen.

Er zijn verschillende formaten kano’s beschikbaar. Leuk is het om met een tweepersoonsboot samen op pad te gaan. U kunt 3 uur varen op het water.

 

Overnachting op Samosir Eiland.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 13 Tobameer, Samosir – Prapat – Sipirok

IMG_0899(8) Sumatra-Tobameer-Sipirok-onderweg(8) Sumatra-Tobameer-Sipirok-ChineseMarktVrouw(8)

Terug naar het vasteland (per ferry).

 

Vanaf Prapat rijdt u via een schitterende route (een stuk om het Tobameer heen met af en toe uitzichten over het gigantische meer) zuidwaarts. De natuur is prachtig; u ziet sawah’s, koffieplantages, ananasplanten, eucalyptusbomen en diverse andere tropische gewassen. Mooie oude Batakhuizen treft u aan in Besa Cangga. U bezoekt onderweg de typische Batakse markthallen in Balige, aan de zuidkant van het Tobameer. De tocht duurt ongeveer 9 uur.

 

Informatie Sipirok:

Sipirok is gelegen in het midden van Sumatra. Hier treft u prachtige bergachtige gebieden en kloven. Het is een pleisterplaats tussen Tobameer en Bukittinggi. Sipirok staat bekend om zijn salak (ook wel slangenvrucht genoemd vanwege de schubbige slangenhuidachtige schil) die op de hellingen van Gunung Lubukraya worden geteeld.

 

Overnachting in Sipirok.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, ferry

Dag 14 Sipirok - Bukittinggi

U vertrekt bijtijds voor een lange, maar boeiende tocht door de ruige natuur van de Sumatraanse hooglanden. De rijtijd is 9 á 10 uur. De weg slingert over de bergketen de Bukit Barisan. Stop in dorpjes om daar even te wandelen. Let op: niet op eigen gelegenheid de natuurgebieden in (van de paden af: drijfzand en heetwaterbronnen). Bij Bonjol passeert u de evenaar.

 

Informatie Bukittinggi:

U bevindt zich in het gebied van de Minangkabau, één van de bijzondere bevolkingsgroepen op Sumatra (matriarchaat, men volgt de vrouwelijke lijn). Bukittinggi is de culturele hoofdstad. Minang betekent zegevierend, kabau betekent karbouw (natuurlijk ligt hier een legende aan ten grondslag, maar die hoort u ter plekke wel). Het gebied rondom Bukittinggi biedt prachtige groene landschappen en kratermeren. Wat een schoonheid! Vele gebouwen en ook gewone huizen zijn op traditionele wijze gebouwd: wonderlijke puntdaken (in de vorm van buffelhorens). Het lokale vervoersmiddel in Bukittinggi is een veelal koetsje; maak een tochtje door de stad hiermee. ’s Avonds is er regelmatig een Minangkabause dansvoorstelling in het centrum. Traditionele rendang (rundvlees) eten kunt u uitstekend in restaurant Turret, waar eigenaresse Nita u hartelijk ontvangt.

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 15 Bukittinggi

Indonesie-Sumatra-bukittinggi-kloof2(13)

Prachtige dagtocht in de wijde omgeving. Natuurlijk gaat u naar de Ngarai-kloof, oftewel het bekende Karbouwengat, dat aan de stad grenst: een prachtig uitzicht hier. U kunt hier een wandeling maken, is prachtig; wel naar beneden, dat zal meestal geen punt zijn, maar u moet ook weer omhoog (als u dit wilt dan moet u iets anders laten schieten). En dan het prachtige gebied in. Zo bezoekt u Kota Gadang, waar men zeer bedreven is in zilverwerk (filigraan). Voor de wandelaars: in circa 2 uur kunt u van Kota Gadang naar het Karbouwengat lopen door de mooie natuur. En dan naar het mooie kratermeer Singkarak, u volgt de waterlijn, fraaie tocht. De weg buigt bij Ombilin af oostwaarts. De bevolking hier is gespecialiseerd in houtbewerking en weven. U maakt in feite een lus, want de weg komt uit bij Pagaruyung, waar het mooie voormalige koninklijke paleis staat. Rondom Batusangkar, treft u pittoreske, traditionele dorpjes aan. U bezoekt het dorp Sungai Tarab, waar men nog op traditionele wijze de koffie bereidt. In Bukittinggi ziet u in het centrum de Sumatraanse Big Ben (de Jam Gadang) en het Fort de Kock met een replica van een Minangkabau-paleis.

 

Overnachting in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 16 Bukittinggi

U maakt vandaag een fietstocht in de omgeving van Bukittinggi, een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het beginpunt van de fietstocht gebracht, naar het dorpje Kota Baru. Daarvandaan gaat u per mountainbike de omgeving van Bukittinggi bezichtigen. U fietst richting de Merapi Vulkaan, onderweg rijdt u door diverse dorpjes. Stopt u gerust om een praatje te maken met de bewoners, u zult merken dat u gemakkelijk in contact komt met de lokale bevolking. Ook ziet u ongetwijfeld mensen die aan het werk zijn op de rijstvelden. Verder bezoekt u een traditionele zilversmid en een weverij. Onderweg stopt u in een lokale koffiehuis waar u kunt genieten van een kop traditionele Sumatraanse koffie en een snack. In de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel. De fietstocht duurt circa 4 uur, afhankelijk hoe vaak u onderweg stopt. De fietstocht is voor iedereen goed te doen, u rijdt bergafwaarts of door vlakke delen. De fietstocht wordt begeleid door uw eigen gids. Indien u geen gids heeft, kunt u een lokale gids inhuren (hier is een meerprijs voor) of u kunt uw chauffeur volgen, die voor u uitrijdt. Er wordt gebruik gemaakt van goede mountainbikes, er zijn 11 fietsen aanwezig.

Inbegrepen: Fietshuur.

 

Overnachting in Bukittinggi

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, fietstocht

Dag 17 Bukittinggi - Harau Vallei

Indonesie-Sumatra-hauraukloof2(8) 130518 3891_3868(8) Indonesie-Sumatra-Harauvallei22(8)

Vanaf Bukittinggi rijdt u naar het kleine dorp Payakumbuh. Hiervandaan is het nog 15 kilometer rijden naar de Harau Vallei. Onderweg stopt u bij de Anay Valley waterval, waar het water zich van een hoogte van 150 meter naar beneden stort. De weg is slecht, maar de omgeving des te mooier! Steile granieten rotswanden rijzen op aan de kant van de weg. In de middag arriveert u in de Harau Vallei.

 

Informatie Harau vallei:

De prachtige Harau vallei, op een ruim uur rijden van de stad Bukittingi, ligt op de route tussen Bukittinggi en Pekanbaru. Een prachtig natuurreservaat met hoge rotsformaties gevuld met bossen en rijstvelden. Een aangenaam gebied om te kunnen genieten van de natuur en het lokale leven. Apen (waaronder de zwarte gibbon/siamang), vogels en vlinders zijn de meest gespotte dieren die in dit gebied voorkomen.

 

Overnachting in de Harau Vallei.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 18 Harau vallei - Bukittinggi

Vanuit Abdi Guesthouse wandelt u over een paadje, langs kleine slootjes, balanceert u over boomstammetjes over een riviertje en loopt u kruip door sluip door via de kleine plantages met onder andere ananassen en cacaobomen naar het begin van het dorp. Linksaf wandelt u de jungle in, soms klimmend en klauterend, door de natuur. Prachtige uitzichten met een stop bij een verborgen waterval. Echt een genot om te zien hoe de natuur hier nog grotendeels in tact is. U ziet aan beide zijden de steile rotswanden. In de omgeving leven zwarte gibbons. Wie weet heeft u het geluk ze onderweg tegen te komen. De wandeling duurt in totaal zo'n 3 uur en wordt begeleid door een lokale gids.

 

Of: Een wandeling dwars door de rijstvelden met uitzichten op de prachtige Harau kloof. U wandelt rechts uit het Abdi guesthouse richting de waterval. Onderweg passeert u een plaats waar veel vlinders voorkomen. De prachtig gekleurde dieren zijn op zoek naar voedsel en laten zich rustig fotograferen. Hierna gaat u verder met uw gids over de smalle paadjes dwars door de rijstvelden. Witte reigers houden de wacht tussen de rijstvelden. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en brengt u langs de lokale bevolking die de rijst verbouwen. Er wordt uitleg gegeven over het beplanten en oogsten. Aan het einde komt u weer terug bij het guesthouse. U wordt tijdens de wandeling begeleid door een lokale gids.

 

U rijdt naar Bukittinggi, op ongeveer 50 kilometer afstand van de Harau Vallei.

 

Overnaching in Bukittinggi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, hike met lokale gids

Dag 19 Bukittinggi - Padang

U wordt vandaag naar de luchthaven van Padang gebracht via de mooie Anay-vallei; onderweg maakt u een stop bij een waterval en bij het dorp Kiambang, van waar u een fraai uitzicht heeft op de omringende rijstvelden. U doet er zo’n 2,5 a 3 uur over.

 

U neemt hier afscheid van uw chauffeur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.