Sophia bij een kratermeer van de Kelimutu vulkaan
IMG_3004-dff5fe72_1_369191

Vijf hoogtepunten op authentiek Flores

Sophia Algemeen 2-1-2019

Bergen, rijstvelden, ongerepte strandjes en dieren: u vindt het allemaal op Flores.

Het eiland behoort tot de Kleine Sunda Eilanden. Als u op zoek bent naar authentiek Indonesië, dan past deze reisbestemming zeker bij u.

Ik neem u mee naar de hoogtepunten tijdens mijn reis over Flores voor Van Verre.

 

1.       Authentieke dorpjes rondom Bajawa

De lokale animistische dorpjes rondom Flores, waar de voorouders worden vereerd, hebben op mij een grote indruk achtergelaten.

De mystieke sfeer en mooie vriendelijke mensen maken het tot een hoogtepunt van uw rondreis over Flores. De voorouders worden begraven in het midden van de dorpen waar ook de ceremonieën plaats vinden. De vrouwen weven prachtige Ikat doeken, die worden gedragen tijdens ceremonies en feestdagen.

 

                

Bena is het bekendste dorp, maar het is zeker de moeite waard om ook de minder bekendere dorpen zoals Luba en Tololela te bezoeken. In Tololela kunt u zelfs bij de lokale bevolking slapen. Een ervaring om nooit te vergeten!

 

Bekijk onze bouwsteen waarmee u Bejawa bezoekt.

 

2.       Snorkelen Riung eilanden

Wauw! De koralen rondom de 17 eilandjes van Riung zijn prachtig. Eerst naar een eilandje met vele vliegende honden in de mangrove. U kunt ze van dichtbij aanschouwen en zien vliegen.

Daarna naar meerdere verlaten bounty strandjes. Het koraal doet me denken aan Great Barrier Reef, wijds en onaangetast. Hier heb ik een super grote olifant oor koraal gezien, een haai en veel kleurrijke vissen.

Na het snorkelen krijgt u een heerlijke lunch met verse vis op het witte zandstrand van een onbewoond eilandje.

Riung is een plek om niet te ontbreken tijdens uw reis op Flores.

 

        

 

3. De kratermeren van de Kelimutu vulkaan

Vroeg op voor de zonsopgang bij de Kelimutuvulkaan. Het is een makkelijke wandeling door bos en er is een hoge trap. Bij aankomst zag ik één van prachtige blauwe kratermeren. In totaal bestaat de Kelimutu vulkaan uit drie meren, welke van kleur kunnen veranderen.

De zonsopgang was adembenemend mooi, wat een uitzicht!

 

Bekijk onze bouwsteen waarmee u naar de Kelimutu vulkaan gaat.

 

4. Spot de Komodovaraan

Tijdens mijn reis over Flores mocht het spotten van Komodovaranen uiteraard niet ontbreken. De Komodovaranen leven in het Komodo National Park. Met een boottocht gaat u langs de vele eilandjes voor de kust van Labuan Bajo.

De Komodvaraan kunt u zien op de eilanden Rinca en Komodo. Op het eiland Rinca heeft u de meeste kans om ze te spotten. De dieren komen op de geur af van een restaurantje op het eiland en ze verzamelen zich daaromheen. ’s Ochtends vroeg zijn de dieren nog actief. Ze lopen rond en hun tong beweegt veel.

Over het eiland zijn verschillende nesten te vinden waar de Komodovaranen broeden en de wacht houden bij hun ei.

De eilanden bieden mooie wandelroutes en u kunt er ook andere dieren spotten zoals buffels en herten.

 

Bekijk onze bouwsteen waarin u oog in oog komt te staan met de meest reusachtige Komodovaranen.

 

5.       Spinnenweb rijstvelden Ruteng

Even buiten Ruteng, bij Cancer, liggen de indrukwekkende spinnenweb rijstvelden. De bewoners uit het dorp hebben ervoor gekozen om de rijstvelden te verdelen in de vorm van punten, een soort pizza. Het geeft een prachtig beeld.

 

Sophia bij een spinnenweb rijstveld in Ruteng

 

 

Heeft u kriebels gekregen? Ik help u graag bij het samenstellen van uw reis op maat naar Flores of een rondreis naar Indonesië.

Mail of bel mij voor meer informatie of voor een afspraak bij ons op kantoor in Monnickendam.

 

 

 

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen