terug naar overzicht

Bouwsteen Reusachtige varanen vanaf eigen boot

Maak een reis met een eenvoudige boot (alleen voor uw gezelschap!) naar Komodo en Rinca! Op deze eilanden leven de prehistorische Komodo-varanen. Deze dieren kunnen wel zo’n 3 meter lang worden. Ze kunnen razendsnel lopen, hebben een lange tong, een enorme bek en een krachtige staart, waarmee ze flinke uithalen kunnen maken. Het mag duidelijk zijn dat de bezoekers bij de rangers moeten blijven. Het is een fantastisch schouwspel dat u meemaakt, oog in oog met deze reusachtige reptielen.

U vaart met een privéschoener in de archipel, tussen de tientallen eilandjes door. U overnacht ook aan boord; het is geen luxe schip, maar wel schoon. Uw kok maakt prima maaltijden. U gaat bij onbekende eilandjes van boord om op het strand te picknicken, om te snorkelen en te zonnebaden. Een geweldige ervaring tijdens deze reis door dit deel van de Kleine Sunda Eilanden.

Reis van dag tot dag: Reusachtige varanen vanaf eigen boot

Dag 1      Naar Labuan Bajo

Dag 2      Komodoboot

Dag 3      Labuan Bajo

Dag 4      Vertrek vanaf Labuan Bajo

100% maat werk

Dag 1 Denpasar - Labuan Bajo

Indonesie-Flores-Labuanbajo-haven(13)

U vliegt met een binnenlandse vlucht van Denpasar naar Labuan Bajo. U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Labuan Bajo gebracht (transfer).

 

Informatie Labuan Bajo:

Labuan Bajo is een klein, slaperig havenstadje. Typisch Indonesisch, lekker rommelig. In de hoofdstraat zitten een paar winkels en reisbureautjes. Hier kunt u ook snorkels kopen of huren. Labuan Bajo is het uitgangspunt voor een tocht naar de eilanden Komodo en Rinca. Labuan Bajo ligt aan zee en er zijn stranden, maar deze zijn nog nauwelijks ontwikkeld voor toeristen. Er staan geen strandstoeltjes, parasols en er zijn geen strandtentjes. Integendeel: het strand wordt gebruikt door de lokale bevolking en de vissers. Er lopen koeien op het strand. Het uitzicht over de baai met de vele groene heuvelachtige eilandjes is schitterend! Ook kunt u hier genieten van een mooie zonsondergang. Voor de kust liggen eilandjes met mooie verlaten strandjes met spierwitte zandstranden. Ook het snorkelen bij deze eilandjes is erg mooi.

U brengt deze middag een bezoek aan Batu Cermin (indien de aankomsttijd van de vlucht het toelaat). Batu Cermin betekent spiegelgrot vanwege de gloed van de zon op een rots in de grot; het lijkt een spiegel. Ook bezoekt u de lokale markt en Panorama Point, waarvandaan u een mooi uitzicht heeft over het plaatsje Labuan Bajo.

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief binnenlandse vlucht, transfer

Dag 2 Labuan Bajo - Komodo

mooi-uitzicht-komodo-indonesië_1 Komodovaraan-varaan-dichtbij_2

U wordt van uw hotel opgehaald en naar de haven van Labuan Bajo gebracht (transfer).

U maakt kennis met de bemanning en uw Engelssprekende gids. Een paar dagen varen in een bijzonder natuurgebied, bestaande uit talrijke eilanden. U overnacht aan boord; heel eenvoudig, maar een geweldige ervaring! De boot is alleen voor uw gezelschap, privé dus. Er zijn geen aparte hutten, u slaapt gezamenlijk met elkaar in 1 ruimte of u neemt uw matrasje mee naar het dek en slaapt dan onder de ‘sterrenhemel’. Er zijn schone lakens aan boord. Belangrijk: Wilt u snorkelen? Snorkels en zwemvliezen zijn inclusief, maar u dient wel voor afvaart te checken of de maten goed zijn. Vraag uw gids of ze al aan boord zijn, of dat u ze nog in Labuan Bajo op moet halen. Neem goede wandelschoenen, zwemspullen en handdoek, pet/hoed en zonnebrand mee! Eerst naar het eiland Rinca. Uw lunch wordt onderweg aan boord geserveerd. Op Rinca leven de reusachtige Komodo varanen. Rinca is eigenlijk interessanter om de varanen te bekijken dan Komodo. Hier worden vaker varanen gezien en tijdens de wandeling zijn er mooie panorama’s. De Komodo-varaan is een enorm reptiel, dat wel zo’n drie meter lang kan worden. Het voedt zich met vogels, zwijnen, herten en kleine zoogdieren. Het zijn behendige zwemmers en ze kunnen onverwacht snel zijn. U kunt de varanen hier goed bekijken als u met uw ranger op pad gaat (blijf bij de ranger, beslist niet op eigen gelegenheid iets ondernemen). Mocht er nog tijd zijn, dan vaart u door naar Komodo-eiland. Anders overnacht u voor de kust van Rinca of bij een ander klein eiland in de buurt. De bemanning bereidt uw diner.

 

Overnachting aan boord van de Komodoboot.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfer, vervoer per privéboot, Engelssprekende gids

Dag 3 Komodo - Labuan Bajo

‘s Ochtends wordt u gewekt door het gekrijs van kaketoes. U kunt een wandeling maken over Komodo, uiteraard weer met een ranger. Ook vandaag ziet u ongetwijfeld de reuzenvaranen. Dan weer terug naar de boot. U vaart naar Pink Beach (Pantai Merah) om te snorkelen. De onderwaterwereld is spectaculair. Tenslotte de boot weer op en terug naar Labuan Bajo.

U wordt van de haven opgehaald en naar uw hotel in Labuan Bajo gebracht (transfer).

 

Overnachting in Labuan Bajo.

Inclusief ontbijt, lunch, transfer, vervoer per privéboot, Engelssprekende gids

Dag 4 Vertrek vanaf Labuan Bajo

U wordt van uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Labuan Bajo gebracht (transfer). U neemt afscheid van uw gids. U vliegt met een binnenlandse vlucht van Labuan Bajo naar Denpasar. Einde arrangement.

 

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht, Engelssprekende gids

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Contact met Chantal
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.