terug naar overzicht

Bouwsteen Ongerept Flores en Komodo-boot

In het kort over Ongerept Flores en Komodo-boot

Een reis vol afwisseling over één van de Kleine Sunda Eilanden: Flores. Overnachten op uw privéschoener tijdens uw vaartocht in de Komodo-archipel, picknicken op stille witte zandstrandjes, maar vooral: de ontmoeting met de reusachtige Komodo-varanen op de eilanden Komodo en Rinca. Deze ingrediënten vormen de spectaculaire afsluiting van deze reis, die begint op het eiland Flores, in Maumere. De reis slingert over Flores, waar u overal kerktorentjes ziet.

Het merendeel van de bevolking is dan ook katholiek. Reizen hier is synoniem aan hobbelen, u reist tenslotte in een gebied, dat nog niet zo ver ontwikkeld is als bijvoorbeeld Java en Bali. Maar dat heeft nou weer net z’n charme. De reis over Flores eindigt in de kustplaats Labuan Bajo, waar u aan boord gaat van het schip, dat voor twee dagen helemaal alleen voor u is.

Indonesie-Flores-moeder-kind(11)

Route

Dag 1     Naar Maumere

Dag 2     Moni

Dag 3     Ende

Dag 4     Bajawa

Dag 5     Ruteng

Dag 6     Labuan Bajo

Dag 7     Komodoboot

Dag 8     Labuan Bajo

Dag 9     Vertrek vanaf Labuan Bajo

Indonesie-Komodo-varaan2-closeup(10)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Indonesië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.

Tips

  • Deze reis kan ook in omgekeerde volgorde.
  • U kunt deze reis ook inkorten. Vanaf Ruteng kunt u meteen door naar de Komodoboot. Een dagtocht naar Komodo is mogelijk. U kunt aanvliegen op Ende in plaats van Maumere. De route vangt dan in Ende aan.
  • Verlengen is ook mogelijk: een extra nachtje in Bajawa is een aanrader, 2 nachten in Riung aan de noordkust toevoegen is ook leuk. U maakt dan een mooie boottocht en gaat ook snorkelen bij Riung. Even een dagje rust tussendoor kan aan het rustige, vrij onbekende strand van Mbalata. Of maak een trekking bij Belaraghi of Mount Mbeliling.
  • In plaats van een nacht in Moni en een nacht in Ende, kunt u ook 2 nachten in Moni verblijven.
  • U kunt aan het einde van de reis ook overvaren naar het eiland Sumbawa.
  • De Komodo-archipel kan ook verkend worden met een grotere boot, waar u samen met andere mensen op verblijft. Deze boten zijn iets luxer.
  • Aanrader: maak een langere bootreis door dit gebied!  
  • Er zijn ook eilandjes voor de kust bij Labuan Bajo, waar u nog een paar dagen aan het strand kunt verblijven. Heel rustig!

Overige informatie

Accommodaties
Wij bieden een grote verscheidenheid aan hotels aan. Voor deze reis hebben wij middenklasse hotels geselecteerd, zie tabje Hotels.

 

Vervoer
U heeft de beschikking over uw eigen privé-auto/busje met chauffeur, en een Engelssprekende gids. Tijdens de boottocht door de Komodo-archipel heeft u de beschikking over uw eigen boot. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Aantal deelnemers
U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.

Het is dus een privéreis, geen groepsreis.

 

De vluchten naar Indonesië
Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.