Wat zijn de mooiste stranden van Indonesie?
Irene dijkstra

Wat zijn de mooiste stranden van Indonesie?

Irene Dijkstra Indonesie 5-4-2018

Als u aan stranden in Indonesië denkt, komt u waarschijnlijk al snel uit op Bali en misschien Gili Trawangan. Veel mooie stranden op Bali zijn alleen al erg druk. Toch zijn er ook nog plekjes in Indonesië waar prachtige stranden zijn waar nog niet zoveel toeristen komen.

 

Mooiste stranden Java 

Een van de mooiste stranden van Java is op de Karimunjawa Archipel, een verborgen pareltje voor de kust van Java. Hier ligt het schitterende resort Kura Kura. Het lijkt hier net de Malediven, maar u bent toch echt vlakbij Java. U vindt hier spierwitte stranden, een groene kern, blauw water en een mooie onderwaterwereld. En voor wie echt iets speciaals wilt: u kunt zelfs een onbewoond eilandje compleet voor uzelf afhuren voor een nacht.

 

Bekijk de video van Kura Kura! 

 

Vanuit je privé bungalow op Kura Kura via de trap de zee inlopen ...

 

Strand op de Gili-eilanden

Gili Meno is het rustige broertje van het bekendere Gili Trawangan. Hier komt u echt voor uw rust. U kunt op Gili Meno genieten van lange witte zandstranden die u met weinig anderen hoeft te delen en een mooie onderwaterwereld. Gili Asahan is een van de nog minder bekende eilandjes bij Lombok. Een prachtig en nog onbedorven eiland omgeven met prachtige witte stranden, wonderbaarlijk mooie koraalriffen en een rustige zee. Ga er dus snel heen, voordat iedereen dit prachtige plekje van de Gili-eilanden ontdekt.

 

Eindeloos wandelen op het strand van Gile Meno

 

Strand van de Kei-eilanden

Bent u niet bang om ver van de bewoonde wereld af te zitten en heeft u er een flinke reis naar de Molukken voor over? Dan is het de moeite waard om naar de Kei-eilanden te reizen, dan bent u op een écht bijzondere bestemming. Spierwitte verlaten zandstranden, een blauwe zee; het lokale leven dat zich in een rustig tempo voltrekt. Het lijkt alsof u terug in de tijd bent belandt op deze idylische eilandengroep van de Molukken. 

 

Het mooie strand van de Kei-eilanden

 

Strand van de Togian-eilanden

De Togian-eilanden liggen bij Sulawesi. Er zijn enkele duikresorts, maar de eilandengroep is nog niet ontdekt door de massa. Ook dit heeft weer te maken met de bereikbaarheid. Maar trek er wat tijd voor uit, het loont de moeite. Het is ook een hele mooie plek om te duiken in Sulawesi

 

Het strand van de Togian eilanden

  

Stranden van Sumatra

Er zijn prachtige stranden op Sumatra. Ze zijn alleen vaak moeilijk te bereiken. Een positieve uitzondering is Cubadak. Een mini-eilandje met één leuk hotel. U verblijft hier in hutjes op het witte zandstrand van Sumatra.  

 

Heerlijk genieten aan het strand van Cubadak

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer prachtige, witte zandstranden in Indonesië.

 

Er zijn 17.000 eilanden: dus er is altijd wel weer een mooi strand van Indonesië te ondekken. 

 

Irene

Van Verre

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.