Bounty strand voor Padang - Sumatra
Melany in Azie

De 5 mooiste stranden van Sumatra

Melany, Van Verre Algemeen 17-7-2020

Sumatra staat bij veel reizigers voornamelijk bekend om de jungle bij Bukit Lawang, het immense Tobameer en de interessante Batak en Minangkabau cultuur. Het eiland wordt vaak gecombineerd met bijvoorbeeld Bali voor een strandverblijf, maar dit is niet noodzakelijk voor een heerlijk strandverblijf. Geen zin om na de rondreis over Sumatra nog naar Bali te vliegen voor een strandverblijf? Is ook helemaal niet nodig! Sumatra heeft namelijk ook een paar prachtige strandbestemmingen om even helemaal tot rust te komen na je rondreis Sumatra. Ik vertel je graag waar je moet zijn voor zon, zee en strand.

 

Pulau Weh

Pulau Weh is een eilandje helemaal in het noorden van Sumatra, voor de kust van de stad Banda Aceh. Pulau Weh staat voornamelijk bekend om de prachtige onderwaterwereld. Van mooi gekleurde vissen tot verschillende koraalsoorten, je ziet hier van alles tijdens het snorkelen of duiken. Ook is het mogelijk om een dagtocht te maken over het eiland met een privébusje met chauffeur. Je brengt onder andere een bezoek aan het 0 monument: hier begint Indonesië. Zin om even niks te doen? Dat kan ook uitstekend op één van de vele witte zandstranden.

 

   

Wil jij hier tijdens je privéreis Sumatra ook van genieten? Bekijk onze bouwsteen Pulau Weh.

 

Belitung

Belitung ligt ten zuidoosten van Sumatra. Het eiland staat bekend om de witte zandstranden en de prachtige rotspartijen. Heerlijk om hier even tot rust te komen en te genieten van de omgeving! Maak een dagtocht per boot langs verschillende eilandjes en de vele rotspartijen. Neem ook zeker een kijkje in de onderwaterwereld. Het is erg leuk om hier even te snorkelen, maar het is niet zo spectaculair als bij Pulau Weh of Cubadak.
Hoe kom ik op Belitung? Vanuit Jakarta gaan er dagelijks rechtstreekse vluchten naar het eiland Belitung. Onze bouwsteen Paradijselijk Belitung is daarom ook goed te combineren met een reis over Java. 

 

      

 

Cubadak

Het eiland Cubadak, voor de kust van Padang, is vrij makkelijk bereikbaar. Er was één hotel, maar deze heeft helaas vanwege Covid-19 zijn deuren moeten sluiten. Het is een rustig eiland. Hier is het echt even relaxen en genieten van de helderblauwe zee en de witte zandstranden. De onderwaterwereld is ook zeker de moeite waard om al snorkelend of duikend te verkennen. Spot verschillende tropische vissen en wie weet wel een schildpad. Het is ook mogelijk om te gaan zeilen of kanoën. Genoeg te doen.

 

   

 

Mentawai

De Mentawai-archipel ligt voor de kust van West-Sumatra. Het kan een pittige tocht zijn om er te komen, maar het is zeker de moeite waard. Mentawai staat voornamelijk bekend als goede surfspot. Surfers vanuit de hele wereld reizen af naar West-Sumatra om de beste golven mee te pakken. Ook als je niet surft, is Mentawai een bezoek waard. De stranden en de kleine eilandjes zijn werkelijk prachtig. Ga snorkelen, SUPPEN (stand up peddelen) door de mangrove, maak een wandeling over een van de eilanden of volg een yoga les.


Hoe kom ik op Mentawai? Vanuit Padang vertrekt 4 keer in de week een ferry naar het hoofdeiland Sipora. De ferry duurt ongeveer 3,5 uur. Op zondag doet de ferry er ongeveer 5,5 uur over, dan wordt en nog een tussenstop gemaakt. Vanaf de haven van Sipora is het nog 15 minuten varen naar het Awera Resort. Houd er rekening mee dat de boot vanuit Padang vroeg vertrekt en laat aankomt in Padang. Je zult de nacht ervoor en erna in Padang moeten overnachten, bijvoorbeeld in het kleinschalige d’Ox Ville hotel. In onze bouwsteen Luxueus strandverblijf Mentawai hebben wij deze samenstelling alvast voor je gemaakt! 

 

 

Dagtocht vanuit Padang

Tijdens je rondreis Sumatra geen tijd voor een paar dagen aan het strand, maar wel zin om even met de voetjes in het zand te lopen? Maak dan een leuke dagtocht vanuit Padang, zoals onze excursie Eilandjes voor de kust, en vaar over het heldere water langs kleine eilandjes met witte zandstranden. Bij verschillende eilandjes stop je om bijvoorbeeld even te snorkelen, om een wandeling te maken of lekker te picknicken. Toch nog het echte strandgevoel! Wij helpen je natuurlijk graag om deze dagtocht te kunnen doen.

 

   

 

Wil jij het strandleven ervaren tijdens jouw vakantie in Indonesië? Neem contact met ons op en wij helpen je graag met het uitstippelen van de beste route.

 

Melany

Van Verre

 

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen