Duikvakantie Bali
Cameron Highlands Lara

Mijn mooiste duiklocaties bij Bali

Lara, Van Verre Algemeen 8-8-2018

Bali staat bekend om de prachtige rijstveleden en boeiende cultuur, maar het is ook heel leuk om een duikvakantie op Bali te doen. Je kunt ter plaatse een duikcursus doen, maar ook als ervaren duiker zijn er prachtige duiklocaties.

Privé en voor Van Verre reis ik veel en ben ik meerdere keren op Bali geweest. Mijn mooiste duiklocaties bij Bali heb ik voor je op een rij gezet!

 

1) Tulamben  

Tulamben is een kleine plaats in het noordoosten van Bali. De onderwaterwereld is hier er kleurrijk.

Bij het USAT Liberty Wreck is een variatie aan vissen. Het schip is grotendeels bedekt met koralen en je komt er veel leven tegen. Als je er vroeg in de ochtend bent, voor de meeste groepen komen om een uur of 9/half 10, dan heb je kans om grote bultkop-papagaaivissen zien. Naarmate het wat drukker wordt verstoppen ze zich vaak. Verder zie je hier blauw gestippelde pijlstaartroggen, schildpadden, barracuda’s, leaf scorpionfish en nog veel meer.

 

Andere leuke duikstekken bij Tulamben zijn de Drop off en Coral Garden. Drop off zegt het al, duiken langs een wand, de kustlijn. Je ziet hier veel vissen en ook murenen, sephia en octopussen.

Coral Garden is een ondiepe duikstek, waar je een heerlijk rustige duik kunt maken. Buiten het prachtige koraal en de vele scholen vissen kom je ook vele Boeddha beelden tegen die onderwater op de bodem liggen.

 

In de omgeving van Tulamben kunnen zowel beginnende als ervaren duikers heerlijk genieten. De dieptes variëren tussen de 6 en de 35 meter. 

Tulamben, een echte aanrader voor duikers. 

oktopus bij Tulamben, Bali   Duiken bij Tulamben, Bali   Duiken bij Tulamben

Met deze bouwsteen kom je op bij Tulamben.

 

2) Nusa Lembongan en Nusa Penida

Vanaf Nusa Lembongan (een klein eilandje bij Bali) worden er vaak duiken rondom het naast gelegen eiland Nusa Penida aangeboden. Ook vanaf Bali worden er dagtochten inclusief duiken aangeboden naar Nusa Penida. Vind ik erg leuk om te doen.

 

De bekendste plekken om te duiken zijn Manta Point en Manta Bay. Op deze plek kun je vrijwel het gehele jaar de betoverende manta’s zien. Uiteraard is er nooit een 100% kans en er kan niet altijd gedoken worden door de stroming en de golven. Onder water kan het ook behoorlijk zwaar zijn, omdat de golven de duikers veel heen en weer bewegen. Houd goed de conditie van het water in de gaten en laat je goed informeren bij een erkende duikschool.

Naast de manta’s heb je kans dat je bij Manta Bay ook andere roggen, haaien of schildpadden tegenkomen. Toyapakeh is een andere prachtige duikstek, waar je rustig met de stroom mee zwemt. Je kunt genieten van de mooie gekleurde koralen, veel vissen, morenen en schildpadden.

 

Verder is Nusa Lembongan één van de weinige plekken ter wereld waar regelmatig de Mola Mola (de Maanvis) is te zien. Er wordt zelfs een awareness specialty door Padi aangeboden, dat enkel hier kan worden gehaald. Let wel op! De Mola Mola leeft over het algemeen op diepe plaatsen van ongeveer 30 meter of dieper. Zonder advanced open water certificaat is de kans dus erg klein dat je ze gaat zien.

Snorkelen bij Nusa Lembongan   Manta bij Nusa Lembongan   Snorkelen bij Nusa Lambongan

Bekijk de bouwsteen waarmee je kunt duiken in Nusa Lembongan.

 

3) Amed

In het oosten van Bali ligt de plaats Amed. Dit vind ik een prachtige duiklocatie, erg vergelijkbaar met Tulamben. Als ik dan toch mag kiezen zou ik persoonlijk naar Tulamben gaan. Het is uiteraard net waar je van houdt, want ook hier is veel te zien en je kunt hier ook duiken bij het Japanse Wrak en de Amed Wall. Bij beide locaties is erg veel leven te vinden, van kleine zeepaardjes tot haaien en schildpadden en vele soorten vissen.

Zeepaardje   Duiken bij Bali   Schildpad

Met deze bouwsteen kom je bij Amed.

 

4) De Gili eilanden 

Mocht je nog niet genoeg hebben van het duiken bij Bali? Voeg dan een verblijf van een aantal nachten op de Gili eilanden toe aan je rondreis Bali. Hier zijn de stranden een stuk witter dan op Bali en je komt op de mooiste bounty eilandjes.

Het maakt voor het duiken niet uit op welk van de drie eilanden je verblijft. Er wordt vanaf de Gili eilanden rondom alle eilanden gedoken.

 

Mijn voorkeur gaat uit naar Gili Air. Hier zijn wat leuke restaurantjes en wat vertier, maar niet te druk. Dit is uiteraard naar ieders mening.

Tijdens het duiken bij de Gili eilanden kun je vele schildpadden zien. Er is geen garantie, maar als je een aantal duiken maakt en je ziet ze niet, is dat heel bijzonder. Bij Marlin Hill liggen de schildpadden in grotere aantallen heerlijk te slapen op een heuvel onderwater. Hier kun je er zo 5 tot 10 zien liggen slapen. Bijzonder om deze mooie dieren hier zo vredig te zien liggen. Duiken bij de Gili eilanden is geweldig! 

Duiken bij Gili Trawangan   Kleurrijk onderwaterwereld Gili eilanden   Duiken bij de Gili eilanden

Bekijk onze bouwsteen naar de Gili eilanden.

 

Indonesië is zo'n groot land, er zijn veel mooie duikspots te vinden. Vraag de duiktips aan onze Indonesië specialisten, zij vertellen het je graag. Bekijk ook onze rondreizen naar Indonesië.

Onze Lara snorkelend

 

Lara

Van Verre

 

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen