terug naar overzicht

Bouwsteen Bali onderwater

In het kort over Bali onderwater

Bali staat bekend als “The Island of the Gods”  maar is ook een echt duikparadijs voor de reislustige duiker. In de wateren rond Bali zijn vele mooie duikstekken met kristalhelder water en een kleurrijk onderwaterleven.

Bali is een bestemming waar elke duiker en snorkelaar een keer geweest moet zijn. Dit maakt Bali een van de beroemdste duiklocaties ter wereld.

bali-schildpad-indonesie-mooi(10)

Route

Dag 1 Naar Pemuteran

Dag 2 Pemuteran

Dag 3 Pemuteran

Dag 4 Tulamben

Dag 5 Tulamben

Dag 6 Amed

Dag 7 Amed

Dag 8 Padangbai

Dag 9 Padangbai

Dag 10 Vertrek Padangbai

bali-onderwaterwereld-duiker-koraal(10)

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Indonesië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.

Tips

  • Deze bouwsteen kan ook in omgekeerde volgorde
  • U kunt de bouwsteen ook inkorten door één van de plaatsen over te slaan.
  • Koppelt u een strandverblijf na deze bouwsteen zodat u er zeker van bent dat u 24 uur voor dat u gaat vliegen niet heeft gedoken.
  • Ook Lombok is schitterend om te duiken of snorkelen, koppel een verblijf op Lombok aan deze bouwsteen vast.
  • In deze bouwsteen gaan we uit van een verblijf in Padangbai. Daar is geen luxe hotel. Mocht u liever in wat meer luxe verblijven, dan kunt u er voor kiezen om in het nabijgelegen Candi Dasa te overnachten.
Indonesie-Bali-Amed-kustlijn(13)

Duikopleidingen - Duiken op Bali

Bubblemaker Course:

De Bubblemaker course is special opgezet voor kinderen. De kinderen hebben een allereerste kennismaking met duiken in het zwembad. De cursus duurt in totaal 2 uur.

 

Discover scuba course:

Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en (jonge) volwassenen. De cursus is zeer geschikt voor mensen die er de voorkeur aan geven om uitsluitend onder begeleiding van een duikinstructeur te duiken. Deze mensen beperken zich tot een maximum diepte van 12 meter. Tijdens deze cursus staan plezier, kwaliteit en veiligheid centraal, waardoor het leren duiken een leuke bezigheid wordt. De opleiding is dan ook een deel van de Open Water Diver cursus. Deze cursus zal twee dagen in beslag nemen, maar kan eventueel ook in één dag gedaan worden. De eerste dag volgt u een gedeelte theorie die noodzakelijk is om te kunnen duiken. In de middag maakt u een duik in het zwembad. U maakt voor het eerst kennis met het ademen onder water, dit is een geweldige ervaring. Wanneer u gewend bent aan het ademen onder water doet u verschillende oefeningen. U leert onder andere uw masker te klaren onder water, neutraal drijfvermogen te bepalen en beheersen en u leert ook nog om uw ademautomaat uit te doen en weer opnieuw in de mond te nemen. De tweede dag maakt u twee duiken bij het wrak de Liberty, tijdens deze duiken zult u ook oefeningen uitvoeren. Wanneer u de cursus heeft voltooid, krijgt u een certificaat en mag u overal ter wereld onder begeleiding duiken.

 

Open water diver course:

De PADI Open Water Diver Course is de eerste duikopleiding, waarbij u het brevet haalt om wereldwijd zelfstandig te mogen duiken. Tijdens deze cursus staan plezier, kwaliteit en veiligheid centraal, waardoor het leren duiken een leuke bezigheid wordt. In drie of vier dagen leert u de beginselen van het duiken, zodat u na uw cursus overal in de wereld veilig kunt gaan duiken tot een diepte van 18 meter. Deze opleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. De eerste dag maakt u kennis met uw duikinstructeur voor de komende dagen. Vervolgens gaat u de theorie doornemen en begint u de cursus in het zwembad. In het zwembad maakt u voor het eerst kennis met het ademen onder water. Hierna volgen de oefeningen in het zwembad. U leert onder andere uw masker te klaren onder water, neutraal drijfvermogen te bepalen en beheersen en u leert ook nog om uw ademautomaat uit te doen en weer opnieuw in de mond te nemen. De tweede dag gaat u verder met de theorie, en wanneer deze helemaal duidelijk is, maakt u twee duiken in buitenwater. Tijdens de eerste duik maakt u kennis met het duiken in de zee op een grote diepte. Tijdens de tweede duik voert u de oefeningen die u in het zwembad heeft gedaan in de zee nogmaals uit. De derde dag legt u het theorie examen af. Wanneer u voor de theorie geslaagd bent, maakt u nog twee duiken in buitenwater. Ook tijdens deze duiken zult u oefeningen uitvoeren, u zult bij de laatste duik bijvoorbeeld leren om met een kompas te duiken. De vierde dag is een reserve dag voor het geval dat u ergens uitloopt of dat u bepaalde oefeningen wilt herhalen.

 

Advanced open water course:

De Advanced Open Water kunt u direct na uw PADI Open Water volgen. In twee dagen maakt u vijf specialty duiken, waarna u het brevet ontvangt waarmee u naar 30 meter diepte kunt duiken. Plezier staat bij deze cursus voorop. De duikschool is flexibel en als u van een andere specialty wilt proeven zullen ze zeker proberen dit in te vullen. Tijdens deze cursus heeft u ook een theorie gedeelte, u hoeft hier echter geen examen voor te doen. De specialty’s die u in deze cursus kunt volgen zijn: navigatieduiken, wrakduiken, naturalis duiken, multilevel duiken, nachtduiken en fotografie tijdens uw duik.

Overige informatie

Accommodaties

Wij bieden een grote verscheidenheid aan hotels aan. Voor deze reis hebben wij goede middenklasse en luxueuze hotels geselecteerd, zie tabje Hotels.

 

Vervoer

U heeft de beschikking over uw eigen privé-auto/busje met chauffeur, eventueel met gids. U kunt er ook voor kiezen om zelf te rijden op Bali. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.

Het is dus een privéreis, geen groepsreis.

 

De vluchten naar Indonesië
Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Contanct met Lara
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.