Bouwsteen Bali onderwater

Houdt u van snorkelen en duiken? Dan is Bali het perfecte eiland voor u. Voor de noord- en oostkust zijn vele kleurrijke riffen die erop wachten door u verkend te worden. Tientallen vissoorten en zeepaardjes voelen zich thuis in de wateren rond Bali. Grote kans dat u ook zeeschildpadden en Manta’s zult tegenkomen. Ook boven water is Bali een fascinerend eiland. Dat ontdekt u tijdens een dagtocht langs tempels en rijstterrassen.

Gevarieerde onderwaterlocaties
Dagtocht naar Oost-Bali
Rustige strandaccommodaties
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
2aab730b-0291-4aad-aeb3-33c50b445cbb
Renée
De Kleine Sunda Eilanden zijn absoluut een bezoek waard! U vindt hier nog geen massatoerisme en het echte Indonesië. Benieuwd naar mijn verhalen?
Emmy-azie-myanmar-Bagan_1_628989
Emmy
Als journaliste raakte ik in de ban van Azië, het liet me niet meer los. Ik begon Van Verre met mijn geliefde Indonesië.

Reis van dag tot dag: Bali onderwater

Dag 1 Aankomst Pemuteran

Dag 2 Pemuteran

Dag 3 Amed

Dag 4 Amed

 

 

Dag 5 Padangbai

Dag 6 Padangbai

Dag 7 Vertrek Padangbai

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Pemuteran

5b5f45a4-7335-48c9-8e43-a2c1f68ea667

Houdt u van snorkelen en duiken? Dan is Pemuteran de plaats voor u. De resorts liggen aan het smalle, zwarte lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd, dat nog aan het groeien is. Hier kunt u oefenen met snorkelen voordat u naar Menjangan gaat. Dit eiland ligt schuin tegenover Pemuteran, en heeft volgens ons een van de mooiste onderwaterriffen bij Bali. Zeeschildpadden voelen zich hier ook thuis. Reef Seen Divers heeft een project opgezet om de zeeschildpadden te beschermen. Eieren worden van locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Als er een nest is uitgekomen kunt u (tegen betaling) de koddige kleine schildpadjes uitzetten in zee.

Overnachting in Pemuteran.
Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Pemuteran

Rondom het rotsachtige eiland Menjangan zijn zo'n vijftien duiklocaties met helder water en kleurrijke koralen gelegen. Met een beetje geluk ziet u hier napoleonvissen, schildpadden, manta's en walvishaaien. Rond het wrak van de Anchor is een schitterend rif gegroeid. Een andere fraaie duiklocatie ligt bij Karang Lestari of Secret Bay; een baai vol geheimen. Deze baai bevindt zich bij Gilimanuk, waar de veerboot naar Java vertrekt. De temperatuur van het water in Secret Bay is een stuk lager (circa 19 graden) dan bij andere duikplaatsen op Bali. Er zijn zeegrasvelden, en het water is groenig. U moet goed zoeken, maar uw geduld wordt beloond doordat hier spookfluitvissen, draakvissen, pitvissen, schorpioenvissen en zeepaardjes leven. Secret Bay is een ondiepe duiklocatie. Hierdoor kunt u langer met uw lucht doen en de tijd nemen deze bijzondere dieren te vinden.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Pemuteran - Amed

Indonesie-Bali-Pemuteran-Schildpaddenfarm(8) Bali-Pemuteran-Menjangan7 Paardrijden Menjangan 1(8)

Vanuit uw hotel in Pemuteran rijdt u langs de noordkust in circa 4 uur naar Amed.

 

De zwarte kiezelstranden van Amed zijn op het eerste gezicht niet uitnodigend, maar laat u zich hierdoor niet afschrikken. Dé attractie van Amed ligt namelijk onder water. Als u met uw snorkel de zee inloopt, ziet u zodra u uw hoofd onder water doet uitbundige koralen en kleurrijke vissen. Ook zijn er een paar bijzondere duikspots, zoals bij het Amerikaanse wrak in Tulamben dat door de Japanners in 1942 is gezonken. Het wrak ligt op 30 meter van het strand, en de top ligt maar 3 meter onder water. Dus ook snorkelend is het wrak goed te bewonderen. In Amed is een ruime keuze uit lieflijke resorts met weelderige tuinen waar u kunt ontspannen. Ga ’s avonds bij kaarslicht eten in een restaurantje op het strand. Met de voeten in het zwarte zand genietend van het rustgevende geluid van golven die breken.

 

Overnachting in Amed.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Amed

In Amed is een duikschool die gerund wordt door Nederlanders. Ga met hen op pad om een driftduik te maken. U laat zich meevoeren met de stroming, en de boot volgt uw bellen. Wanneer u bovenkomt kunt u zo weer in de boot stappen. Bij Amed zijn een aantal spectaculaire walls die begroeid zijn met harde koralen en barrel sponges. Langs deze walls zwemmen steenvissen, barracuda's, papegaaivissen, trompetvissen, rifhaaien en schildpadden. In 1997 is de onderwaterflora en -fauna door de klimaatcatastrofe ‘El Nino’ erg aangetast. Het koraal is terug aan het groeien, maar dit gaat langzaam. Op een diepte vanaf 10 meter is er van de schade weinig meer te zien. Ga vanavond in Cafe Senang, het restaurant van de duikschool, eten. Hier wisselt u verhalen uit met andere duikers.

Overnachting in Amed.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Amed - Padangbai

6da937b0-1b6d-4d45-aaf3-e142b817c2a3 Indonesie-Bali-duiker2(8)

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur. Op korte afstand van Amed ligt Tirtagangga. Volgens ons één van de mooiste plaatsen op Bali. Tirtagangga (water van de Ganges) is een vijvercomplex dat gevoed wordt met water uit een heilige bron. Wandel rond en bewonder de befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes die dit complex sieren.

 

Informatie Padangbai:

Rondom het rustige kustplaatsje Padangbai liggen mooie stranden. U wandelt in nog geen half uur naar het Blue Lagoon strand ten noorden van het dorp. Dit is een goede locatie om te snorkelen of duiken. Pasir Putih ligt ten zuiden van Padangbai, en betekent ‘wit strand’. Niet voor niets staat dit witte strand in de top 10 van mooiste stranden op Bali. Vanuit Padangbai vertrekken ferry-boten naar de eilanden voor de kust van Bali en naar Lombok. Door de centrale ligging is Padangbai ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes in Oost-Bali.

 

Overnachting in Padangbai.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Padangbai

Vanuit Padangbai vaart u naar Manta Point, voor de kust van het eiland Nusa Penida. Hier zwemmen mantaroggen om zich te voeden en te laten poetsen. De manta’s worden tot 5 meter groot. Duiken is hier vrij makkelijk, en wat ons betreft is dit een ervaring die op uw bucket-list moet staan.

 

Bij Crystal Bay heeft u meestal zicht tot wel vijftig meter. De duik gaat van Chrystal Bay naar het kanaal tussen Nusa Penida en buureiland Ceningan. De stroming is hier sterk en de temperatuur laag (op 25 meter diepte is het niet meer dan 20 graden). In deze temperatuur voelen maanvissen zich prettig. In augustus en september heeft u de meeste kans deze grote vissen te zien. Als u geluk heeft ziet u hier ook wobbegongen. SD point is een weelderig begroeid koraalrif met meestal uitstekend zicht. De schuin aflopende helling is bedekt met harde en zachte koralen. Uniek voor Bali! Tussen de koralen groeien kleurrijke sponzen. Vanwege de sterke stroming moet u hier een driftduik maken. U laat zich met de stroming meevoeren, en laat al het moois ontspannen aan u voorbij gaan.

Overnachting in Padangbai.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Vertrek Padangbai

Vanaf Padangbai is het maar een uur rijden naar de badplaats Sanur. Daar eindigt deze bouwsteen. Een aanrader om de aankomende dagen nog even te genieten en uit te rusten op het zandkleurige strand van Sanur.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën