Bouwsteen Orang-oetans en Tobameer

Een leuke combinatie van een verblijf in de jungle van het Gunung Leuser National Park met het gebied van de Bataks. U maakt vanuit Bukit Lawang een trekking op zoek naarde  orang-oetans die hier in het wild leven. Wilt u meer actie? Verleng dan uw verblijf en ga tuben, raften of fietsen. Rondom Brastagi ziet u de unieke huizen met hoge zadeldaken en u verblijft op het lieflijke eiland Samosir in het Tobameer.

Spot de orang-oetan
Authentieke batakcultuur
Combineer natuur en cultuur
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.

Reis van dag tot dag: Orang-oetans en Tobameer

Dag 1      Aankomst Medan

Dag 2      Bukit Lawang

Dag 3      Bukit Lawang

Dag 4      Tobameer, het eiland Samosir

 

Dag 5      Tobameer, het eiland Samosir

Dag 6      Brastagi

Dag 7      Vertrek Brastagi

100% maat werk

Dag 1 Medan

Sumatra-Medan-Maimoon paleis van de sultan_1

Welkom op het eiland Sumatra. Uw chauffeur wacht u op de luchthaven op en brengt u in ongeveer 1,5 uur Medan. Wandel wat rond in het centrum of neem uw rust. In het oude centrum staan nog veel koloniale gebouwen. Eventueel kunt u een kijkje nemen in een buitenwijk van Medan waar een katholieke kerk staat, die er echter uitziet als een Indiase hindoetempel.

 

Overnachting in Medan.

Inclusief transfer

Dag 2 Medan - Bukit Lawang

Over een hobbelende weg reist u naar Bukit Lawang. Bukit Lawang ligt aan de Bohorok-rivier in het Gunung Leuser National Park. Een spectaculair junglegebied en één van de weinige plekken in Azië waar u orang-oetans in het wild kunt spotten. Voorheen was hier een rehabilitatiecentrum; de apen, die uit hun gevangenschap bevrijd zijn, werden hier voorbereid op een zelfstandig leven in de jungle. Maakt u vanmiddag of morgenochtend een trekking door de jungle. U dient hiervoor goed ter been te zijn; het pad door het regenwoud is soms steil en glibberig. Er is ook een gemakkelijkere eco-trail, in ongeveer twee uur loopt u langs vele soorten fruitbomen, rubberbomen en palmen.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, transfer

 

Dag 3 Bukit Lawang

Op zoek naar orang-oetans tijdens een jungletrekking

62fad782-3f15-43bf-9bdc-3597cef16574 fdb4522f-875b-44ef-819e-a8f58c6b75da

Het verblijf aan Bukit Lawang is niet compleet zonder een ontmoeting met de orang-oetans. Een lokale gids neemt u mee de jungle in en maakt de weg vrij door de dichte begroeiing van het tropische regenwoud. Het pas is soms steil en glibberig, dus u dient goed ter been te zijn en een redelijke conditie en stevige schoenen zijn ook geen overbodige luxe. Maar de beloning is groot als u na een pittige wandeling een orang-oetan (of misschien wel meer) tussen de boomtoppen ziet slingeren. De trekking duurt ongeveer 3 uur.

 

Overnachting in Bukit Lawang.

Inclusief ontbijt, trekking met lokale gids en entreegelden

Dag 4 Bukit Lawang - Tobameer, Samosir

Na deze indrukwekkende jungle-ervaring rijdt u terug naar de bewoonde wereld; naar de hoofdstad Medan. Hier heeft u de gelegenheid om te lunchen en misschien nog iets van de stad te zien. En dan door richting het Tobameer. U ziet onderweg veel palmolie- en rubberplantages. Het laatste deel van de rit maakt veel goed als u uitkijkt op het immense Tobameer. U ziet het eiland Samosir, uw eindbestemming van vandaag, al liggen. U vaart vervolgens per ferry over naar het eiland Samosir in het mooie vulkanische Tobameer. Uw chauffeur blijft bij u op het eiland.

 

Informatie Tobameer, Samosir:

U verblijft de komende dagen op het gemoedelijke eiland Samosir. Dit eiland ligt in het Tobameer, het diepste kratermeer ter wereld. Van oorsprong leefden hier de Bataks, een krijgslustig volk die niet terugdeinsden voor kannibalisme. Tegenwoordig gaat het er een stuk vrediger aan toe op het eiland. Verspreid over het eiland staan nog authentieke huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. De Bataks zijn ook zeer muzikaal en zingen de leukste en vrolijkste liedjes. Informeer of er deze avond of de volgende avond een Batak-voorstelling is.

 

Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, ferry

Dag 5 Tobameer, Samosir

Sumatra-Tobameer-Uitzicht1_1_392185

Er is genoeg te zien op het eiland, dus ga er zeker op uit. Vanuit het hotel kunt u naar de Batak-dorpen in de omgeving wandelen, maar uw chauffeur kan u ook begeleiden. Of huur een brommertje, fiets of boot om de bezienswaardigheden te bezoeken. Maar een echte aanrader is het huren van een kano. Het water is rustig en u komt op plekken waar niemand anders komt.

 

Verspreid over het landschap ziet u mooie graven, die 'huisjes voor altijd' worden genoemd. Aan deze woningen voor de (voor)ouders wordt vaak meer aandacht en geld besteed dan aan de eigen woningen. U bezoekt het dorp Tomok met de graftombe van koning Sidabutar. Bezoek ook het ‘Panorama van Lake Toba’. Vanaf dit hoge uitzichtpunt kijkt u uit over het eiland. En stop onderweg in het dorp Lumban Suhi Suhi, waar u ziet hoe de vrouwen in het dorp met de hand kleurrijke doeken weven. Mocht u er op een zondag zijn, woon dan eens een kerkdienst bij van de (christelijke) Bataks. Een unieke ervaring!

 

Overnachting op het eiland Samosir.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Tobameer, Samosir – Prapat - Brastagi

DSC_0405_25ignz Sumatra-Brastagi-ossenkar_1 Indonesie-Sumatra-onderweg14-JPG_1

Terug naar het vasteland en een rit langs de oostelijke oever van het Tobameer of over een brug naar de westelijke oever. Beide routes zijn mooi, de rit langs de westelijke oever duurt iets korter. U zet hoe dan ook uw reis voort door het Batakgebied richting Brastagi. Bij de Si Piso-Piso-waterval nog een laatste blik op het eiland Samosir, waar u de afgelopen dagen heeft doorgebracht. En dan het binnenland in. Er zijn onderweg enkele interessante plaatsen. Zo bezoekt u het Karo-Batakdorpje Dokan met enkele mooie traditionele huizen. Inclusief de stops onderweg bent u vandaag ongeveer 5,5 uur onderweg.

 

Informatie Brastagi:

Dit hooggelegen bergdorp ligt middenin het Batakgebied. Kenmerkend voor dit gebied zijn de traditionele huizen met opvallende zadeldaken. De vulkanen Sibayak en Sinabung domineren het landschap. Een aanrader is een bezoek aan de kleurrijke waar veel fruit en bloemen worden verkocht. Brengt u ook een bezoek aan de grote boeddhistische tempel die net buiten Brastagi is gelegen. Brastagi is een populaire verblijfplaats voor Indonesische toeristen, zeker in de weekenden en op feestdagen is het er druk.

 

Overnachting in Brastagi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, eventueel ferry

Brastagi: Hike vulkaan Sibayak
Sumatra

Brastagi: Hike vulkaan Sibayak

Een sportieve dag: vandaag staat er een vulkaanbeklimming op het programma. Uw chauffeur brengt u heel vroeg...

Dag 7 Brastagi - Medan

Via een bergachtige weg rijdt u naar Medan. Als de tijd het toelaat bezoekt u onderweg dan het Karo-Batakdorpje Peceren. U ziet hier enkele typische huizen op palen met hoge puntdaken en versierd met houtsnijwerk. Dan door naar de luchthaven van Medan. Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Hier eindigt uw reis over Sumatra. U kunt doorvliegen naar één van de vele eilanden in Indonesië, zoals het koloniale eiland Java of het authentieke Sulawesi. Maar u kunt er ook voor kiezen om te ralaxen aan het strand op Bali.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën