Chobe National Park

Chobe National Park

Chobe National Park staat bekend om de tienduizenden olifanten die de Chobe Rivier oversteken, vrij rondlopend wild en sensationele natuur. Het park heeft één van de grootste hoeveelheden wild van heel Afrika en dus goed voor safari’s. Het Chobe National Park is een wildwalhalla en een hoogtepunt van uw Botswana rondreis. U wordt overrompeld door deze wildernis, waar mensen overbodig zijn.

 

 

Geschiedenis

In het verleden werd Chobe National Park bewoond  door de San-bosjesmannen. Zij trokken als nomaden door het gebied op zoek naar water en fruit, maar ook wilde dieren om op te eten. Op een klein aantal plekken in het Nationaal Park kun je nog altijd de rotstekeningen van de bosjesmannen vinden. In 1967 werd het gebied uitgeroepen tot Nationaal park, maar dit idee is al ontstaan in 1931. Zo kunnen ze het grote aantal aan wild beschermen en de toerisme stimuleren. Het park hebben ze niet omheind, dit geeft de wilde dieren de mogelijkheid om vrij te bewegen tussen Chobe en andere parken.

 

Kaart

Het Chobe National Park ligt in het noorden van Botswana en heeft een oppervlakte van 11.700 vierkante kilometer. Het park grenst aan de Okavango Delta en het Moremi Game Reserve. Chobe NP is het tweede grootste park van Botswana! Aan de noordkant van het park grenst de Chobe rivier, hier heeft het park ook zijn naam aan te danken.

 

Weer

In Botswana zijn de seizoenen omgedraaid. Als het bij ons winter is, is het daar zomer, en andersom. De dagen zijn vaak warm en heet, en in de nachten kan het flink afkoelen. De maanden november t/m februari zijn het warmst in Chobe Np, ook zijn dit de maanden wanneer de meeste kans is op regen. In mei t/m september is het iets koeler, maar nog steeds lekker warm en het bestaat er minder kans dat er regen valt. Daarom is dit de beste reistijd naar Chobe NP.

 

Top 5: bezienswaardigheden in Chobe NP

 

Wilde dieren

In een bootje vaar je rustig over de rivier, de ontmoetingen zijn onvoorspelbaar. Wie weet kom je een nijlpaard, een krokodil of een buffel tegen. Gnoes, zebra’s en giraffes lopen over de graslanden aan de rand van de rivier. Impala’s, hartebeesten en zeldzame antilopen zoals de lechwe, poekoe en sitatoenga komen even drinken, terwijl apen en bavianen door de bomen slingeren. De grote Chobe olifanten steken in de namiddag de rivier over, hun wereldberoemde populatie is misschien wel de grootste ter wereld. Een bezoek aan Chobe National Park garandeert de aanblik van de majestueuze, vriendelijke dieren die je soms wel met honderden tegelijk kunnen omsingelen.

 

Rotstekeningen

Wilt u meer leren over de cultuur en de geschiedenis van Chobe Np? Bezoek Gubatsa Hills in Savuti. Hier zijn verschillende rotstekeningen van de San-bosjesmannen. In Botswana staan zij bekend als Basarwa. De rotstekeningen geven je een beeld hoe de bosjesmannen in het verleden hebben geleerd. Leerzaam en bijzonder om te bezoeken!

 

Top 3: leuk om te doen in Chobe NP

 

Linyanti

Linyanti ligt in het noorden van Chobe National Park en beschikt over een divers ecosysteem. Het gebied rondom de Linyanti rivier vindt je waterwegen, moerassen en bossen. Bij de Linyanti moerassen leven olifanten, wilde honden en luipaarden, die u vooral bij nachtelijke expedities tegen zult komen. Het is een indrukwekkende ervaring om op nacht safari te gaan in dit gebied. De Linyanti rivier vormt gedeeltelijk de grens tussen Botswana en Namibië.

 

Ngwezumba-kleipannen

Breng een bezoek aan de Ngwezumba pannen! De Ngwezumba pannen bestaan uit een groot gebied van kleipannen, omringd door bossen en grasgebieden. Als deze kleipannen in het regenseizoen vollopen met water trekt het veel wild aan. De Ngwezumba pannen liggen ongeveer 70 kilometer ten zuiden van de Chobe rivier.

 

Savutimoerassen

De Savutimoerassen staan bekend om hun dode bomen in een uitgedroogd kanaal, een bonte verzameling aan wild en hun hongerige leeuwentroep die op National Geographic roem heeft verkregen door hun jacht op olifanten. In de schrijnende droogte trekken de grote katten naar de drinkplaatsen die bij de twee privélodges horen – ideaal indien je graag een jachtluipaard, jakhals of hyena over de vlaktes van het Chobe National Park wilt zien sluipen.

Hotels in Chobe National Park

In Chobe National Park bieden wij diverse hotels aan. Voor een uitgebreid overzicht verwijzen wij u graag naar ons hoteloverzicht.

Garden Lodge

Garden Lodge

Muchenje Safari Lodge

Muchenje Safari Lodge

Chobe Elephant Camp

Chobe Elephant Camp

Tijdens deze rondreis reist u naar Chobe National Park
Botswana-Kalahari-Wildreservaat3
Voorbeeldreis Botswana

Rondreis Botswana per auto: Woestijn en Waterland safari

Noord-Namibië: Kavango Wildreservaat, vogels > Caprivi > Noord-Botswana: Chobe NP, olifanten > Makgadikgadi Pans, zoutpannen > Okavango Delta, safari's op het water> Kalahari, bosjesmannen > Maun, einde reis