Khwai Concessie, Sango Safari Camp

Botswana

Het traditionele tentenkamp Sango Safari Camp is gelegen in de wildrijke Khwai Concessie. Voor de deur ligt de Khwairivier die zorgt voor de natuurlijke grens met het beroemde Moremi Game Reserve. Er zijn slechts 6 safaritenten. Speciaal zijn hier de avondsafari’s waarbij de gids de spotlichten aandoet en waarbij de focus ligt op het spotten van nachtdieren.

Locatie

Op een steenworp afstand van het Moremi Game Reserve ligt Sango Safari Camp in de Khwai Concessie, een gebied waar wild in groten getale huist. Een prachtig gebied, ook landschappelijk. Het lokale dorpje ligt op 5 minuten rijden van het kamp. Vanuit Maun, Kasane en andere safari-onderkomens per vliegtuig uitstekend te bereiken. Het kamp is ook met een 4-wielen aangedreven voertuig bereikbaar.

Accommodatie

In het rustieke Sango Safari Camp vindt de hedendaagse reizigers alle wensbare faciliteiten voor een onbezorgd verblijf in de bush. Maar veel belangrijker…..een voortreffelijk uitzicht! In de hoofdtent zijn de lounge, bar en eetgedeelte ondergebracht, de inrichting is Afrikaans. Dit is ook een heerlijke plek om voorafgaand aan het diner een lekker drankje te bestellen bij de barman. Er is een groot dek vanwaar u uitzicht heeft over de bush en natuurlijk de rivier, een verrekijker is onmisbaar in dit gebied. Zin in verkoeling? Dompel dan even onder in het kleine zwembad. Er is geen WiFi aanwezig. Buiten de verschillende safaritochten in de concessie en Moremi Game Reserve, zijn de culture wandeltochten ook heel interessant. En wat dacht u van de mokorotrips over de rivier? Pas op want dit is het leefgebied van nijlpaarden en krokodillen, dus handen en voeten binnenboord houden!

 

Kamertypen:

  • Safaritenten. De 6 safaritenten zijn prima van inrichting en hebben een houten vloer. De bucketshower is in de openlucht (wel omheind hoor!) en wordt voorzien van warm water. Voor de tent is een zitje ook met fraai uitzicht. Omdat u zo dichtbij de natuur bent blijft geen enkel geluid uit de bush onopgemerkt. En schrik niet als er ’s ochtends een olifantenfamilie bij de tent rondloopt…dit is Afrika op zijn best!
Voorzieningen
  • Uitkijkdek
  • Klein zwembad
  • Hoofdtent met eetgedeelte, lounge en bar
  • Safaritochten
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën