Moremi Game Reserve, Xakanaxa

Botswana

Met een perfecte locatie aan de oever van de Khwairiver is Xakanaxa (spreek uit: ka-ka-na-ka) de parel in het hart van Moremi Game Reserve. Het hele jaar door kunt u hier genieten van safaritochten over land en het water en dat is best bijzonder. Het kleinschalige authentieke kamp heeft maar 12 safaritenten. Hier is niet alleen een groots wildleven ook voor de vogelliefhebber is het een paradijs.

Locatie

Xakanaxa is zowel over land als door de lucht bereikbaar. Reist u per 4x4 wielen aangedreven voertuig dan bedraagt de reistijd vanuit Maun ongeveer 4 uur over zandwegen. Door de lucht bent u in ongeveer 25 minuutjes bij de airstrip vanwaar u naar het kamp wordt gebracht. Ook vanuit Kasane is het kamp goed te bereiken. Tijdens de ruim 1 uur durende vlucht in een klein vliegtuig boven het machtige landschap is het puur genieten.

Accommodatie

Direct bij binnenkomst voelt u het al, Xakanaxa is een speciale plek. Het echte safarigevoel komt hier volledig tot zijn recht. Het hoofdgebouw is overkapt met riet en heeft een opgehoogd uitkijkdek met spectaculair uitzicht over de rivier, lagune en eilandjes. Het eetgedeelte en de lounge zijn gebouwd met lokaal hout wat voor sfeer zorgt.  Nestel u tussen de safaritochten door in een van de sala’s of bij het zwembad. Wilt u iets drinken? Geen probleem het vriendelijke personeel legt u geheel in de watten zodat het u aan niets ontbreekt. Er is geen WiFi. Dat u tijdens de dagen in Xakanaxa onvergetelijk safaritochten maakt staat wel vast. Met uw bekwame safarigids gaat u in een voertuig op zoek naar kuddes olifanten, buffels en wildebeesten. Leeuwen, cheeta’s en luipaarden maken het safarigevoel compleet. Tijdens boottochten zullen ook lechwe, waterbokken en nijlpaarden uw pad kruisen. Een hoop indrukken doet u op en hoe leuk is dat te delen met medegasten, na het diner wanneer het kampvuur is aangestoken? Een laatste slaapmutjes en dan is het tijd om wegdromen….morgen staat er immers weer een nieuwe dag in Afrika op het programma.

 

Kamertypen: 

  • Meru-Safaritent.  De 12 Meru- safaritenten zijn geheel in harmonie met de omgeving gebouwd. De tenten staan op een verhoging en zo heeft u vanaf uw privéveranda een fantastisch uitzicht op de bush. Uiteraard is er een (half open) badkamer met douche en toilet. Ook is er een fan aanwezig. De veranda met comfortabele stoelen is een ideale plek om tussen de safaritochten door te genieten. Zorg wel voor een fotocamera en verrekijker zodat u niets ontgaat.
Voorzieningen
  • Uitkijkdek op rivier en lagune
  • Eetgedeelte
  • Lounge
  • Zwembad
  • Zowel land- als watersafari-activiteiten
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën