Bouwsteen Verrassend Jo'burg

Er is geen betere plek om uw rondreis door Zuid-Afrika te beginnen, Johannesburg. De stad waar Nelson Mandela is opgegroeid en die een duistere geschiedenis kent. Tijdens een bezoek aan het Apartheidsmuseum wordt dit direct zichtbaar. Staat u straks in de rij van de ‘blankie’ of ‘nie blankie’? We sluiten de reis door Johannesburg af met een bezoek aan Soweto. In dit township stapt u op de pedalen en fietst u met een gids door de straten.

Bezoek het Apartheidsmuseum
Fietsen door een township
Kleurrijke en trendy wijken
Eva-Madikwe-Game-Reserve(9)
Eva
Zuid-Afrika is een veelzijdig land dat je absoluut moet bezoeken vanwege het bruisende Kaapstad, spannende safari’s en prachtige kustlijnen.
Zuid-Afrika-Marakele-NP-Caroline_6_620038
Caroline
Tijdens een inspectiereis naar Zuid-Afrika is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Het prachtige landschap, de mensen, de geuren en het heerlijke eten.
Een mooie klim op de zandduinen van Namibië
Ingrid
Wat ben ik verliefd op Afrika. Elk land heeft iets unieks. Ik adviseer u graag voor een droomreis naar Afrika.

Reis van dag tot dag: Verrassend Jo'burg

Dag 1  Aankomst Johannesburg

Dag 2  Johannesburg

Dag 3  Johannesburg

Dag 4  Vertrek Johannesburg

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Johannesburg

Zuid-Afrika-Johannesburg-Fourways

Johannesburg is een artistieke, bruisende stad. De stad loopt over van de boetiekjes en restaurants. Van de hippy en trendy wijk Maboneng met straatkunst naar Melrose, Rosebank en Sandton waar u verdwaalt in de moderne shoppingmalls met talloze winkels.

 

Vanaf Constitution Hill heeft u een grandioos uitzicht, maar wordt u ook geraakt door de geschiedenis. In het Old Fort Prison Complex hebben onder meer Nelson Mandela en Mahatma Gandhi vastgezeten. Het Apartheidsmuseum staat bekend als het meest indrukwekkende museum van het land, en hier sluiten wij ons bij aan. De krottenwijken, muziek en het Afrikaanse straatleven vormen een levendig geheel dat u onder begeleiding van een lokale gids op de fiets gaat bezoeken. Zo ervaart u Zuid-Afrika's mix van arm en rijk op een bijzondere manier.

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief transfer

Dag 2 Johannesburg

Vandaag gaat u met een gids op pad. Eerst naar de torenhoge Carlton Tower in hartje Johannesburg.

De toren is maar liefst 223 meter hoog en hier huist een moderne shoppingmall. Echter de belangrijkste reden voor uw bezoek is het panoramische uitzicht op de 50ste verdieping. In de verte ziet u de oude goudmijnen en de skyline van Pretoria. Een indrukwekkend gezicht!

 

Daarna door naar het Apartheidsmuseum. Voor ons het meest interessante, maar tegelijkertijd meest aangrijpende museum van Zuid-Afrika. Hier krijgt u een tour door de turbulente geschiedenis van de apartheid. Voordat u het museum binnenkomt, wordt u al geconfronteerd met rassenscheiding. Op uw ticket staat 'blankie' of 'nie blankie' en vervolgens heeft ieder een eigen ingang. In het museum ziet u een indrukwekkende expositie van historici, filmmakers, designers, architecten en curators die geen doekjes windt om de keiharde gevolgen van dit regime. Zo hangen er 121 stroppen aan het plafond die de geëxecuteerde politieke gevangenen representeren. Af en toe zal het kippenvel op uw arm staan.

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief ontbijt, transfer, Engelssprekende gids, tickets Carlton Tower en Apartheidsmuseum

Dag 3 Johannesburg

Zuid-Afrika-Johannesburg-Cellen Johannesburg-Soweto-fietsexcursie_1_428542 Zuid-Afrika-Johannesburg-Monument

Vandaag ontdekt u de voormalige woonwijk van Nelson Mandela, Soweto. Soweto (South Western Township) is een begrip in Zuid-Afrika. Met bijna 5 miljoen inwoners is het de grootste township van het land. U vindt hier een levendige mix van bewogen geschiedenis en rauw Afrikaans straatleven; van moderne villa’s tot krotwoningen met golfplaten daken, maar bovenal een ontmoeting met hartelijke, goedlachse bewoners.

 

Een lokale gids leidt u langs alle hoogtepunten van Soweto. Meadowlands, het Hector Pieterson Memorial en uiteraard langs het voormalige huis van vrijheidsstrijder Nelson Mandela. Samen met uw lokale gids mengt u zich onder de vriendelijke bewoners, bezoekt u kleurrijke barretjes (shebeens) en neemt u een kijkje in oude arbeidershuisjes. Stap op de fiets en beleef het met eigen ogen!

 

Overnachting in Johannesburg.

Inclusief ontbijt, transfer, Engelssprekende gids, fietsverhuur, lunch

Dag 4 Vertrek Johannesburg

Wandel nog even door de stad en reis daarna verder naar uw volgende bestemming. Een van de mooiste routes is dichtbij; de Panoramaroute. Naar Hazyview en daarna door voor safari in het Krugerpark.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën