terug naar het overzicht

Rondreis Thailand in vogelvlucht

Tijdens deze rondreis leert u Thailand in vogelvlucht kennen. U start in het centrale gedeelte waar u Bangkok, de River Kwai en Ayutthaya bezoekt. Dit is al een enorme afwisseling tussen stad, natuur, historie en tempelruïnes. Vervolgens door naar het noorden waar u Chiang Mai bezoekt en de bergen intrekt. Bezoek de inheemse stammen zoals de Akha en de Lisu. Vervolgens sluit u af op het zuidelijke eiland Koh Samui. U gaat uitgerust en voldaan terug naar huis.

Wat maakt deze reis bijzonder
Fiets door gezellig Bangkok
Stap in de nachttrein
Sluit uw reis af op Koh Samui
Afrika-Rwanda-theevelden_1_613677
Natalie
Al meerdere keren Thailand mogen bezoeken en het land blijft mij verbazen met haar kleuren & geuren en de vriendelijke bevolking.
Prijsindicatie vanaf € 2500,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Thailand in vogelvlucht

Dag 1      Aankomst Bangkok

Dag 2      Bangkok

Dag 3      Bangkok

Dag 4      River Kwai

Dag 5      River Kwai

Dag 6      Ayutthaya -Nachttrein

Dag 7      Chiang Mai

Dag 8      Chiang Mai

Dag 9      Pai

Dag 10    Mae Hong Son

 

Dag 11    Chiang Mai

Dag 12    Koh Samui

Dag 13    Koh Samui

Dag 14    Koh Samui

Dag 15    Vertrek Koh Samui

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Bangkok

U wordt van de luchthaven in Bangkok opgehaald en naar uw hotel gebracht (transfer).

 

Informatie Bangkok:
De hoofdstad van Thailand ligt aan de Chao Phrayarivier. De Thai noemen Bangkok ook wel Krung Thep; de stad der engelen.

Het is een drukke, uitbundige metropool met ruim acht miljoen inwoners. De stad heeft voor toeristen zeer veel te bieden, een mix van prachtige Thaise cultuur, kleurrijke markten en de vriendelijke glimlach van de Thai. U vindt in Bangkok midden in de drukte van de stad het Koninklijk paleis en de tempel Wat Phra Kaeo als een oase van rust. Er lopen in oranje geklede monniken tussen de gouden tempels. U kunt door het complex slenteren en de sfeer van het oude Siam opsnuiven. Drink 's avonds eens een drankje in één van de skybars voor een prachtig uitzicht over de verlichte stad! Bent u in het weekend in Bangkok? Breng dan zeker een bezoek aan de Chatchuakmarkt.

Favoriet bij de lokale bevolking en koopjesjagers. Laat u betoveren door deze overweldigende en indrukwekkende stad.


U overnacht in Bangkok.

Inclusief transfer

Dag 2 Bangkok

Fietsexcursie Bangkok, halve dag:

De hoofdstad van Thailand, bij de Thaise bevolking beter bekend als Krung Thep (de stad der engelen) is één van ‘s werelds meest boeiende steden. In deze stad vindt u de essentie van de Thaise geest en tevens vormt de stad het hart van het land. De snel groeiende metropool heeft zonder twijfel voor ieder wat wils. Denkt u hierbij aan uitgaansgelegenheden, markten, winkels, restaurants, tempels, musea, paleizen en parken. Bangkok verveelt nooit. Hoewel Bangkok tegenwoordig een wereldstad is, bestaan er nog steeds ongeziene en onontdekte plekken. Een leuke manier om deze te ontdekken is per fiets. Neem deel aan deze fietservaring die u zich nog lang zult herinneren.

 

Programma:

Vandaag verkent u Bangkok per fiets! U gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt waar u om 9.00 uur wordt verwacht door uw gids van vandaag. U fietst door achterliggende straatjes en smalle steegjes van het 'nieuwe' Bangkok naar het oude centrum. Dit is geen fietstocht waarbij u langs de highlights fietst, maar juist een mooie tocht maakt om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van Bangkok. Via de grote Rama 8 Brigde gaat u naar de "andere kant" van Bangkok. U fietst langs de Chao Praya rivier en vervolgens langs de smalle kanaaltjes. Onderweg komt u meerdere kleine tempeltjes, Moskeeën en kerken tegen. Wat een diversiteit in Religie vindt u hier! De mensen wonen hier allemaal in harmonie bij elkaar. Zwaai naar de kinderen langs de weg en kijk uw ogen uit.

 

Daarna neemt u de ferry en steekt u de rivier weer over terug naar Bangkok. U fietst langs het Grand Palace en brengt een bezoek aan het nabij gelegen park. Via een foodmarkt en the Giang Swing keert u rustig aan terug naar het start punt.

 

Overnachting in Bangkok.

Inclusief ontbijt en fietsexcursie

Foodtour door China Town
Bangkok

Foodtour door China Town

Deze heerlijke excursie neemt u mee door het 200 jaar oude Chinatown waar u in aanraking komt met de de lokale...

Een ware tuktuk belevenis
Bangkok

Een ware tuktuk belevenis

Typerend voor Bangkok zijn de tuktuks die door de hele stad rond rijden. Maar ook de vele eetstalletjes die u...

Dag 3 Bangkok

thailand-bangkok-tempelcomplexgoud(8) CIMG0416(8) thailand-bangkok-WatPhraSiRattanaSatsadaram(8)

Deze dag is ter vrije besteding.
Vraag gerust naar de mogelijkheden, wij adviseren u graag!

 

Overnachting in Bangkok.
Inclusief ontbijt

Dag 4 Bangkok - River Kwai, Kanchanaburi

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok. Leuk voor een korte stop onderweg is de Mae Klong treinmarkt. Dit dorp heeft z'n bekendheid te danken aan de trein die door de markt rijdt. De markt is hier zo uitgegroeid en bij gebrek aan plaats zijn de marktkooplui gewoon op de treinrails gaan zitten. Als de trein eraan komt halen ze alles snel weg zodat de trein kan passeren. Bij dit schouwspel zult u van de ene in de andere verbazing vallen! Even verderop is een andere wereldberoemde markt te zien, de drijvende markt van Damnoen Saduak. Ondanks dat veel mensen deze markt bezoeken is het nog steeds erg leuk om te zien. Het is een kleurrijk tafereel. U vaart er naartoe door de smalle kanaaltjes tussen de drijvende marktkraampjes door. Al uw zintuigen worden geprikkeld en uw fototoestel maakt overuren. Ook ziet u hoe de mensen leven zo aan de rivier.

Na deze boeiende indrukken is het nog een uurtje rijden naar Kanchanaburi. Na de lunch wordt u naar de aanlegplaats gebracht vanwaar een longtailboot u over de River Kwai naar het floatel brengt. Het floatel zijn eenvoudige bungalowtjes op bamboevlotten, midden in de jungle. U heeft eigen douche (meestal koud water) en toilet. Er is geen elektriciteit, alles wordt 's avonds verlicht met olielampjes..

 

Overnachting op de rivier in Kanchanaburi.

Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 5 River Kwai, Kanchanaburi

Thailand-RiverKwai-hangbrug Thailand-riverkwai27_5l54ms(8)

Na het ontbijt wordt u met de boot naar uw minibusje gebracht. U neemt alle bagage mee want u komt hier niet meer terug.

Deze ochtend gaat u een korte of lange wandeling maken bij de beroemde Erawan Watervallen. Geliefd bij zowel de lokale bevolking als de toeristen. Er zijn diverse poeltjes om in te zwemmen of kiest u liever de intensieve wandeltocht naar het hoogste punt van de watervallen?

Er zijn meer dan 7 niveaus. Het is een hele inspanning, maar u wordt beloond met een prachtig uitzicht. U kunt uitrusten in de auto.

 

De rit richting de beroemde brug, de "Bridge on the River Kwai”, en het oorlogsmuseum met begraafplaats duurt ongeveer een half uurtje. De geschiedenis van deze plek is nog voelbaar. In het goed gedocumenteerde Thailand-Burma Railway centre krijgt u een goed beeld van de barre omstandigheden en bizarre verhaal van de dodenspoorlijn. Vele Nederlanders hebben er helaas ook het leven gelaten.

Neem de tijd om het rustig te bekijken. Aan het eind van de dag wordt u naar uw hotel gebracht.

 

U overnacht in Kanchanaburi.
Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 6 Kanchanaburi - Ayutthaya, nachttrein Chiang Mai

Na het ontbijt gaat de reis naar Ayutthaya. Eerst wordt u door de chauffeur naar het station gebracht waar u de koffers kunt stallen in de kluisjes op het station. Daarna brengt de chauffeur u naar de tempel ruïnes waar u op uw gemak kunt rondlopen. Als u alles gezien heeft, neemt u zelf een taxi terug naar het station of u gaat eerst even een hapje eten in het centrum van Ayutthaya. 

U vertrekt met de nachttrein in een 1e klas, airconditioned compartiment richting Chiang Mai.

Overnachting in de trein.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur en treinreis

Dag 7 Chiang Mai

Thailand-Chiangmai-rijstplantjes(13)

U wordt bij het treinstation opgehaald en naar uw hotel in Chiang Mai gebracht (transfer).

Informatie Chiang Mai:
Het noorden van Thailand; het vroegere Lanna koninkrijk, bestaat uit prachtige hoge bergen en wouden.

De belangrijkste plaats is Chiang Mai, qua grootte de tweede stad van Thailand, maar dan wel 40 keer zo klein als Bangkok!

De stad is veel rustiger en gezelliger dan de hoofdstad. In Chiang Mai, de roos van het noorden, zijn natuurlijk vele prachtige tempels te zien. Eentje mag u echt niet missen: Wat PhratatDoiSuthep. Dit is niet zomaar een tempel, boven op de top van een 1601 meter hoge berg kijkt dit heiligdom uit over de wijde omgeving. Het uitzicht is prachtig. Er gebeurt heel veel in en rond de tempel. Schoolkinderen die uitvoeringen geven om wat bij te verdienen, pelgrims die hun rituelen doen, mensen die een kopje koffie drinken op deze mooie plek.

Het is echt een aanrader. De stad staat ook bekend als centrum voor handwerken zoals paraplu’s en houtsnijwerk. In de avond zijn er gezellige nachtmarkten waar u de heerlijkste verse gerechten kunt eten of voordelig souvenirs kunt kopen. Chiang Mai heeft een bijzondere sfeer door zijn eigen taal, keuken en tradities. Vanuit Chiang Mai zijn vele excursiemogelijkheden en/of meerdaagse tochten te doen, bijvoorbeeld de bergen in. Deze stad is een must op uw reis in Noord Thailand.

 

Overnachting in Chiang Mai.

Inclusief transfer

Dag 8 Chiang Mai

Deze dag is wederom ter vrije besteding.
Vraag gerust naar de mogelijkheden, wij adviseren u graag!

 

Overnachting in Chiang Mai.
Inclusief ontbijt

"Meet and Eat" bij de Lanna familie
Chiang Mai

"Meet and Eat" bij de Lanna familie

Leren koken tijdens een kookcursus is erg interessant. Maar hoe leuk zou het zijn om een dagje mee te kijken...

Dagtocht Chiang Dao
Chiang Mai

Dagtocht Chiang Dao

In de ochtend vertrekt u met uw chauffeur en gids naar de omgeving van Chiang Dao. Dit gebied net buiten...

Dag 9 Chiang Mai - Pai

Thailand-Pai-huis-met-man(17) thailand-pai-vrouwstam(17)

U wordt door uw chauffeur en gids bij uw hotel opgehaald. Onderweg naar Pai begint de dag vandaag meteen goed met een bezoek aan de Mork Fa waterval. Deze waterval is op ongeveer 80 kilometer van Chiang Mai gelegen en valt zo’n 60 meter naar beneden. Hoewel de hoeveelheid water in de rivier beperkt is, stroomt het wel het hele jaar door. U kunt de stop hier gebruiken om te zwemmen onder de waterval of gewoon te genieten in de mooie, schaduwrijke omgeving. De volgende stop zal zijn bij de Pong Duet heetwaterbronnen. Hier vindt u enkele kleine en grote bronnen die over het hele gebied water uitspreiden waardoor er kleine stromen water zijn ontstaan die op hun beurt voor stoomwolken in het bos zorgen. Het zou zo kunnen zijn dat wanneer u hier bent, de geisers het water (van 90 graden) zo’n twee meter omhoog spuiten. Verder op weg naar Pai bezoekt u het dorpje Ban Santichon wat voornamelijk bewoond wordt door gevluchte ex-leden van de Kwomintang (Chinese Nationale Volkspartij). In de omgeving zijn veel theeplantages en typische Chinese huizen. In de buurt van het dorp staat ook een oud klooster, de Nam Hu tempel. In deze tempel huist tegenwoordig een 500 jaar oude Boeddha waar de bewoners van Pai enorm trots op zijn. Het bovenste deel van het beeld kan geopend worden waarin onafgebroken water sijpelt dat door de lokale bevolking als heilig wordt beschouwd. Onderweg zult u lunchen in een lokaal restaurant, maar voor het avondeten kunt u zelf in Pai kijken waar u gaat eten. Er zijn genoeg goede restaurants met een keur aan lokale specialiteiten. Duur: 3,5 uur.

 

Overnachting in Pai.

Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 10 Pai - Mae Hong Son

Thailand-noorden-mae hong son-longnecks5.jpg  shutterstock_107840999(8) Mae Hong Son e.o. - AJ - Survey  (45) Mae Hong Son e.o. - AJ - Survey  (27)

De dag begint met een bezoek aan de Lod grotten waar de beek Tham Lod van de ingang tot de uitgang 500 meter in grote cirkels naar beneden stroomt. Volgende stop op het programma is het Lahu dorpje Bo Khrai. Het dorp is prachtig gelegen en maar weinig toeristen zullen het ook daadwerkelijk bezoeken. De Lahu-stam is van origine afkomstig uit Tibet en verbouwen veelal opium, graan en rijst. Ze roken de hele dag door cheroots: grote sigaren van gedroogde bananenbladeren vermengd met theebladeren en zelfs de kinderen roken deze sigaren mee. De Lahu leven in bergachtige gebieden in woningen gebouwd op palen met wanden van bamboe en planken. Lahu-dames zijn vaak gekleed in prachtige kleding die zij vooral zelf weven en versieren met borduurwerk en de mannen staan erom bekend muziek te maken en uitstekende jagers te zijn. Na het bezoek aan Bo Khrai gaat u op weg naar de bekende visgrot waarbij u onderweg kunt genieten van het schitterende uitzicht over de valleien. De visgrot is gelegen in een heuvelachtige, koele en bosrijke omgeving. Bijzonder hier is de visgrot waar duizenden Phluang vissen hun onderkomen hebben. Deze vissen lijken op grijs-blauw karpers en kunnen wel tot een meter lang worden. Door een opening in de rotsen kunt u deze vissen op een prachtige manier aanschouwen. Het laatste bezoek van deze dag is een bezoek aan Wat Prathat Doi Kong Mu. Dit is een tempel op een heuvel ten westen van Mae Hong Son en herbergt twee Chedi’s die gebouwd zijn in Birmese stijl. Op de top van de heuvel heeft u ook nog eens een geweldig uitzicht over Mae Hong Son. In de avond kunt u zelf de stad Mae Hong Son ontdekken en uitzoeken waar u kunt dineren. Duur: 5-6 uur.

Overnachting in Mae Hong Son.

Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids

Dag 11 Mae Hong Son - Chiang Mai

Vandaag begint de ontdekkingstocht in dit prachtige gedeelte van het land. Eerst wordt u naar de pier gebracht en vaart u per longtailboot naar een Karen (langnek)dorp dat precies op de grens van Thailand en Birma gelegen is. Beleef hier het dagelijks leven van de vrouwen met de vele koperen ringen om hun nek. Vanzelfsprekend is het in zekere zin een toeristische aangelegenheid. Toch is de sfeer er gemoedelijk en gaat ondanks de aanwezigheid van toeristen het dagelijkse reilen en zeilen gewoon door in het dorp en is dit een bijzondere kennismaking met deze inheemse bevolking. Sommige dames dragen wel 25 ringen om hun nek. Na het bezoek aan dit dorp, gaat u per boot terug naar Mae Hong Son waar u twee Birmese tempels bezoekt en ook een bezoek brengt aan de lokale markt. In het plaatsje Mae Hong Son bezoekt u het Wat Phratat Doi Kung Mu, aan de oever van het meer en het Wat Jongkham Jongkang op de heuvel die over het plaatsje uitkijkt. 


U heeft alle bagage al meegenomen om direct na de excursie naar de luchthaven te kunnen gaan. U vliegt terug naar Chiang Mai. Hier slaapt u nog een nachtje voordat u naar het strand op Koh Samui gaat.  

Overnachting in Chiang Mai.

Inclusief ontbijt, lunch, privé auto/busje met chauffeur en Engelssprekende gids, binnenlandse vlucht en transfer 

.

Dag 12 Chiang Mai - Koh Samui

Thailand-KohSamui-kano(8) thailand-zuid-Kohsamui1(8) Thailand-KohSamui-zonsondergang(8)

U vliegt deze ochtend naar Koh Samui. De privétransfers zijn inclusief. Rond de middag kunt u al genieten van de mooie stranden van dit heerlijke eiland. 

 

Informatie Koh Samui:
Koh Samui ligt aan de oostelijke kant van de ‘slurf’ van Zuid-Thailand en is met een oppervlakte van 247 km² het derde grootste eiland van Thailand. Dit mooie eiland is een poos geleden al ontdekt door toeristen. Nog steeds zijn er ook rustige plekjes te vinden. De enorme keus aan accommodaties en locaties bieden voor ieder wat wils. Het eiland Koh Samui heeft schitterende stranden, waarvan Chaweng Beach de bekendste is. Aan dit strand liggen de meeste resorts. Veel winkeltjes, restaurants en barretjes liggen aan de boulevard. Er hangt een gezellige sfeer in dit drukbezochte uitgaansgebied. Als u van rust houdt raden we u aan naar andere delen van het eiland te kijken.

Koh Samui is de perfecte strandbestemming in onze zomer. Er is veel te doen, het eiland is groot genoeg om op ontdekkingstocht te gaan. De natuur in het binnenland is prachtig en in de regentijd zijn de watervallen op z'n mooist. Snorkel- en duikexcursies kunt u gemakkelijk ter plaatse boeken. Neem de moeite om 's avonds met een taxi naar een goed restaurant te gaan, er zijn er teveel om op te noemen.

In diverse dorpjes is het 's avonds ook erg leuk om de markt, galerieën en kledingzaakjes te bezoeken.

 

Overnachting op Koh Samui.

Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

Dag 13 - 14 Koh Samui

De vrije dagen op het eiland Koh Samui zijn snel gevuld. Huur bijvoorbeeld een scooter en ga er vandaag op uit!

U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Big Buddha tempel. Deze tempel is gelegen op een klein eilandje dat u via een verharde weg kunt bereiken. Ook een bezoek waard, is de LaemSor pagode. Toeristen komen nog niet massaal naar deze pagode toe, wat het extra speciaal maakt. De pagode is gelegen in een prachtige rustige omgeving en alleen op boeddhistische feestdagen wordt het druk bezocht door monniken en andere gelovigen. Andere tips zijn de Jungle Club waar u bijvoorbeeld tijdens een heerlijke lunch kunt genieten van een prachtig uitzicht over het eiland. Liever niet op eigen gelegenheid de bergen in? De Jungle Club heeft ook een haal- en brengservice.

Voor de avontuurlijke mensen, is er ook nog de mogelijkheid om naar een heus mangrovebos te gaan (Koh Tan).
 

Overnachtingen op Koh Samui.

Inclusief ontbijten

Dag 15 Vertrek vanaf Koh Samui

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Koh Samui gebracht (transfer).


Inclusief ontbijt, transfer

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen