terug naar het overzicht

Rondreis Het onbekende noorden van Peru

Als u een reis naar Peru maakt, zal iedereen als eerste denken aan de Inca en pre-Incaculturen. Dat klopt, maar er is zoveel meer dan de bekende Machu Picchu. Ten noorden van Lima zijn ook talloze opgravingen te zien. En het is hier nog zo rustig! Vanuit Chachapoyas maakt u een mooie wandeling naar de sarcofaag van Karajia en naar de grot van Quiocta met wandschilderingen. U bezoekt het fort van Kuelap. Bij de hoge waterval van Gocta verblijft u in een accommodatie met een schitterend uitzicht. Bij Chiclayo is één van de mooiste musea van heel Zuid-Amerika. Bij de stad Trujillo bezoekt u piramides en tempelruïnes. Een bijzondere reis door een onbekend deel van Peru.

Wat maakt deze reis bijzonder
Weinig westerse toeristen
Mooiste museum: Sipan
Piramides van de pre-Inca's
Eva-profielfoto
Eva
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!
Prijsindicatie: vanaf € 1280,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Het onbekende noorden van Peru

Dag 1   Aankomst Lima

Dag 2   Lima

Dag 3   Chachapoyas

Dag 4   Chachapoyas: Karajia en Quiocta

Dag 5   Chachapoyas: Kuelap

Dag 6   Gocta

Dag 7   Chiclayo

Dag 8    Chiclayo

Dag 9    Chiclayo

Dag 10  Trujillo: Huanchaco

Dag 11  Huanchaco

Dag 12  Lima

Dag 13  Vertrek Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

U wordt bij de luchthaven in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Lima gebracht.

 

Lima is een grote stad met negen miljoen inwoners. De stad is opgedeeld in verschillende districten. Als u van de ene kant van de stad naar de andere kant moet rijden, kan dat zomaar twee uur tijd kosten. Lang niet alle wijken zijn leuk en interessant. Gezellig zijn de wijken Miraflores en Barranco. Hier liggen veel hotels. Beide wijken grenzen aan zee. Vaak hangt er mist boven Lima. De zeewind blaast koude lucht het land op zodat Lima, ondanks dat het bijna op de evenaar ligt, een koel klimaat heeft. Er is een lange boulevard. Veel pleinen, parken en restaurants zijn in deze stadswijken te vinden. Het is hier gezellig. Steeds meer worden oud koloniale gebouwen, uit de tijd van de Spaanse overheersing, in oude glorie hersteld. Misschien zou u het niet zeggen, maar Lima (en Peru) staan ook hoog genoteerd op de culinaire wereldkaart. Er zijn veel goede restaurants. Er is vis, zeevruchten, vlees, aardappelgerechten maar ook een mix met internationale keukens zoals de Japanse, Chinese en Creoolse zijn in trek. Bekende gerechten zijn lomo saltado (rundvleesreepjes met ui, paprika, aardappels, tomaat etc) en causa (een voorgerecht met aardappels) en ají de gallina (kip in een romige gele saus). Wilt u straks thuis uw vrienden verrassen met een typisch Peruaans diner? Boek dan één van onze kookcursussen. Hoewel u meestal niet in het oude stadcentrum verblijft, is een stadstour de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Mooie-architectuur-bewonderen-in-Lima(12) Drukte-van-mensen-in-de-hoofdstad(12)

Lima is een stad met historie, maar ook een moderne stad. En daarbij horen bijvoorbeeld grote shoppingmalls. Larcomar in de wijk Miraflores is de bekendste. Wandel door het historische hart van Lima en bezoek enkele van de vele kerken, maar bekijk ook de hippe wijken zoals San Isidro en Barranco. Ten zuiden van het oude centrum ligt het Parque de la Reserva. Van woensdag tot en met zondag is hier een spectaculaire fonteinshow met water en gekleurde lampen. Dit heet the Magic Water Circuit. Wij kunnen kaartjes en vervoer voor u regelen. Vanuit de wijk Callao vertrekken boten naar de Palomino Eilanden. Als u niet naar Paracas en de Islas Ballestas gaat, is dit een leuk alternatief. Tijdens de boottocht ziet u veel watervogels en misschien zelfs zeeleeuwen. Als u wat actiever wilt zijn om de stad te ontdekken, boeken we graag de mountainbiketour voor u. 

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt

Peruaanse kookles
Lima

Peruaanse kookles

U bezoekt de Haku markt om boodschappen te doen voor de kookcursus. Geen saaie demonstratie, maar schort voor...

Stadswandeling
Lima

Stadswandeling

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het beginpunt van de wandeling gebracht. Lima is een complexe stad met...

Fietstour in Barranco
Lima

Fietstour in Barranco

Vandaag stapt u op de fiets en gaat de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids die meefietst...

Dag 3 Lima - Chachapoyas

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Lima gebracht. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Lima naar Chachapoyas. U wordt bij de luchthaven in Chachapoyas opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Chachapoyas gebracht.

Chachapoyas is één van de oudste plaatsen van Peru. De stad ligt in het noordoosten van Peru op een hoogte van 2335 meter. Chachapoyas is moeilijk bereikbaar. Het ligt landinwaarts in Peru, de wegen er naar toe zijn slecht. Er gaan alleen nachtbussen heen en vanaf Chiclayo is het ongeveer tien uur met de bus. Het kost dus moeite om er te komen, voordeel is dat het daardoor nog erg ongerept is gebleven. Chachapoyas komt van het inheemse woord “Chachapoyacuno”, wat mistig bos, of berg van mist betekent. De stad ligt aan de rand van de jungle. Er zijn nog enkele gebouwen uit de Spaans koloniale tijd. Doe rustig aan, verken de stad en ga naar diverse uitkijkpunten. In het midden van de stad ligt de gezellige Plaza de Armas. Loop ook door de autovrije winkelstraat Calle Amazonas. In de omgeving zijn meer dan 500 archeologische opgravingen. Het is er nog erg rustig, er komen nauwelijks Europese toeristen. Er zijn tombes, sarcofagen, forten, torens, rotstekeningen en in de graven zijn textiel, keramiek en schilderijen gevonden. In de omgeving zijn ook bijzondere trekkings. Er is een driedaagse Incatrail van Chachapoyas naar Kuelap, een vierdaagse trekking Gran Vilaya en een vierdaagse trekking naar de Laguna de los Condores. Wilt u echt van de gebaande paden af en een bijzondere meerdaagse hike waar u nauwelijks andere toeristen tegenkomt, vraag ons dan om het programma.

 

Overnachting in Chachapoyas.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 4 Chachapoyas

U rijdt van Chachapoyas naar Cruzpata. De excursie van vandaag maakt u in een internationale groep. Vanaf Cruzpata begint uw hike naar de sarcofaag van Karajía. Op de rand van een klif werden zo’n 1000 jaar geleden tombes geplaatst. De sarcofagen in de tombe zijn van leem gemaakt. Ze zijn maar liefst twee meter lang. Na de luncht bezoekt u de grotten van Quiocta bij de stad Lamud. In de grotten zijn muurschilderingen gevonden. Ook botten van mensen en dieren lagen in de grotten. De grotten werden gebruikt als begraafplaatsen. In de grotten ziet u tegenwoordig stalagmieten en stalactieten. Terug naar Chachapoyas voor uw overnachting.

Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

 

Overnachting in Chachapoyas.

Inclusief ontbijt, transport, Engelssprekende gids.

Dag 5 Chachapoyas

Peru-Chachapoyas-Ruines-van-Kuelap_1_358805 Peru-Chachapoyas-ingang-Kuelap Peru-Chachapoyas-Lama in Kuelap_2_358823

U maakt een excursie met een internationale groep naar het fort van Kuelap. De route ernaartoe gaat via kleine dorpen. Kuelap heeft een aantal Pre-Inca ruïnes. Het meest indrukwekkend is het fort op de rotsachtige top van de berg. De ruïnes werden al in 1843 ontdekt, maar worden nog steeds weinig door buitenlandse toeristen bezocht. Ze waren ook altijd vrij moeilijk bereikbaar. Maar in 2017 is een kabelbaan aangelegd. Hiermee gaat u makkelijk naar de 3000 meter hoge top waar de ruïnes liggen. Vanaf de kabelbaan loopt u nog een half uur over een smal bergpad. Het gebied met de archeologische vondsten is enorm en beslaat 450 hectare. Kuelap bestond uit een ommuurd fort met  500 ronde huizen, andere gebouwen en uitkijkposten. Stenen muren van wel 30 meter hoog staan er nog. Van bovenaf gezien lijkt de muur in de vorm van een vleugel van een vogel te zijn gebouwd. Kuelap betekent "koude plek". Toch zijn de temperaturen er overdag vrij aangenaam, ’s nachts wordt het echter extreem koud. Een gids vertelt u over de historie van het fort. Kuelap kan in de toekomst even bekend worden als de Machu Picchu, qua grote doet het er niet voor onder. Vanwege de ligging, het ontbreken van veel toeristen en de omvang van de opgravingen is het geheel bijzonder indrukwekkend.

Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers.

 

Overnachting in Chachapoyas.

Inclusief ontbijt, transport, Engelssprekende gids.

Dag 6 Chachapoyas - Gocta

U maakt een excursie naar de waterval van Gocta, met een hoogte van 771 meter. Onderweg naar de waterval stopt u in het dorp Cocachimba. Hiervandaan loopt u vijf kilometer door het oerwoud naar de waterval. Het is de op drie na hoogste ter wereld! De locals weten al lang dat de waterval hier is, maar de eerste toeristen kwamen hier pas na 2002. Een Duitse ingenieur kwam hier toevallig terecht en was diep onder de indruk. De waterval is in twee delen verdeeld. Deze excursie is samen met andere reizigers.

 

Overnachting in Cocachimba.

Inclusief ontbijt, transport, Engelssprekende gids.

Dag 7 Gocta-Chiclayo

32b88dd1-23ef-413d-b1c6-63cc0dd68f51

U wordt bij uw hotel in Cocachimba opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation in Chachapoyas gebracht.

U gaat per nachtbus van Chachapoyas naar Chiclayo. De reis duurt tien uur.

 

Overnachting aan boord van de bus.

Inclusief ontbijt, transfer, nachtbus.

Dag 8 Chiclayo

‘s Morgens vroeg arriveert u in Chiclayo. U wordt bij het busstation opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Chiclayo gebracht.

Chiclayo is een drukke, rommelige stad. Er wonen meer dan 400.000 mensen. De handel is heel belangrijk, Chiclayo ligt gunstig ten opzichte van Lima, Ecuador en de jungle. Toeristen weten Chiclayo nog nauwelijks te vinden. Rond de stad zijn echter interessante opgravingen uit diverse tijdperken en er zijn een aantal musea. Rond Chiclayo woonden de Chimu-stam en de Moche-stam. In de stad loopt u op eigen gelegenheid naar de kathedraal op het centrale plein, het Palacio Municipal en de markt. Een deel van de markt dat u zeker moet bekijken is de heksenmarkt, de Mercado de Brujas. Hier ziet u allerlei exotische artikelen die voor geneeskrachtige doeleinden gebruikt worden en om bepaalde doelen te bereiken. Niet alleen kruiden, maar schrik niet van apenpoten, klauwen van dieren etc. Om de opgravingen en het mooiste museum in de omgeving te bekijken raden we een tour aan. Tijdens de tour bezoekt u Sipan, Tucume en het Museum de las Tumbes Reales de Sipan. Bij Tucume zijn 26 piramides, de vondsten zijn even belangrijk als het graf van Toetanchamon voor Egypte was! Let op: op maandag is het museum bij de piramides gesloten. Wat betreft het eten is er in Chiclayo wat minder keus dan in andere delen van Peru. Specialiteiten hier zijn rijst met eend en rijst met geitenvlees. Een zoete lekkernij is King Kong. Grote taarten waarvan stukken verkocht worden. Zeker proberen!

 

Overnachting in Chiclayo.

Inclusief transfer

Dag 9 Chiclayo

Eén van de opgravingen bij Chiclayo, Peru Chiclayo-opgravingen

Een minibus rijdt bij het hotel voor om u af te halen. Vandaag gaat u de hele dag op stap rond Chiclayo. De excursie is in een internationale groep. U rijdt de stad uit door een gebied waar veel suikerriet wordt verbouwd. De eerste stop is bij de tombes van de Lord van Sipan. Sipan was de hoofdstad tijdens de Moche-cultuur. De bloeitijd van deze cultuur lag tussen 100 en 800 na Christus. Prachtige schatten werden hier ontdekt, en dat pas in 1987! Eeuwenlang waren de tombes verborgen. Er lagen lichamen van de overheersers, de zogenaamde lords. De lichamen waren bedekt met koper, goud, zilver en vrouwen en personeelsleden werden samen met de lords begraven. Ook lama’s en honden om de lords naar het hiernamaals te brengen, zijn in de tombes aangetroffen. En vergeet niet duizenden potten met eten voor "onderweg". Wat u nu ziet bij deze tombes, zijn bijna allemaal replica’s, maar het geeft een goed beeld hoe het was. Vanmiddag in het museum ziet u de echte vondsten. De tombes hier zijn even belangrijk als de tombe van Toetanchamon in Egypte; en deze zijn nog zo onbekend! Vaak ziet u uilen bij de tombes. Hopelijk heeft u trek gekregen, want u rijdt terug richting de stad om te lunchen (lunch nog niet inbegrepen). Vroeg in de middag komt u bij de 26 piramides van Tucume aan. Tucume wordt dan ook wel de vallei van de piramides genoemd. Dit ligt midden in een gebied waar veel rijst verbouwd wordt. De lemen piramides staan verspreid in het woestijnachtige landschap. Sommige lijken echt op de piramides zoals wij ze uit Egypte kennen, andere moeten nog verder opgegraven worden en lijken meer zandheuvels. Er is een museum bij. Kijk buiten goed om u heen. Er leven veel vossen en roofvogels hier. Tot slot gaat u naar één van de mooiste musea van Latijns-Amerika: het Museo Tumbas Reales de Sipan. U mag binnen geen foto’s nemen. De opgravingen van de Lords van Sipan zijn hier in het echt gezien. Hun kleding, kettingen, lichamen, wapenschilden en dergelijke zijn prachtig gerestaureerd. Laat in de middag bent u terug in Chiclayo.

 

Overnachting in Chiclayo.

Inclusief ontbijt, excursie

Dag 10 Chiclayo - Huanchaco

Gekleurde-boten-op-het-strand-1(11)

U wordt bij uw hotel in Chiclayo opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation in Chiclayo gebracht. In ongeveer vier uur rijdt u van Chiclayo naar Trujillo. De bussen zijn niet altijd zo luxe als de lange afstandsbussen in het zuiden, maar het is prima te doen. Neem zelf wat te eten en te drinken mee. Films worden vertoond op een televisiescherm. De route is niet zo heel interessant, daarom adviseren wij om de bus te nemen in plaats van een auto met chauffeur te boeken. U rijdt door een gebied met veel bebouwing. U wordt bij het busstation in Trujillo opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Huanchaco gebracht.

 

Huanchaco ligt vlakbij de stad Trujillo. Als u liever niet in de stad verblijft, kiest u voor een hotel in dit vissersdorp. Er zijn tegenwoordig veel hotels en restaurants. Er is een boulevard met talloze kraampjes met eten en souvenirs. Huanchaco is een zeer populaire vakantiebestemming voor de Peruanen zelf. Het ligt aan het strand. De zee is ruig en redelijk koud. Verwacht geen ligstoelen en parasols op het strand. Dat ziet u hier niet. Wel leent het lange strand zich om strandwandelingen te maken. Tot voor kort was er nog weinig toerisme in Huanchaco en leefde de locals voornamelijk van de visvangst. De bootjes waar zij de zee mee op gaan zijn speciaal. Ze zijn van totora riet gemaakt. Erg fotogeniek! U kunt een kort tochtje maken met één van de vissers. Huanchaco is een goede plek om zeevogels te spotten. Het typische eten is vis en seafood. Trujillo ligt op minder dan een half uur rijden van Huanchaco. Goedkope colectivo’s (kleine publieke bussen) rijden voortdurend heen en weer. Het is aan te raden om vanuit Huanchaco een excursie te maken naar de piramide van de Zon en de Maan, de Arco Iris en het paleizencomplex van Chan Chan.

 

Overnachting in Huanchaco.

Inclusief ontbijt, transfers en bus

Dag 11 Huanchaco

Niet ver buiten de stad Trujillo zijn diverse opgravingen uit diverse tijdperken. ’s Morgens bezoekt u het museum bij de piramide van de Zon en de Maan. Tevens gaat u naar de piramide van de Maan zelf. Een gigantisch lemen complex. Eigenlijk zijn het vijf piramides op elkaar. Na elke koning die stierf werd een nieuwe piramide op de oude gebouwd. Ooit was het grootste gebouw door mensen gemaakt op het westelijk halfrond. 100 miljoen lemen stenen zijn erin verwerkt. De hoogste piramide was 45 meter! De opgravingen zijn nog in volle gang. Heel opvallend zijn de kleuren die goed bewaard zijn gebleven op de decoraties in de piramide. De decoraties, figuratief, van goden en van dieren zijn eveneens zeer indrukwekkend. Honger gekregen van het rondwandelen? U gaat lunchen in een buitenwijk van Trujillo (nog niet inbegrepen in de reissom). Dan vervolgt u de excursie naar de opgraving Arco Iris. Een paleiscomplex met wederom prachtige decoraties. Het complex is pas gedeeltelijk gerestaureerd. Een belangrijke afbeelding stelt waarschijnlijk een regenboog voor, vandaar de naam Arco Iris (= regenboog). Tot slot gaat u naar Chan Chan. Een enorm complex van tien paleizen op een oppervlakte van 24 km2. De paleizen liggen midden in de woestijn en stammen uit het Chimu tijdperk. Chan Chan was ooit de grootste lemen stad ter wereld. Ook hier geldt dat pas een deel is gerestaureerd; er liggen nog veel meer schatten verborgen onder het zand.

 

Overnachting in Huanchaco.

Inclusief ontbijt, excursie

Dag 12 Huanchaco - Lima

Kleuren-in-de-straten-van-Lima(12) Neem-de-tijd-om-oude-gebouwen-te-bezichtigen(12)

U wordt bij uw hotel in Huanchaco opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Trujillo gebracht. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Trujillo naar Lima. U wordt bij de luchthaven in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Lima gebracht.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 13 Vertrek vanaf Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Lima gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.