terug naar het overzicht

Rondreis Het onbekende noorden van Peru

Als u een reis naar Peru maakt, zal iedereen als eerste denken aan de Inca en pre-Incaculturen. Dat klopt, maar er is zoveel meer dan de bekende Machu Picchu. Ten noorden van Lima zijn ook talloze opgravingen te zien. En het is hier nog zo rustig! Vanuit Chachapoyas maakt u een mooie wandeling naar de sarcofaag van Karajia en naar de grot van Quiocta met wandschilderingen. U bezoekt het fort van Kuelap. Bij de hoge waterval van Gocta verblijft u in een accommodatie met een schitterend uitzicht. Bij Chiclayo is één van de mooiste musea van heel Zuid-Amerika. Bij de stad Trujillo bezoekt u piramides en tempelruïnes. Een bijzondere reis door een onbekend deel van Peru.

Wat maakt deze reis bijzonder
Weinig westerse toeristen
Mooiste museum: Sipan
Piramides van de pre-Inca's
Peru-Cabanaconde-Judith
Judith
Voor mij voelt Latijns-Amerika als thuiskomen. De geuren, de mensen, het gevoel van contact met de aarde en ontelbaar veel mooie plekken.
Prijsindicatie vanaf € 1500,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Het onbekende noorden van Peru

Dag 1   Aankomst Lima

Dag 2   Lima

Dag 3   Chachapoyas

Dag 4   Chachapoyas: Karajia en Quiocta

Dag 5   Chachapoyas: Kuelap

Dag 6   Chachapoyas: Gocta

Dag 7   Chiclayo - nachtbus

Dag 8    Chiclayo

Dag 9    Chiclayo

Dag 10  Trujillo: Huanchaco

Dag 11  Huanchaco

Dag 12  Lima

Dag 13  Vertrek Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Welkom in de hoofdstad van Peru, Lima. De stad telt negen miljoen inwoners, waardoor het bijna onmogelijk is de hele stad te ontdekken. Ook niet alle wijken zijn even leuk. De wijken Miraflores en Barranco zijn dit zeker wel. Beide wijken grenzen aan zee en hier vindt u veel hotels. Doordat Lima aan zee ligt, hangt er vaak mist boven de stad. Het heeft daardoor een koel klimaat. De stad heeft een lange boulevard, pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen.

 

Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Mooie-architectuur-bewonderen-in-Lima(12) Drukte-van-mensen-in-de-hoofdstad(12)

Lima is een stad met historie, maar zeker ook een moderne stad. Wandel door het historische hart en bezoek enkele van de vele kerken. Bezoek de wijken San Isidro en Barranco. Ten zuiden van het oude centrum ligt het Parque de la Reserva. Van woensdag tot en met zondag is hier de Magic Water Circuit: een spectaculaire fonteinshow met water en gekleurde lampen. Wij kunnen kaartjes en vervoer voor u regelen.

 

Wilt u een uitstapje maken naar de Palomino-eilanden? Vanaf de wijk Callao vertrekt de boot. U heeft tijdens deze excursie de kans om watervogels en misschien zelfs zeeleeuwen te spotten. Een leuk alternatief als u tijdens uw rondreis niet naar Paracas en de Islas Ballestas gaat.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt

Peruaanse kookles
Lima

Peruaanse kookles

We kunnen niet beginnen met koken voordat de ingrediënten ingeslagen zijn. Dus op naar de Haku-markt om...

Bohemian fietstour
Lima

Bohemian fietstour

Vandaag stapt u op de fiets en gaat u Miraflores en de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids...

Dag 3 Lima - Chachapoyas

Vandaag vliegt u naar één van de oudste plaatsen van Peru, Chachapoyas. Een moeilijk bereikbare stad, dat vrij vertaald; mistig bos betekent. De stad ligt aan de rand van de jungle. U vindt er nog enkele gebouwen uit de Spaans-koloniale tijd.

In de omgeving zijn meer dan 500 archeologische opgravingen. Het is er nog erg rustig, er komen nauwelijks Europese toeristen. Er zijn tombes, sarcofagen, forten, torens, rotstekeningen en in de graven zijn textiel, keramiek en schilderijen gevonden. In de omgeving zijn ook bijzondere trekkings die u kunt maken. Wat dacht u van een driedaagse Incatrail van Chachapoyas naar Kuelap, een vierdaagse Gran Vilaya-trekking of een vierdaagse trekking naar de Laguna de los Condores.

 

Overnachting in Chachapoyas.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 4 Chachapoyas

U rijdt van Chachapoyas naar Cruzpata. De excursie van vandaag maakt u in een internationale groep. Vanaf Cruzpata begint uw hike naar de sarcofaag van Karajía. Op de rand van een klif werden zo’n 1000 jaar geleden tombes geplaatst. De sarcofagen in de tombe zijn van leem gemaakt. Ze zijn maar liefst twee meter lang. Na de lunch bezoekt u de grotten van Quiocta bij de stad Lamud. In de grotten zijn muurschilderingen gevonden, maar ook botten van mensen en dieren. De grotten werden gebruikt als begraafplaatsen. In de grotten ziet u tegenwoordig stalagmieten en stalactieten. Na het bezoek rijdt u terug naar Chachapoyas voor uw overnachting.

 

Overnachting in Chachapoyas.

Inclusief ontbijt, transport, Engelssprekende gids.

Dag 5 Chachapoyas

Peru-Chachapoyas-Ruines-van-Kuelap_1_358805 Peru-Chachapoyas-ingang-Kuelap Peru-Chachapoyas-Lama in Kuelap_2_358823

Ook vandaag reist u in een internationale groep. Via kleine dorpen gaat u naar het fort van Kuelap. Kuelap betekent "koude plek", maar de temperaturen zijn overdag vrij aangenaam. Er is een aantal Pre-Inca ruïnes. Het meest indrukwekkend is het fort op de rotsachtige top van de berg. De ruïnes werden al in 1843 ontdekt, maar worden nog steeds door weinig buitenlandse toeristen bezocht. Pas in 2017 werden de ruïnes beter bereikbaar, dankzij de komst van een kabelbaan. Vanaf de kabelbaan loopt u nog een half uur over een smal bergpad.

 

Het gebied met de archeologische vondsten is enorm en beslaat 450 hectare. Een gids vertelt u over de historie van het fort. Kuelap kan in de toekomst even bekend worden als de Machu Picchu, qua grote doet het er niet voor onder. Vanwege de ligging, het ontbreken van veel toeristen en de omvang van de opgravingen is het geheel bijzonder indrukwekkend.

 

Overnachting in Chachapoyas.

Inclusief ontbijt, transport, Engelssprekende gids.

Dag 6 Chachapoyas

De Gocta-waterval is met een hoogte van 771 meter, de drie na hoogste waterval ter wereld! U rijdt van Chachapoyas naar Cocachimba. Vanaf het dorpsplein in Cocachimba, loopt u vijf kilometer door het oerwoud naar de waterval. De locals weten al lang dat de waterval hier is, maar de eerste toeristen kwamen hier pas na 2002. Een Duitse ingenieur kwam hier toevallig terecht en was diep onder de indruk. Oordeel zelf, hij is toch prachtig!

 

Overnachting in Chachapoyas.

Inclusief ontbijt, transport, Engelssprekende gids.

Dag 7 Chachapoyas - Chiclayo

32b88dd1-23ef-413d-b1c6-63cc0dd68f51

Het is tijd om door te reizen naar Chiclayo. Loop nog een keer over het gezellige dorpsplein van Chachapoyas, voordat uw lange reis begint. De nachtbus doet er ongeveer 10 uur over.

 

Overnachting aan boord van de bus.

Inclusief ontbijt, transfer, nachtbus.

Dag 8 Chiclayo

Na een lange rit komt u aan in Chiclayo. Chiclayo is een drukke, rommelige stad. Er wonen meer dan 400.000 mensen. De handel is heel belangrijk, Chiclayo ligt gunstig ten opzichte van Lima, Ecuador en de jungle. Toeristen weten Chiclayo nog nauwelijks te vinden. Rond de stad zijn echter interessante opgravingen uit diverse tijdperken en er zijn een aantal musea. Rond Chiclayo woonden de Chimu-stam en de Moche-stam. In de stad loopt u op eigen gelegenheid naar de kathedraal op het centrale plein, het Palacio Municipal en de markt. Een deel van de markt is de heksenmarkt, de Mercado de Brujas. Hier ziet u allerlei exotische artikelen die voor geneeskrachtige doeleinden gebruikt worden en om bepaalde doelen te bereiken. Niet alleen kruiden, maar schrik niet van apenpoten, klauwen van dieren etc.

 

Om de opgravingen en het mooiste museum in de omgeving te bekijken raden we een tour aan. Tijdens de tour bezoekt u Sipan, Tucume en het Museum de las Tumbes Reales de Sipan. Bij Tucume zijn 26 piramides, de vondsten zijn even belangrijk als het graf van Toetanchamon voor Egypte was!

 

Overnachting in Chiclayo.

Inclusief transfer

Dag 9 Chiclayo

Eén van de opgravingen bij Chiclayo, Peru Chiclayo-opgravingen

De dag begint in de voormalige hoofdstad tijdens de Moche-cultuur, Sipan. U bezoekt de tombes die pas in 1987 ontdekt zijn. Er lagen lichamen van overheersers, de zogenaamde lords. De lichamen waren bedekt met koper, goud en zilver. Ook vrouwen, personeelsleden, lama’s en honden zijn in de tombes aangetroffen. Wat u nu ziet, zijn bijna allemaal replica’s, maar het geeft een goed beeld hoe het was. Vanmiddag in het museum ziet u de echte vondsten. De tombes hier zijn even belangrijk als de tombe van Toetanchamon in Egypte; en deze zijn nog zo onbekend!

 

Na de lunch komt u aan bij de 26 piramides van Tucume. De lemen piramides staan verspreid in het woestijnachtige landschap, waardoor de stad ook wel de vallei van de piramides genoemd wordt. Sommige lijken echt op de piramides zoals wij ze uit Egypte kennen, andere moeten nog verder opgegraven worden en lijken meer zandheuvels.

 

De dag sluit u af in één van de mooiste musea van Latijns-Amerika: het Museo Tumbas Reales de Sipan. U mag binnen geen foto’s nemen. De opgravingen van de Lords van Sipan zijn hier in het echt te zien. Hun kleding, kettingen, lichamen en wapenschilden zijn prachtig gerestaureerd.

 

Overnachting in Chiclayo.

Inclusief ontbijt, excursie

Dag 10 Chiclayo - Huanchaco

Gekleurde-boten-op-het-strand-1(11)

We laten Chiclayo achter ons en gaan naar het vissersdorp Huanchaco. Huanchaco ligt vlakbij de stad Trujillo en is voor de Peruanen een populaire vakantiebestemming. De zee is ruig en redelijk koud, verwacht geen ligstoelen en parasols op het strand. Het strand leent zich voor lange strandwandelingen.

 

Tot voor kort was er nog weinig toerisme in Huanchaco en leefde de locals voornamelijk van de visvangst. De bootjes waar zij de zee mee op gaan zijn speciaal. Ze zijn van totora-riet gemaakt. Erg fotogeniek! U kunt een kort tochtje maken met één van de vissers.

 

Overnachting in Huanchaco.

Inclusief ontbijt, transfers en bus

Dag 11 Huanchaco

Niet ver buiten de stad Trujillo zijn diverse opgravingen uit diverse tijdperken. ’s Morgens bezoekt u het museum bij de piramide van de Zon en de Maan en de piramide van de Maan zelf. Een gigantisch complex. Het zijn eigenlijk vijf piramides, die staan voor de koningen die stierven. De opgravingen zijn nog in volle gang. Heel opvallend zijn de kleuren die bewaard zijn gebleven op de decoraties in de piramide. De decoraties, figuratief, van goden en van dieren zijn zeer indrukwekkend.

 

Honger gekregen van het rondwandelen? U gaat lunchen in een buitenwijk van Trujillo. Dan vervolgt u de excursie naar de opgraving Arco Iris. Een paleiscomplex met wederom prachtige decoraties. Het complex is pas gedeeltelijk gerestaureerd. Een belangrijke afbeelding stelt waarschijnlijk een regenboog voor, vandaar de naam Arco Iris (= regenboog). Tot slot naar Chan Chan. Een enorm complex van tien paleizen op een oppervlakte van 24 km2. De paleizen liggen midden in de woestijn en stammen uit het Chimu tijdperk. Chan Chan was ooit de grootste lemen stad ter wereld. Ook hier geldt dat pas een deel is gerestaureerd; er liggen nog veel meer schatten verborgen onder het zand.

 

Overnachting in Huanchaco.

Inclusief ontbijt, excursie

Dag 12 Huanchaco - Lima

Kleuren-in-de-straten-van-Lima(12) Neem-de-tijd-om-oude-gebouwen-te-bezichtigen(12)

Vanaf de luchthaven van Trujillo reist u met een binnenlandse vlucht naar Lima. U heeft nog een halve dag om door de stad te slenteren of te genieten van het Peruaanse eten in een lokaal restaurant.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 13 Vertrek vanaf Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald en naar de luchthaven in Lima gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen