terug naar het overzicht

Rondreis Met het gezin naar Peru

Een reis naar Peru saai? Welnee! Er is zoveel te zien en te doen voor jong en oud. De hoofdstad Lima verkent u per fiets. U vliegt naar Cuzco en verblijft 2 nachten in de Heilige Vallei in een leuk hotel met zwembad. Hier kunt u langzaam aan de hoogte wennen. Met de trein gaat u vervolgens richting de Machu Picchu. Lama’s poseren voor de Inca ruïnes. De volgende stop is de jungle van Tambopata National Park. Uw lodge met zwembad is alleen per boot bereikbaar. Te voet en per boot maakt u tochten door de jungle. Slangen, krokodillen, vogels, papegaaien, heel veel apen en andere dieren zijn hier te spotten. Op een eiland op het Titicacameer slaapt u bij een lokale familie. Heel bijzonder hoe eenvoudig de mensen hier leven. Vervolgens een lange busreis naar Arequipa. Maar wakker blijven: wie ziet de meeste lama’s onderweg? De volgende dag meer actie tijdens het raften nabij de stad. Wie uit de klas heeft wel eens in een vliegtuigje gevlogen waar maar zes personen inpassen? Boven de Nazca-lijnen maken jullie zo’n rondvlucht! Zoek de astronaut en de aap. Een heel spannende activiteit is met een jeep door de zandduinen van Huacachina racen en met een soort snowboard zelf de zandberg afsuizen. Nog twee aangename hotels met een zwembad om de reis af te sluiten. Strand, zeeleeuwen en pinguïns zijn de laatste hoogtepunten op deze reis door Peru.

Wat maakt deze reis bijzonder
Veel rustpunten
Dieren spotten in de jungle
Bijna overal: hotel met zwembad
Eva-profielfoto
Eva
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!
Prijsindicatie: vanaf € 2810,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 24 dagen / 23 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Met het gezin naar Peru

Dag 1  Aankomst Lima

Dag 2  Lima     

Dag 3  Urubamba

Dag 4  Urubamba

Dag 5  Machu Picchu: Aguas Calientes

Dag 6  Machu Picchu - Cuzco

Dag 7  Tambopata National Park

Dag 8  Tambopata National Park

Dag 9   Tambopata National Park

Dag 10  Cuzco

Dag 11  Cuzco

Dag 12  Puno

Dag 13  Puno

Dag 14  Puno

Dag 15  Arequipa

Dag 16  Arequipa

Dag 17  Nazca

Dag 18  Nazca

Dag 19  Ica

Dag 20  Ica

Dag 21  Paracas

Dag 22  Islas Ballestas

Dag 23  Lima

Dag 24  Vertrek Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

Welkom in Lima! De hoofdstad van Peru, telt negen miljoen inwoners. De hele stad ontdekken, is bijna onmogelijk. Ook niet alle wijken zijn even leuk. De wijken Miraflores en Barranco zijn dit zeker wel. Beide wijken grenzen aan zee en hier vindt u veel hotels. Doordat Lima aan zee ligt, hangt er vaak mist boven de stad. Het heeft daardoor een koel klimaat. De stad heeft een lange boulevard, pleinen, parken en Spaans-koloniale gebouwen.

 

Een stadstour is de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Kiekjes-bij-de-bezienswaardigheden(10) Koloniale-gebouwen-van-de-hoofdstad-Lima(10) Parken-in-Lima-zijn-niet-te-missen(10)

U maakt een fietstour door de wijken Barranco en Miraflores. Het pittoreske Barranco is een hele sfeervolle wijk met felgekleurde huizen, veel groen en een prachtige oude brug. U passeert op de fiets oa. de Malecon, de 'Puente de los Suspiros of 'brug der zuchten', één van de stadsparken, en natuurlijk het gezellige centrale plein in Barranco.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transport, mountainbikehuur, Engelssprekende gids.

Fietstour in Barranco
Lima

Fietstour in Barranco

Vandaag stapt u op de fiets en gaat de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids die meefietst...

Stadswandeling
Lima

Stadswandeling

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het beginpunt van de wandeling gebracht. Lima is een complexe stad met...

Fonteinen
Lima

Fonteinen

Eén van de dertien fonteinen in Lima staat in het Guiness Book of Records geregistreerd als de grootste...

Dag 3 Lima - Cuzco - Urubamba

Met een binnenlandse vlucht reist u van Lima naar Cuzco. Hier wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Urubamba gebracht. Urubamba is het centrum van de Heilige Vallei. Het is een kleine stad, maar de grootste in de Heilige Vallei. U vindt hier enkele restaurants, winkels en Inca-ruïnes in de nabije omgeving. Vanuit Urubamba is het makkelijk om een bezoek te brengen aan andere ruïnes en dorpen in de Heilige Vallei.

 

Overnachting in Urubamba.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 4 Urubamba

Met-de-kinderen-naar-de-Heilige-Vallei(12) Salineras-in-de-Heilige-Vallei(12)

Deze dag is ter vrije besteding. Waarom geniet u niet bij het zwembad of dwaalt u door het kleine centrum van Urubamba.

 

Overnachting in Urubamba.

Inclusief ontbijt

Dag 5 Urubamba - Machu Picchu: Aguas Calientes

Onze vertegenwoordiger brengt u naar het treinstation van Ollantaytambo. De treinrit naar Aguas Calientes duurt ongeveer 2,5 uur. In Aguas Calientes verblijft u als u het wereldwonder, Machu Picchu, gaat bezoeken. Het is een komen en gaan van toeristen. Dit zult u direct merken als u aankomt bij het treinstation. Onze vertegenwoordig wacht u op en samen loopt u naar het hotel. 

 

U slaapt hier alleen om de volgende dag door te reizen naar Machu Picchu. Aguas Calientes betekent warm water en aan de rand van de stad vindt u warmwaterbronnen waar u een kijkje kunt nemen. Wij waren niet zo heel enthousiast over deze hotspring. Er zijn mooiere, schonere en rustigere barden in Peru te vinden.

 

Overnachting in Aguas Calientes.

Inclusief ontbijt, transfers, trein

Dag 6 Machu Picchu - Cuzco

De-Machu-Picchu-beklimmen(11)

Vandaag staat één van de hoogtepunten van uw reis op het programma: een bezoek aan Machu Picchu. Het is een aanrader om samen met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer te weten komt over de stad. U gaat op zoek naar de beste plekken om de mooiste foto’s te nemen en leert meer over deze bijzondere plek. Vergeet naast het fotograferen niet te genieten. Ga ergens zitten en neem in u op dat u bij dit wereldwonder staat. Het is bijna onwerkelijk!

 

Na de ingang staat u op een landbouwterras, waar aan weerzijde gebouwen liggen. U ziet de koninklijke verblijven, de Tempel van de Zon en het Heilige Plein. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u wilt, kunt u deze berg beklimmen. Er is een steil pad naar boven, maar het uitzicht is adembenemend mooi!

 

Na uw bezoek aan Machu Picchu gaat u per trein naar Poroy. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfer, bus Aguas Calientes- Machu Picchu en v.v., trein, excursie Machu Picchu met gids in kleine groep, entree Machu Picchu

Machu Picchu
Aguas Calientes

Machu Picchu

Hét hoogtepunt van uw reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu. Jaarlijks komen er honderdduizenden...

Dag 7 Cuzco - Tambopata National Park

Stap in het vliegtuig en reis af naar de jungle van Tambopata: Puerto Maldonado. Vanaf hier is het nog drie kwartier varen naar uw lodge. U wordt ontvangen met een welkomstcocktail, de kamer wordt toegewezen en u kunt daarna zelf de omgeving gaan verkennen. 

 

Rond half vier maakt u een hike van zo’n tweeënhalf tot drie uur door de jungle. Enorme woudreuzen, insecten, vlinders, ara's en toekans leven in dit gebied. Hopelijk spot u er snel eentje. Als u wilt, kunt u uw hike uitbreiden met een boottocht over de rivier. U gaat op zoek naar kaaimannen. De dieren zelf zijn niet zo groot, maar de kans om ze te zien is wél groot! Bij terugkomst staat het diner klaar.

 

Overnachting in Tambopata National Park in de Corto Maltes Jungle Lodge.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, transfers, binnenlandse vlucht, excursie in de jungle

Dag 8 Tambopata National Park

Slingeren-in-de-jungle_1_340900 P1190632(10) Brulapen-zien-en-horen-in-de-jungle(10)

Luister naar de junglegeluiden die u wekken en zorg dat u om 05:30 uur klaar staat voor een korte trekking naar een kleilik-plaats. Hier verzamelen papegaaien zich om het zout van de kleiwand tussen de rotsen af te likken. In dit gebied leven vijf verschillende soorten papegaaien, dus het kan een bont spektakel zijn. Het is de natuur, dus een garantie kunnen we niet geven.

 

Loopt u na het ontbijt nog wat door de tuin en geniet van de exotische en kleurrijke bloemen die hier groeien. Rond 10:30 uur stapt u in de boot en vaart u over de Madre de Dios rivier. U komt bij Monkey Island. Diverse apensoorten leven op het eiland. Nog een half uurtje verder varen en u komt in het Nationale Reservaat Tambopata-Candamo. Hier maakt u een trekking van ongeveer vijf kilometer door het dichte regenwoud. Tropische planten, apen, vogels en slangen leven in dit gebied. Het doel van de hike is Sandoval Lake. U bent hier niet alleen, maar omringd door vogels, zoals ijsvogels en aalscholvers, maar ook door brul- en kapucijnapen.

 

Na de hike stapt u in een bootje en vaart over het meer. Er wordt rustig gepeddeld, want het kan zomaar voorkomen dat er een kaaiman in het water drijft. Blijft u dus goed om u heen kijken: boven, naast en onder u. Overal kunt u wildlife spotten! U blijft bij het Sandovalmeer tot de zon ondergaat. Wie weet ziet u nog enkele nachtdieren.

 

Overnachting in de Corto Maltes Lodge.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies in de jungle

Dag 9 Tambopata National Park

Een iets rustiger begin van de dag. Pas om 09.00 uur vertrekt u met de boot naar een chacra, een lokale boerderij. Een familie verbouwt op traditionele wijze gewassen, die ze verkopen op de markt in Puerto Maldonado. Afhankelijk van het seizoen is dat banaan, limoen, of onvertaalbare vruchten, zoals cocona en noni. De familie laat hun boerderij zien, vertellen over hun cultuur en laten u het fruit proeven. Als u wilt, koopt u een handgemaakt souvenir, de opbrengsten komen direct bij de familie terecht. U luncht bij de familie thuis en ’s middags kunt u bijkomen bij de lodge. Een paar uur aan het zwembad doorbrengen, is niet verkeerd.

 

Overnachting in de Corto Maltes Lodge.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies in de jungle

Dag 10 Tambopata National Park - Cuzco

Wordt nog één keer wakker met de geluiden van de jungle. Na het ontbijt is het tijd om in de boot te stappen en naar Cuzco te vliegen. Als de tijd het toelaat, neemt uw gids u mee naar de lokale markt. Hij laat u graag zien wat de lokale bevolking koopt en verkoopt. Wist u dat de aardappel uit Peru komt? Zo zijn er maar liefst 3000 verschillende soorten in Peru. Op de markt wordt groente, fruit, elektronica en uiteraard cocabladeren verkocht.

 

U vliegt met een binnenlandse vlucht van Puerto Maldonado naar Cuzco, de hoofdstad van het Inca-rijk. Het is een bruisende stad met veel veel café's, pleinen, bars, winkels en bezienswaardigheden. Voor ons één van de leukste steden waar u een paar dagen wilt blijven. In de stad zelf, maar ook in de omgeving is genoeg te doen.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 11 Cuzco

Weven-met-de-felle-kleuren(10) Muziekinstrumenten-van-Peruanen Architectuur-in-de-stad-Cuzco(10)

Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken.

 

In de omgeving van Cuzco zijn talloze hikes te doen. Beklim Rainbow Mountain of ga mountainbiken en raften in de Heilige Vallei. De Heilige Vallei is sowieso een must-do vanuit Cuzco, de natuur is schitterend.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Rafting
Cuzco

Rafting

Een spannende excursie, raften in de omgeving van Cuzco. In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en in...

Dag 12 Cuzco - Puno

De leukste manier om van Cuzco naar Puno te reizen, is met de Wonderbus. U doet er wel iets langer over, tien uur, maar stopt op vijf prachtige plekken. Al snel bent u bij Andahuaylillas, waar u een koloniale kerk bezoekt met een bijzonder gouden altaar. Over de Altiplano-hoogvlakte rijdt u naar het uitzichtpunt van de Raya pas en bezoekt u het ruïnecomplex van Raqchi. Wandel langs de opslagruimtes van de Inca’s en de tempel voor Viracocha, de oppergod. 

 

Na een bezoek aan Pucara, waar u een Pre-Inca opgraving bezoekt, reist u via Juliaca naar Puno. U heeft onderweg vast al een glimp kunnen opvangen van het hoogstgelegen meer ter wereld: het Titicacameer. Hier staat Puno om bekend, maar er is zeker meer te doen in de stad. Struin over de markt of shop wat souvenirs in één van de winkels.

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, transfers, Wonderbus

Dag 13 Puno, slapen bij locals op het Titicacameer

Lokaal-kindje-wachtend-bij-de-deur(12) Druk-aan-het-werk-samen-met-je-kind(12)

Na het ontbijt is het tijd voor een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: het Titicacameer. Het meer ligt op een hoogte van 3810 meter. Vandaag gaat u twee van de eilanden die op het meer liggen, bezoeken. De eilanden zijn toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen.

 

De bewoners maken alles van totora-riet. Het eiland wordt hiermee gemaakt, maar ook de huizen, uitkijktoren en hun traditionele boten. Zelf neemt u een kijkje bij één van de Uros-eilanden. U voelt de grond letterlijk onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur, voordat u naar het eiland Amantani vaart. Hier blijft u overnachten. De inwoners verbouwen aardappels, mais en knolgewassen. Tevens staan de bewoners bekend om het textiel dat ze vervaardigen en hun stenen sculpturen. Neem wat fruit, melk of suiker mee u gastfamilie, dat zullen ze waarderen! De overnachting bij de lokale familie is echt heel basic. Ze koken vanavond voor u en dansen in klederdracht.

 

Overnachting op Amantani.

Inclusief ontbijt, boottocht, lokaal diner

Kanotocht op het Titicacameer
Puno

Kanotocht op het Titicacameer

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de baai van Isla Esteves gebracht. Van uw gids...

Dag 14 Puno

U neemt afscheid van uw gastfamilie en vaart naar Taquile, één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland, waar u een hike van ongeveer 50 minuten maakt. Wilt u liever niet hiken? Geen probleem. U vaart om het eiland heen en wordt bij het restaurant afgezet. Dit is ook het eindpunt voor de lopers.

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, bootvervoer

Dag 15 Puno - Arequipa

Het is tijd om af te reizen naar de witte stad van Peru, Arequipa. Er is een compact historisch centrum en de omgeving rond de stad is spectaculair. Achter de stad rijzen besneeuwde bergtoppen op. Zo ziet u de Misti van 5822 meter hoog.

 

Ga vandaag zelf op pad en ontdek het oude centrum rond de Plaza de Armas. Hier vindt u de kathedraal van Arequipa. Breng ook een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Arequipa kent veel kathedralen en kloosters, maar de Santa Catalina is een stad op zich. Het is 20.000 m2 groot en er woonden 450 nonnen in complete afzondering. Trek er dus even de tijd voor uit om hier rond te dwalen. De dieprode en blauwe kleuren die gebruikt zijn op de muren steken prachtig af bij de blauwe lucht.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 16 Arequipa - Nazca

Raften-1-77af892a(11)

Er staat een actieve dag op de planning: raften op de rivier Rio Chile. U gaat voornamelijk stroomafwaarts. Geniet van de omgeving terwijl u over het kristalheldere water vaart. Om u heen ziet u de top van de Misti- en Chachani-vulkaan.

 

Uw kamer hebben we nog even aangehouden, zodat u in alle rust kunt douchen. Daarna staat er een lange busrit op de planning naar Nazca. U reist grotendeels door de woestijn en af en toe langs de kust.

 

Overnachting aan boord van de bus.

Inclusief ontbijt, transfers, nachtbus, rafting tour, Engelssprekende begeleiding.

Rafting
Arequipa

Rafting

Raften op de rivier Rio Chile, die ook door het centrum van Arequipa stroomt. U gaat een stuk stroomafwaarts...

Local Reality tour
Arequipa

Local Reality tour

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Samen met hen gaat u de voor vele toeristen...

Kookles
Arequipa

Kookles

De Peruaanse keuken verovert steeds meer zijn plek op de wereldkaart. Niet alleen stevige kost uit de bergen...

Dag 17 Nazca

Naar Nazca gaat u voor de Nazca-lijnen. Nazca ligt midden in een woestijn van zand en rots. Een aanrader is een vlucht boven de mysterieuze Nazca-lijnen en Nazca-tekeningen. Het ontstaan van en de reden achter de Nazca-lijnen was tot voor kort een raadsel. Pas onlangs zijn archeologen erachter gekomen dat de lijnen werden gebruikt voor spirituele vruchtbaarheidsceremonies. De route van de lijnen werd gelopen op het ritme van muziek, waarschijnlijk onder invloed van mescaline (een verdovend middel). Onderweg werden offers gebracht en de hoofden van voorouders, gespiesd op palen, keken toe. Er zijn kilometerslange lijnen, maar ook enorme figuren zoals de hand, de aap van 90 meter, en een 180 meter lange hagedis.

 

Overnachting in Nazca.

Inclusief transfer

Dag 18 Nazca

We gaven het al even aan, de hoofdreden om naar Nazca te gaan zijn de beroemde lijnen. U ziet deze het beste vanuit een klein vliegtuig. Daarom hebben we deze vlucht alvast voor u geboekt. Neem voor de zekerheid wat reispilletjes in en geniet van het uitzicht!

 

Overnachting in Nazca.

Inclusief transfer hotel-luchthaven en v.v., vlucht

Vlucht over de Nazcalijnen
Nazca

Vlucht over de Nazcalijnen

Nazca ligt midden in een woestijn van zand en rots. Er is een uitkijktoren van waaruit drie rotstekeningen te...

Dag 19 Nazca - Ica

Tijd-voor-het-perfecte-shot Sandboarden-en-spelen-in-de-zandduinen-van-Huacachina(12)

Via een woestijnachtig landschap reist u naar Ica in het zuidwesten van Peru. In de omgeving zijn heel veel bezienswaardigheden. Ica zelf is een vrij grote, rommelige stad. Er zijn echter een paar prettige hotels. Als u rust zoekt, is een verblijf in Ica boven een hotel in Huacachina te verkiezen. In Ica zijn wijnbodega's waar zoete wijn en pisco geproduceerd wordt. Een typisch gerecht van Ica is sopa seca dat geserveerd wordt met vlees. Afrikaanse invloeden zijn in de carapulcra te proeven: kip of varkensvlees met gedroogde aardappels in pindasaus.

 

U overnacht in Villa Jazmin, 3*, in Ica.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 20 Ica

Aan het eind van de middag wordt u met een sandbuggy opgehaald. Samen met maximaal tien personen crost u over de zandduinen. Zelf rijden mag helaas niet, maar misschien maar beter ook. U gaat echt off-road. U crost hoge zandheuvels op, wat er net na de top komt, is niet te zien. Maar dan kunt u over het randje kijken en ziet u een steile afdaling waarvan u denkt: daar kan de buggy echt niet naar beneden. De chauffeur heeft echter al vaker met dit bijltje gehakt en hij weet precies wat wel en niet kan. Een geweldig gevoel om zo steil af te dalen. Crossend door de duinen hangt de buggy af en toe scheef. Een echt avontuur! 

 

Onderweg stopt de buggy bij verschillende steile duinen. Sandboarden is net zo iets als snowboarden. Staan op de board is alleen voor gevorderden, de meesten gaan liggend op hun buik naar beneden. De gids geeft u een zetje en u gaat gillend de zandduin af. Na het boarden is het tijd om de zonsondergang te bewonderen. Bij een mooi uitzichtpunt wordt gestopt en hier ziet u de lichtjes aan het meer  in de diepte glinsteren. Een mooie afsluiting van de dag.

 

Overnachting in Ica.

Inclusief ontbijt, jeeptour en sandboardmateriaal

Sandbuggy tour en sandboarden
Huacachina

Sandbuggy tour en sandboarden

De beste tijd om de sandbuggy tour te doen is om 16.00 uur. U vertrekt na de ergste hitte en u ziet de...

Dag 21 Ica - Paracas

Het is slechts een uur rijden naar Paracas. Hier verblijft u voor een uitstap naar de Islas Ballestas, de kleine Galapagos. Toch kent Paracas zelf ook een gezellige boulevard. Struin de winkeltjes af en kies een visrestaurant waar u vanavond gaat eten. Kiest u voor een typisch gerecht, zoals ceviche of rijst met zeevruchten?

 

Deze vissersstad heeft een fotogenieke haven. Kleurrijke vissersboten, vaak met pelikanen er op. Plof op een terras en zie de zon ondergaan met een Pisco Sour in de hand. Een ideaal vakantiemoment.

 

Overnachting in Paracas.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Islas Ballestas
Paracas

Islas Ballestas

’s Morgens wordt u naar El Chaco, de haven van Paracas, gebracht. Er is een lange pier waar alle...

Dag 22 Paracas

Waggelende-pinguins-op-de-rotsen Rotsachtige-boog-vol-met-vogels(10) Hoor-en-zie-de-zeeleeuwen-op-de-rotsen(10)

In een speedboot vaart u naar de Islas Ballestas. De eilanden vormen een uitzonderlijk natuurgebied en worden ook wel klein-Galapagos genoemd. Tijdens de boottocht ziet u al duizenden vogels voorbij vliegen. Het meest voorkomend zijn de Humboldt-aalscholvers en Humboldt-genten. Deze vogels zijn te herkennen aan de rode rand om hun ogen. Maar misschien wel veel leuker zijn de waggelende pinguïns, de grote pelikanen én de zeeleeuwen. De zeeleeuwen liggen op een rots of op een stuk strand te zonnen. Kijk ook goed in het water of u zeeleeuwen of dolfijnen ziet zwemmen. 

 

Na de excursie heeft u nog een middag om Paracas te verkennen.

 

Overnachting in Paracas.

Inclusief ontbijt, boottocht, begeleiding van een Engelssprekende gids op de boot.

Dag 23 Paracas - Lima

We gaan naar de laatste stop van deze reis: de hoofdstad Lima. Slenter nog even door de stad of kies voor een leuke excursie. Wat dacht u van een fietstocht of een citytour?

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, bus

Dag 24 Vertrek Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald en naar de luchthaven in Lima gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën