Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Heel vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar het station Corozal gebracht. Misschien verwacht u het niet, maar langs het Panamakanaal loopt een spoorlijn. Deze is aangelegd tijdens het graven van het Panamakanaal. Over de spoorrails konden alle materialen die nodig waren, vervoerd worden. Tegenwoordig gaan nog steeds veel containers per trein, om kosten te besparen. Eén keer per dag, om 07.15 uur gaat de passagierstrein. De rit duurt één uur. We kopen eerste klas kaartjes voor u.
Een stewardess komt langs met gratis koffie en een ontbijtbox.Natuur wordt afgewisseld met uitzicht op het kanaal. Grote containerschepen zijn op weg naar de sluizen. U ziet de Miraflores- en Aguas Claras sluizen en de containerhaven van Colón. Bij aankomst in Colón wordt u opgehaald en naar het informatiecentrum van de Agua Clara sluizen gebracht.
Vlakbij de stad en vrije handelszone van Colón ligt het San Lorenzo Fort. Het fort beschermt de monding van de Chagres rivier. De beroemde Engelse piraat Henry Morgan voer hier de rivier op en bracht de Spanjaarden een gevoelige slag toe. U komt langs de Gatun sluizen in het Panamakanaal en gaat naar de voormalige militaire basis Sherman Fort. Ondanks het kanaal met al zijn commerciële activiteiten en de legerbasis heeft u het gevoel dat u midden in de natuur bent. En dan ook echt het oerwoud. Het is een goede plek om vogels te spotten. Wij zagen ijsvogels, toekans, groene papegaaien en vele gekleurde tropische vogeltjes. Van het fort zijn nog restanten over en er staan kanonnen.

 

Hele dag.

Deze excursie is samen met andere reizigers

Inclusief: transport, Engelssprekende gids, entreegeld, lunch