Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Heel vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar het station Corozal gebracht. Misschien verwacht u het niet, maar langs het Panamakanaal loopt een spoorlijn. Deze is aangelegd tijdens het graven van het Panamakanaal. Over de spoorrails konden alle materialen die nodig waren, vervoerd worden. Tegenwoordig gaan nog steeds veel containers per trein, om kosten te besparen. Eén keer per dag, om 07.15 uur gaat de passagierstrein. De rit duurt één uur. We kopen eersteklas kaartjes voor u.

Een stewardess komt langs met gratis koffie en een ontbijtbox. Dat het Panamakanaal eigenlijk midden in de jungle ligt, realiseert u zich misschien niet; maar u ziet bomen, planten en misschien zelfs dieren. De natuur wordt afgewisseld met uitzicht op het kanaal. Grote containerschepen zijn op weg naar de sluizen. U ziet de Miraflores- en Aguas Claras sluizen en de containerhaven van Colón. Bij aankomst in Colón wordt u opgehaald en naar het informatiecentrum van de Agua Clara sluizen gebracht.
Vervolgens rijdt u door naar Portobelo. Vanaf Portobelo werd goud en zilver naar Spanje overgevaren. Goederen die juist uit Spanje kwamen en in “de nieuwe wereld” verkocht werden, kwamen in Portobelo aan en werden hier gecontroleerd. De Nederlanders, maar vooral de Engelsen, vielen de Spanjaarden veelvuldig aan. Daarom werden bij Portobelo diverse forten gebouwd: twee bij de toegang tot de baai en één in de stad. De overblijfselen van deze forten bezoekt u. Nu is Portobelo niet meer dan een dorp. Het voormalige douanegebouw vormt het middelpunt. Het wordt gerestaureerd en er wordt een interessante film vertoond (in het Engels) over de stad en zijn geschiedenis. In het dorp staat de San Felipe kerk met de Zwarte Christus. U maakt een wandeling net buiten het dorp. Hier is een uitzichtpunt. Vanaf deze mirador ziet u Fort Santiago, de baai en Portobelo. Na de lunch (niet inbegrepen) wordt u teruggebracht naar uw hotel in Panama City.

 

 

Deze excursie is samen met andere reizigers

 

Inclusief: transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch