Dé nationale dranken van Panama zijn rum en seco. Op het schiereiland Azuero bij Hacienda San Isidro wordt de bekende Ron Abuelo en Seco Herrerano geproduceerd. Seco is een sterk alcoholische drank, vergelijkbaar met rum, maar wordt meestal niet puur gedronken. Het wordt in mixjes gebruikt. In een traditionele ossenkar wordt u naar de distilleerderij gebracht. Daar ziet u de verschillende stappen van de productie van rum en seco. De locals oogsten suikerriet en dit wordt vermalen, gefermenteerd en gedistilleerd. U loopt verder naar de bodega waar de rum in grote vaten is opgeslagen. U proeft de rum onder het genot van een traditionele lunch. Proef het verschil in sterkte en smaak in de rum van vijf, zeven, twaalf en dertig jaar oud. Bij de lunch shaket de barkeeper cocktails op basis van rum en seco. Nu is het de kunst om na deze smakelijke excursie recht naar buiten te lopen.
Deze excursie kan ook vanuit Pedasí gedaan worden.
Inclusief: transport , Engelssprekende gids, entreegelden, rumproeverij, lunch
Deze excursie is samen met andere reizigers