Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Heel vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar het station Corozal gebracht. Misschien verwacht u het niet, maar langs het Panamakanaal loopt een spoorlijn. Deze is aangelegd tijdens het graven van het Panamakanaal. Over de spoorrails konden alle materialen die nodig waren, vervoerd worden. Tegenwoordig gaan nog steeds veel containers per trein, om kosten te besparen. Eén keer per dag, om 07.15 uur gaat de passagierstrein. De rit duurt één uur. 

Een stewardess komt langs met gratis koffie en een ontbijtbox. Dat het Panamakanaal eigenlijk midden in de jungle ligt, realiseert u zich misschien niet; maar u ziet bomen, planten en als u goed kijkt vogels en apen. De natuur wordt afgewisseld met uitzicht op het kanaal. Grote containerschepen zijn op weg naar de sluizen. U ziet de Miraflores- en Aguas Claras sluizen en de containerhaven van Colón. Bij aankomst in Colón wordt u opgehaald en rijdt u een stukje terug naar de Agua Clara sluizen. U bezoekt het informatiecentrum. In het bezoekerscentrum wordt veel duidelijk over het kanaal: de geschiedenis, de uitbreiding, het conflict met de omringende natuur en de toekomst. Vervolgens naar de Gatun Rivier. U vaart naar het dorp Quera, waar Embera Indianen wonen. De Embera Indianen houden vast aan hun cultuur en ze dragen hun oorspronkelijke kleding nog steeds bij festiviteiten. Een dorpsbewoner vertelt over hun geschiedenis, hun gebruiken, hun geloof en hun kunstnijverheid. De spulletjes die ze maken worden verkocht en u ondersteunt daarmee het dorp. U luncht bij de dorpelingen. Op traditionele wijze bereiden de vrouwen vis en bakbanaan. Vervolgens wandelt u door het dorp. Na het bezoek aan het dorp, vaart u weer terug naar de auto.

Samen met andere reizigers

Inclusief: transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch     In plaats van een bezoek aan de Embera stam kunt u er ook voor kiezen om naar Lake Gatun te gaan.