terug naar het overzicht

Rondreis Sabah op zijn mooist

Maatwerk, alles kan!
Lara
Lara Huisenga
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 2165,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

In het kort over Sabah op zijn mooist

Het noorden van Maleisisch Borneo, Sabah, is bijzonder interessant en biedt vele mogelijkheden. Zo zijn er diverse nationale parken waar de natuur oorspronkelijk is en waar geen bewoning wordt toegestaan (met uitzondering van enkele lodges voor toeristen). Met name in het Kinabatangan Wildlife Reservaat en in Danum Valley National Park bent u ver van de bewoonde wereld; u logeert hier middenin de jungle!

Orang-oetans slingeren door de bossen bij Sepilok, het opvangcentrum. In deze reis is als strandbestemming het bounty eiland Lankayan opgenomen. U kunt hier van de mooie onderwaterwereld genieten tijdens het snorkelen en duiken. En als u geluk heeft komen de schildpadden aan strand om eieren te leggen.

Route

Dag 1      Naar Kota Kinabalu

Dag 2      Kinabalu National Park

Dag 3      Kota Kinabalu

Dag 4      Danum Valley

Dag 5      Danum Valley

Dag 6      Sukau, Kinabatangan

                 Wildlife Reservaat 

Dag 7      Sukau, Kinabatangan

                 Wildlife Reservaat

Dag 8      Sandakan

Dag 9      Het eiland Lankayan

Dag 10    Het eiland Lankayan

 

Dag 11    Het eiland Lankayan

Dag 12    Vertrek van het eiland Lankayan

 

Borneo-Sukau-olifanteten

Maatwerk

Deze reis is een voorbeeld van wat er mogelijk is in Maleisië. Laat u zich inspireren door dit reisschema. Geef uw persoonlijke ideeën aan ons door, en wij passen de reis graag aan op uw wensen. Deze reis kent geen vaste vertrekdata.

maleisie-sukau-apeninboom(10)

Tips

  • U kunt ook kiezen voor een verlenging aan de westkust van Sabah in Kinarut, Tuaran of op het eiland Gaya.
  • Mount Kinabalu beklimmen is uiteraard ook mogelijk. Dit dient u echter wel op tijd te boeken ivm het beperkte aantal permits dat dagelijks wordt afgegeven.
  • U kunt ook in het primaire regenwoud verblijven in Danum Valley Rainforest Lodge. Deze luxe accommodatie ligt op een unieke locatie in de jungle.
Informatiedagen

Informatiedagen

Welkom op ons kantoor in Monnickendam, waar wij onze informatiebijeenkomsten houden. Laat u informeren en inspireren voor uw reisplannen.


zaterdag 9 februari 2019 10:00 West-Maleisië
11:45 Maleisisch Borneo (Sarawak en Sabah)
zaterdag 11 mei 2019 10:00 West-Maleisië
11:45 Maleisisch Borneo (Sarawak en Sabah)
Lees meer

Overige informatie

Accommodaties

Wij bieden een grote verscheidenheid aan hotels aan. In Kota Kinabalu en aan het strand van Kinarut of Tuaran hebben wij goede middenklasse en luxueuze hotels geselecteerd, in de nationale parken verblijft u in prima jungle-lodges, tijdens de beklimming van Mount Kinabalu en op Selingan Turtle Island is de accommodatie heel eenvoudig; zie tabje Hotels.  

 

Vervoer

U wordt per minibus en bootjes naar uw plaatsen van bestemming gebracht. Sommige trajecten worden per binnenlandse vlucht afgelegd omdat de afstand te groot is om dit over land te doen.

Aantal deelnemers

U reist met uw eigen gezelschap, of dat nu voor twee of twintig personen (of meer) is.Het is dus een privéreis, geen groepsreis. Tijdens de transfers, boottochten en excursies reist u echter wel in kleine internationale groepjes. Per locatie zijn dit praktisch altijd andere reizigers. Privé reizen kan ook, maar de prijs is dan wel behoorlijk hoger.

 

De vluchten naar Maleisië
Wij regelen deze graag voor u. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.