Bouwsteen Eilandenrijk Zuid-Laos

Een reis door het zuiden van Laos is een bijzondere ervaring. Het is nog zo ongerept, u kijkt uw ogen uit. Op het Bolaven Plateau maakt u een dagtocht langs verschillende markten, dorpjes en watervallen. Bijzondere ontmoetingen met locals gegarandeerd. Don Khone is weer heel anders. In dit waterrijke gebied verplaatst u zich voornamelijk per boot en op de fiets. Het is de perfecte bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Natuur op Bolaven Plateau
Het 4000-eilandenrijk
Fietstocht over Don Khone
Vietnam-Mekongdelta-Gionne
Gionne
Laos is een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Verenigde-staten-noordoost-amerika-route66_1_606125
Mariska
Nog een ongerept stukje Azië wat nog niet echt ontdekt is door het massale toerisme. Dit is pas echt avontuur.

Reis van dag tot dag: Eilandenrijk Zuid-Laos

Dag 1      Aankomst Bolaven Plateau

Dag 2      Bolaven Plateau

Dag 3      Don Khone Island

Dag 4      Don Khone Island

Dag 5      Vertrek Don Khone Island

100% maat werk

Dag 1 Pakse - Bolaven Plateau

Bolaven-Plateau-Local-Maiskolven_1_406981 Bolaven-Plateau-Waterval5_1_407000

Verruil de stad voor natuur. Het Bolaven-plateau is een bijzonder en kleurrijk gebied. Door de verschillen in hoogte zijn er natuurlijke plateaus ontstaan wat het gebied zo mooi maakt. Hier zijn een aantal spectaculaire watervallen uit voortgekomen. Verder staat Bolaven bekend om zijn koffie- en theeplantages. Tijdens een stop langs de kant van de weg proeft u misschien wel één van de lekkerste kopjes koffie die u ooit gehad heeft! Wat Bolaven helemaal het bezoeken waard maakt, zijn de etnische stammen die zich hier hebben genesteld. U kunt samen met een gids een bezoek brengen en een wandeling maken door de authentieke dorpjes. Zo heeft u de kans kennis te maken met de lokale bevolking en staat u oog in oog met diverse oude rituelen van deze stammen.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau.

Inclusief transfer

Dag 2 Bolaven Plateau

Een hele dag om het Bolaven Plateau te verkennen. U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt tot Paksong, waar de bekende koffievelden van Laos te vinden zijn. U bezoekt één van de plantages om het hele proces van dichtbij mee te maken. Verderop bezoekt u een traditioneel dorp en wandelt u over één van de vele markten die te vinden zijn op het Bolaven Plateau. Daarna door naar Tad Fane, voor een uitzicht op de watervallen die 200 meter naar beneden vallen. Op naar de volgende waterval: Tad Yuang, en de lokale markt in Paksong. Voordat u verder gaat, zult u lunchen bij het Sinouk Coffee Resort. Daarna door naar Ban Kok Phuomh, een regio waar de onbekende Katou-minderheid leeft. Deze bevolkingsgroep is een mix van Mon uit Birma en Khmer uit Cambodja. Ook andere minderheidsgroepen zoals de Khmu, Alat, Ngae en Katung leven hier. Onderweg bezoekt u ook de Tad Lo en Pha Suam-watervallen.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau.

Inclusief ontbijt, lunch, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 3 Bolaven Plateau - Don Khone eiland

Don-Khone-Monnik1_1_407019 Don-Khone-Boten_1_407037 Don-Khone-Tuktuk

Vanaf het Bolaven Plateau daalt u af naar Champasak. Hier bezoekt u de Wat Phu Temple; een indrukwekkende tempel-ruïne die ook wel het zusje van Angkor Wat wordt genoemd. Na de tempel te hebben gezien rijdt u verder naar de pier op Don Khong waar een traditionele longtailboot op u ligt te wachten. Per boot vaart u tussen het 4000-eilandenrijk naar Don Khone. Een gezellig, klein eiland.

 

De makkelijkste manier om het eiland te verkennen is per fiets, maar lopen is ook prima te doen. Vlakbij het dorpje waar u verblijft, vindt u een brug naar een ander eiland, Don Det, leuk om ook een kijkje te nemen! Deze brug is gebouwd door de Fransen in de jaren twintig. Hij was bedoeld als spoorlijn, maar wordt nu gebruikt door brommertjes en fietsen. Het eiland zelf bestaat voornamelijk uit rijstvelden, akkers, groentetuinen en kleine dorpjes.

 

Overnachting op Don Khone.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, boottocht, Engelssprekende gids en entreegelden.

Dag 4 Done Khone eiland

Vandaag verkent u Don Khone per fiets! U krijgt ter plaatse een kaart van het eiland en een routebeschrijving. Op eigen houtje verkent u het eiland. U trapt over onverharde zandpaden, langs rijstvelden, moestuintjes en door dorpjes naar de restanten van de Franse spoorlijn. Trap door naar de Li Phi watervallen. Vooral net na het regenseizoen zijn deze watervallen spectaculair! Bij de watervallen is een weelderige tuin die uitnodigt tot een korte wandeling. Via de andere kant van het eiland fietst u weer terug naar uw hotel. Even uitpuffen voordat u einde van de middag opgehaald wordt door uw gids voor een boottocht over de Mekongrivier. Vissers zijn druk bezig zijn hun vangst van die dag binnen te halen, buffels liggen af te koelen in het water, boeren verzorgen hun tuin; u ziet van alles. U heeft zelfs kans om de paar zoetwaterdolfijnen die hier in de rivier leven te spotten. Onderweg stopt u om te kijken hoe de lokale mensen op het land leven en hun dag doorbrengen. Als de zon daalt, stapt u weer op de boot om een stuk verder te varen. Dan gaat de motor uit en aanschouwt u onder het genot van een drankje de zonsondergang boven het 4000-eilandenrijk. Op het water geniet u van alle rust om u heen. Als het langzaamaan donker wordt, vaart u weer terug naar uw hotel.

 

Overnachting op Don Khone.

Inclusief ontbijt, fietshuur en routekaart, boottocht met Engelssprekende gids.

Dag 5 Vertrek Don Khone eiland

Don-Khone-Eiland-Boot_1_407076

Vanaf Don Khone vaart u in een half uur naar het vasteland. Onderweg geniet u nog van een laatste blik vanaf het water op het 4000-eilandenrijk. U wordt opgewacht door uw chauffeur. U rijdt naar de Khone PhaPheng-watervallen, ook wel de Niagara-watervallen van Zuidoost-Azië genoemd. En daarna door naar uw volgende bestemming. Terug naar Pakse, of naar een resort aan de rivier in Champasak of naar de grens met Cambodja.

 

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën