Bouwsteen Eilandenrijk van Zuid-Laos

Het waterrijke zuiden van Laos is echt een bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Er zijn vele watervallen, stroomversnellingen en eilandjes in de Mekongrivier.

Een uitstekend gebied om met de fiets of wandelend te verkennen. De bijzonder indrukwekkende Wat Phou tempel mag uiteraard niet worden overgeslagen. Zo wordt deze reis door Zuid Laos een mooie combinatie van cultuur en natuur.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek onbekende minderheden
Fietsen over Don Khong Island
Varen door het watterijke zuiden
Laos-Kim-Pronk
Kim
Laos vond ik echt een verrassend land, het voelt nog puur aan. Benieuwd naar mijn tips voor een reis door Laos?
Prijsindicatie: vanaf € 975,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 6 dagen / 5 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Eilandenrijk van Zuid-Laos

Dag 1      Vanaf Pakse naar Bolaven Plateau

Dag 2      Bolaven Plateau

Dag 3      Don Khone Island

 

Dag 4      Khong Island

Dag 5      Khong Island

Dag 6      Terug naar Pakse

100% maat werk

Dag 1 Pakse - Bolaven Plateau

Vanuit Pakse reist u dwars door het zuidelijke Laos langs dorpjes, tempels en velden. De accommodatie waar u slaapt ligt verborgen in het dichte regenwoud niet ver van twee bruisende watervallen. Het water stort 200 meter naar beneden een ravijn in, een geweldig gezicht! Vanaf uw veranda kunt u genieten van de groene omgeving of tijdens een tocht door deze natuurlijke wildernis. In een uurtje of twee bent u er al.

 

Het Bolaven-plateau werd door de Franse kolonisten gezien als de beste lokatie voor de vestiging van Franse boeren. De grond is vruchtbaar en omdat het hoog gelegen is biedt het koelte tegen de hitte afkomstig uit het laagland. Een klein aantal Franse families vestigden zich op de hoogvlakte maar verlieten het tussen 1950 en 1970 weer, omdat de omstandigheden vanwege de oorlog verslechterde. Desondanks ontwikkelde het gebied zich tot koffie-, rubber- en kardamomproducent. U drinkt er één van beste kopjes koffie ooit gedronken. Nu wordt het gebied bewoond door een kleurrijke mengelmoes van etnische stammen, waarvan velen ontheemd door de oorlog. De grootste etnische groep is de Laven, hier komt ook de naam van het Bolaven plateau vandaan wat ‘Plek van de Laven’ betekent.

 

U overnacht op het Bolaven Plateau.

Inclusief privévervoer

Dag 2 Bolaven Plateau

Laos-Bolaven-plateau-waterval3.jpg 123-47434710_l(8) P1130064(8) P1130102(8)

Dagexcursie, Bolavenplateau, koffie en watervallen:

 

U wordt opgehaald in het hotel voor een volledige dagtour over het Bolaven Plateau. U rijdt tot Paksong, waar de bekende koffievelden van Laos te vinden zijn. In Paksong bezoekt u een koffieplantage om het hele proces eens van dichtbij mee te maken. De lunch wordt genuttigd deze plaats. In de middag gaat u naar Ban Phuong Cook, een regio waar de onbekende Katouminderheid leeft. Deze bevolkingsgroep is een mix van Mon uit Birma en Khmer uit Cambodja. Andere minderheidsgroepen die in Zuid-Laos leven zijn: Khmu, ALT, Ngae, Kalung, Laven en Katung. Na dit culturele bezoek kunt u nog even opfrissen bij waterval Phasuam, ook is hier een Nationaal Ethnologisch museum in de openlucht.

 

Overnachting op het Bolaven Plateau.

Inclusief ontbijt, lunch, privévervoer

Dag 3 Bolaven Plateau - Don Khone Island

P1120639(17) P1120627(8)

U verlaat de bergen van het Bolavenplateau. De weg is redelijk. Langs de weg wordt veel verbouwd: doerians, groente (vooral veel kool), maar vooral koffie, koffie en nog eens koffie. Verderop wordt het groen verruild voor water, water en nog eens water.  

 

U overnacht op Don Khone Island

Inclusief ontbijt, privévervoer. Entreegelden zijn inbegrepen.

Dag 4 Done Khone eiland - Khong eiland

Het is maar een korte transfer per boot naar het grotere Don Khong eiland.

 

U verkent Siphandone per boot en geniet u van de schoonheid van dit gebied. Onderweg overal kleine en grotere eilanden, zwaaiende kindjes, kleine bootjes van lokale bevolking. U gaat aan wal op Khong Island. Dit eiland bestaat praktisch alleen uit rijstvelden, heuvels, groentetuinen en kleine dorpjes. Fietsen zijn een uitstekend middel van vervoer op het eiland.

 

Si Phan Don, ook wel het 4.000 eilandenrijk genoemd, waaronder de bekendste eilanden: Don Khong, Don Khone en Don Det behoren, liggen verspreid in de Mekong-rivier in het zuidelijkste puntje van Laos. De grens met Cambodja is hiervandaan niet ver meer. Net voordat de rivier Cambodja binnenstroomt vertakt de Mekong zich in talloze kanalen. Don Khong is het grootste eiland en een ideale plek om te ontspannen, maar ook zeker als uitgangspunt voor het verkennen van de prachtige omgeving. Een aanrader is dit per fiets te doen, hoe lang u zelf wilt. Lieflijke dorpjes, rijstvelden, jungle en watervallen zult u tegenkomen. De vriendelijke bevolking zorgt ervoor dat u zich hier heel welkom zal voelen.

 

U overnacht op Khong Island.

Inclusief ontbijt, privévervoer. Entreegelden zijn inbegrepen.

Dag 5 Khong Island

P1120750(8) P1120717(8) P1120729(8)

Een extra dag op Don Khong in een echte aanrader. Neemt u lekker de tijd om te genieten van de rust en ruimte. Mocht u er nog op uit willen trekken, met veel geluk kunt u hier in de buurt ook nog de zeer zeldzame Irrawaddy-dolfijn spotten.

 

U overnacht op Khong Island.

Inclusief ontbijt

Dag 6 Khong Island - Pakse

Na het ontbijt wordt u naar Pakse gebracht. Deze rit duurt ongeveer 3 uurtjes.

 

Pakse is de grootste stad in het zuiden en strategisch aan de samenstroming van de Mekong- en Xe Don-rivier gelegen. Het is een druk handelsstadje dat door de Fransen in het begin van de negentiende eeuw werd gebouwd als administratief centrum voor zuidelijk Laos. Pakse is plaatselijk bekend om zijn grote markt en handelsactiviteiten met Thailand. Koffie, afkomstig uit het Bolaven-plateau, en hout worden er intensief verhandeld. Bezoekt u hier (op eigen gelegenheid) de bruisende Dao Pakse's Heuang markt, waar ook de Wat Luang (uit 1935) met zijn gebeeldhouwde houten deuren en sierlijke zuilen te bewonderen zijn. Wat Phapaht is vernoemd naar een heilige voetafdruk van Boeddha en de Champasak Palace (hotel), het voormalig Koninklijk Paleis van de Zuid-Laos Champasak koninkrijk zijn ook de moeite waard. Pakse heeft nog maar weinig gebouwen uit de Frans- koloniale tijd. De oude binnenstad is gelegen aan de Se Done rivier. Er zijn diverse restaurants op dakterrassen van hotels. Dit is een aanrader, tijdens uw diner kunt u dan genieten van een geweldig uitzicht over heel Pakse.

 

Einde van een prachtige reis !

 

Overnachting in Pakse

Inclusief ontbijt, privévervoer

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën