terug naar het overzicht

Rondreis Uitgebreid over Oost-Java

Het oostelijk deel van Java is schitterend en gevarieerd. Vanaf de sultanstad Jogyakarta rijdt u over Oost Java langs plantages en koloniale plaatsen als Batu en Malang. Onderweg overnacht u tussen de vulkanen nabij een mooi meer. Weinig buitenlandse toeristen komen hier. Datzelfde geldt voor Blitar, waar u een prachtige fietstocht kunt maken. U bezoekt de machtige vulkaan de Bromo tijdens de zonsopgang. En om daar te komen: een spectaculaire tocht over de nachtelijke zandzee per jeep en per paard. Daarna bijkomen tussen plantages. Met deze rondreis ziet u méér van Oost Java.

Wat maakt deze reis bijzonder
Op bezoek bij de Borobudur
Op jeepsafari bij Bromo
Wandelen tussen de rijstvelden
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1350,- per persoon
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Uitgebreid over Oost-Java

Dag 1      Jogyakarta

Dag 2      Jogyakarta

Dag 3      Tawangmangu

Dag 4      Tawangmangu

 

 

Dag 5      Blitar

Dag 6      Blitar

Dag 7      Malang

Dag 8      Malang

Dag 9      Bromo

Dag 10    Kalibaru

Dag 11    Kalibaru

Dag 12    Naar Bali

100% maat werk

Dag 1 Jogyakarta

Indonesie-Java-Jogyakarta-malioboro Het waterpaleis van Jogyakarta

De reis begint in de hofstad Jogyakarta. Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

De komende dagen heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Java. 

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Jogyakarta

Java-Borobudur-Uitzicht-1

Vandaag staat één van de hoogtepunten van deze reis op de planning: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken, maar geniet ook van de groene omgeving. Vergeet niet om dit gebied te ontdekken. Huur een andong (paard en wagen) of ga met uw busje en chauffeur op pad. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

Overnachting in Jogyakarta. 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Jogyakarta: Foodietour
Java

Jogyakarta: Foodietour

Eat your heart out! Proef tijdens deze foodietour diverse Javaanse snacks en traditioneel eten van Java. U...

Dag 3 Jogyakarta - Tawangmangu

U gaat de bergen in. Het landschap is afwisselend, u ziet uitgestrekte sawa’s, bossen en akkers. Tussen de bergen door ontstaan prachtige vergezichten. 

 

Informatie Tawangmangu:
Tawangmangu ligt in de bergen, op een hoogte van meer dan 1000 meter. Het is een rustig dorpje omgeven door een mooi landschap. Veel mensen uit Jogyakarta en Solo komen hier hun weekenden doorbrengen. Rondom Tawangmangu kunt u heerlijk wandelen. Er wordt groente en fruit verbouwd. In de omgeving zijn tempels en watervallen.

 

Overnachting in Tawangmangu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Tawangmangu

Deze dag is ter vrije besteding. Maak een wandeling naar een van de tempels of watervallen.

 

Overnachting in Tawangmangu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur
 

Dag 5 Tawangmangu - Blitar

Java-Blitar-scouting-verkoop Indonesie-Java-CandiPenataran Java-Blitar-djembe makerij3_1

U vervolgt uw tocht richting Oost-Java, naar Blitar. Dit drukke, typisch Indonesische stadje ligt in de Arjuna-heuvels. Hier zult u weinig buitenlandse toeristen tegenkomen, maar des te meer Indonesische toeristen. Dat komt, omdat het mausoleum van de eerste president van Indonesië, Soekarno, hier vlakbij staat. Het is een groot en statig monument. Bezoek ook het museum over Soekarno. De locatie wordt echter nauwelijks aangegeven, vraag de lokale bevolking waar het is. In het dorp Bara vindt u een mooi beeld van Ganesha, de hindoeïstische olifantengod. Een bezoek aan het Hindoeïstische tempelcomplex van Penataran vinden wij ook een aanrader.

 

Overnachting in Blitar.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Blitar

Vanuit het Tugu Hotel in Blitar kunt u tal van leuke excursies ondernemen. Stap op de fiets en ontdek het landelijke gebied rondom Blitar. Bezoek bijvoorbeeld de lokale markt, rijst- en suikerrietvelden, een lokaal fabriekje waar drums geproduceerd worden en zie het proces van cacao-bewerking. Trek gekregen van al het trappen? Volg een kookcursus of ga dineren op een wel heel bijzondere locatie. Een heerlijke rijsttafel wordt na sluiting op een tempelterrein geserveerd bij kaarslicht en onder het genot van de geluiden van een musicus.

 

Overnachting in Blitar.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur
 

Blitar: Kookcursus Blitar
Java

Blitar: Kookcursus Blitar

In de ochtend heeft u een kookcursus. Per betjak gaat u naar de lokale markt, waar levensmiddelen worden...

Dag 7 Blitar - Malang

Indonesie-Java-geleefd portret van Javaanse vrouw Java-Malang-Kampung-Warna-Warni

Via een groen gebied met veel bossen en suikerrietplantages reist u verder naar Malang. Malang was vanwege het koele klimaat een populaire verblijfsplaats in de koloniale tijd. Verken het oude stadscentrum wandelend of per betjak (fietstaxi) en zie de vele huizen en gebouwen met een Nederlands tintje. Vergeet niet een kopi tubruk (koffie) te drinken met een oud-hollands koekje in het beroemde restaurant Toko Oen. Een bezoek aan het regenboogdorp Warna Warni vinden wij ook een aanrader. De bewoners van dit arme dorp hebben hun huizen in uiteenlopende kleuren geschilderd waardoor het dorp is omgetoverd in een kleurrijk geheel.

 

Overnachting in Malang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Malang: Fietstocht
Java

Malang: Fietstocht

Malang is een drukke stad, maar er zijn veel rustige, lommerrijke achterafstraatjes en kleine straatjes waar...

Malang: Eilandtour
Java

Malang: Eilandtour

U maakt kennis met uw chauffeur en Engelssprekende gids voor deze dag. In 2 a 2,5 uur rijdt u van Malang naar...

Dag 8 Malang

Ook het gebied buiten Malang is een bezoekje waard. Op ongeveer 20 minuten rijden ligt het koele bergdorpje Batu, een recreatiegebied met veel parken en activiteiten. Op zon- en feestdagen is het heel druk met locals die de stad even ontvluchten. Bezoek bij Batu de indrukwekkende Coban Rondo-waterval en verdwaal daarna in de naastliggende labyrint. Rijdt vervolgens door naar Purwodadi en breng een bezoek aan de botanische tuin, Kebun Raya Purwodadi, gelegen op de hellingen van de berg Gunung Arjuna. Hier treft u allerlei inheemse plantensoorten en bomen aan. Op de terugweg naar Malang kunt u nog een bezoekje brengen aan de Candi Singosari-tempel.

 

Een andere leuke tip is om een bezoek te brengen aan de theeplantages van Wonosari, waar u vanuit Malang in een uurtje heenrijdt. Bezoek de theefabriek en neem de tijd om een paar mooie foto's te schieten van de uitgestrekte theeplantages.

 

Overnachting in Malang. 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Malang – Bromo

Indonesie-Java-Bromo-66-shutterstock_376535293(13)

U kunt de ochtenduren nog in Malang blijven. Vanaf Malang rijdt u ongeveer 4 uur naar uw hotel nabij de Bromo. U hoeft pas tegen zonsondergang daar te zijn, het gaat om het nachtelijke avontuur (en de vroege ochtenduren). Belangrijk: wij adviseren u via uw chauffeur of direct bij aankomst bij de receptie van uw hotel de Bromo-zonsopgang tocht te boeken (per jeep naar het uitzichtpunt en daarna naar de kraterrand van de vulkaan). Het hotel hanteert vaste prijzen.

 

Overnachting nabij de Bromo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 10 Bromo - Kalibaru

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Vanuit uw hotel vertrekt u rond 03.00 uur met een jeep, welke u ter plekke kunt reserveren bij het hotel. U rijdt via een slingerende route omhoog naar het uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht over het indrukwekkende vulkanische landschap tijdens de zonsopkomst. Vergeet niet om een vestje mee te nemen, het kan 's nachts behoorlijk koud zijn. Eenmaal beneden loopt u via de 'zandzee' naar de voet van de krater. Wilt u liever niet lopen, dan staan er ook paarden om u naar de voet van de Bromo te brengen. En dan 225 trappen op tot u aan de kraterrand staat, een indrukwekkend gezicht! Houd er rekening mee dat de ochtend het meest populair is om de Bromo te bezoeken, u zult dus zeker niet de enige zijn. Daarna terug naar uw hotel voor het ontbijt en door naar Kalibaru.

 

Informatie Kalibaru:

Kalibaru wordt omgeven door plantages. Met name specerijen worden hier op oostelijk Java verbouwd. Zie koffie groeien aan de struiken, rubber druppelen uit boomstammen en cacao groeien aan de bomen. Ontdek hier de mooie omgeving.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Kalibaru

Wandelen-door-rijstvelden-Kalibaru_1_345221

U heeft de hele dag om Kalibaru te verkennen. Breng een bezoek aan de privé-onderneming Glenmore, waar u ziet hoe o.a. koffie, rubber en cacao verbouwd wordt. De plantage heeft ook een meer dan 100 jaar oude fabriek, waar nog op de oude manier wordt gewerkt. Op zondag is de plantage niet te bezoeken. Veel kleinschaliger is de plantage van Ibu Harni, daar kunt u een leuke tour maken inclusief koffie en het proeven van diverse lekkernijen. U kunt dit ter plekke regelen via de chauffeur of bij uw accommodatie. Kalibaru is bekend om de zogenaamde 'blikslagers'. Vaklieden maken op straat allerlei keukengerei van aluminium en zink. Echt handwerk! Ook een aanrader: een stukje met de lokale trein naar het volgende dorp. Het is sowieso leuk om in de omgeving van Kalibaru te wandelen door de sawa's en door kleine dorpjes.

 

Overnachting in Kalibaru.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 12 Kalibaru - Bali

U rijdt in ongeveer twee uur naar de kust, naar de havenplaats Ketapang. Uw busje gaat, net als u, op de ferry. In ongeveer 3 kwartier vaart u naar Bali.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, ferry

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen