terug naar het overzicht

Rondreis Landelijk Java

Java is een druk en dichtbevolkt eiland, waar u tijdens de reis soms overweldigt raakt door alle brommertjes. Maar achter de drukke wegen ligt prachtig natuurlijk schoon verscholen. U wilt vast wel iets van de steden zien, maar tijdens deze reis logeert u veelal in rustige Javaanse plattelandsdorpen. U wijkt af van de gebaande paden en komt in contact met de vriendelijke bevolking. Kortom: een reis over Java, waarbij de nadruk ligt op het landelijk leven.

Wat maakt deze reis bijzonder
Historisch hotel in Blitar
Vulkanen: Bromo en Ijen
Turi en Nagrak: speciale kamers
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Prijsindicatie: vanaf € 1400,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Landelijk Java

Dag 1     Bogor

Dag 2     Nagrak

Dag 3     Nagrak

Dag 4     Lembang

Dag 5     Lembang

Dag 6     Borobudur

Dag 7     Borobudur

Dag 8     Jogyakarta

Dag 9     Tawangmangu

Dag 10   Blitar

Dag 11   Blitar

Dag 12   Malang

Dag 13   Bromo

Dag 14   Ijen

Dag 15   Ijen

Dag 16   Ijen

100% maat werk

Dag 1 Jakarta - Bogor

Java-Bogor-paleis Buitenzorg_1 Indonesie-Java-straatbeeld(8) Indonesie-Java-wayangpop(8)

De komende dagen heeft u de beschikking over een privé-auto/busje met chauffeur. U wordt opgehaald door uw chauffeur en eventueel uw gids, die de komende dagen tot uw beschikking staan. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden. Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

U rijdt in ongeveer 2,5 uur rechtstreeks naar Bogor. Als u tijd en zin heeft kunt u eerst een bezoek brengen aan Jakarta. Jakarta is de hoofdstad van Indonesië. In de Nederlandse tijd heette de stad Batavia. Met name aan de noordkant van de stad zijn nog vele herinneringen aan het koloniale verleden. Eerst naar de zeilhaven Sunda Kelapa, in de oude wijk Batavia, waar Makassaarse schepen liggen aangemeerd en waar nog steeds handmatig de goederen aan en van boord worden gesjouwd. Vervolgens naar Fatahillah Square, een mooi historisch deel van de stad. Hier kunt u bij Café Batavia koffie drinken (prijzig, maar wel de moeite waard vanwege het fraaie interieur; u waant zich in vroeger tijden). Ook rijdt u langs de historische Hollandse pakhuizen. Vervolgens verlaat u de stad en rijdt u richting Bogor. U kunt onderweg Taman Mini bezoeken (klein Indonesië), dan is de reistijd uiteraard wat langer.

 

Informatie Bogor:

Bogor is bekend vanwege het paleis Buitenzorg (alleen tussen de tralies van het hek door te bewonderen, u kunt er niet in). De hierbij behorende wereldvermaarde botanische tuin kunt u uitgebreid bekijken. Lokale gidsen ter plaatse dienen zich aan. Deze tuin heeft een grote opvoedkundige waarde, menige schoolklas in West Java bezoekt de tuin tijdens een schoolreisje. Aanrader: naar de werkplaats van de poppenmaker Pak Endai; hij snijdt de prachtige houten wayang golek-poppen. Nog tijd en zin? Bezoekt u dan de werkplaats waar men gongs maakt, echt vakwerk. Heel wat anders is een bezoek aan het tahoefabriekje.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bogor - Nagrak

Vanaf Bogor rijdt u zuidwaarts, naar het district Sukabumi, naar de kampung Nagrak. Deze route is vaak druk, reken op ongeveer 3,5 uur rijden.

 

Informatie Nagrak:

Nagrak is een leuk, authentiek Javaans dorp waar nog maar weinig toeristen komen. Het ligt ca. 2-3 uur rijden ten zuiden van Bogor. Het ligt verstopt in een prachtig landelijk gebied, dat gedomineerd wordt door rijstvelden, kleine kampungs, groentetuinen en fruitbomen. U kunt hier prachtige wandelingen maken naar verschillende kampungs (dorpjes) en door de natuur. Het is een plek om tot rust te komen en te genieten van het Javaanse landleven.

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Nagrak

Indonesie-Java-Nagrak-huizen Indonesie-Java-vrouwen-kind

Heerlijk genieten van de schitterende omgeving. U kunt zo vanuit uw hotel de rijstvelden in en naar kampungs (dorpjes) wandelen. Genieten! De eigenaresse van het hotel organiseert een leuke kookcursus. U kunt vanuit Nagrak ook de omgeving met uw busje verkennen. Aan de voet van de vulkanen Pangrango en Gede is een waterval die u kunt bezoeken. Trekt u wel goede schoenen aan voor de wandeling hiernaartoe. U bezoekt vervolgende hangbrug tussen de boomtoppen; de brug is ongeveer 200 meter lang en 80 meter hoog (maar u ziet de grond niet, u kijkt op de bomen). Helemaal boven kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. Wilt u meer actie? Het is mogelijk om te raften in de omgeving. Dit is niet mogelijk in de regentijd, dan is de rivier te ruw. Informeert u bij uw hotel naar de mogelijkheden.
Ook kunt u een bezoek brengen aan het Pondok Halimun; een mooi natuurreservaat. U kunt er met uw eigen busje naar toe, ter plekke verder met een 4x4-drive (bij het hotel regelen ze dit voor u). De prijs van de jeep zal rond de € 60 bedragen, maar u dient te onderhandelen!

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Nagrak - Lembang

Via een vrij onbekende route in enkele uren naar Bandung. U volgt niet de meest rechtstreekse route, maar uw chauffeur voert u langs Cibadak en Cikembar via een zuidelijke route naar Sukabumi. Vanaf Sukabumi via Cianjur door naar Bandung. U moet door Bandung heen, Lembang ligt ten noorden van Bandung. Uw reistijd vandaag bedraagt ruim 5 uur.

 

Informatie Lembang:

Lembang is een koel gebied ten noorden van Bandung. Als u niet in de drukke stad wilt verblijven, is dit een perfect alternatief. In het weekend zijn er echter wel veel mensen uit de stad, dan is het alsnog druk! Lembang ligt in het hoogland (op ca. 1400 meter), op de beboste helling van de Tangkuban Prahu vulkaan. Sinds de tijd van de Nederlanders is deze plaats al in trek bij toeristen. Veel huizen en villa’s zijn gebouwd in de stijl van het koloniale tijdperk, met massa’s bloemen en netjes onderhouden tuinen in vreemd contrast met het tropische landschap. De lokale fruitmarkt in het stadscentrum, waar een verscheidenheid aan fruit aangeboden wordt, is absoluut een aanrader. Maar ook het klooster en de Lembang Art-shop zijn leuke bezoekjes.

 

Overnachting in Lembang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Lembang

DSC_1099(8) DSC_0179(8) IMG_2100(8)

Omdat Lembang nabij de Tangkuban Prahu ligt, is het een goed uitgangspunt voor het maken van een excursie naar deze vulkaan. Uw busje rijdt tot aan de kraterrand, u kunt langs de krater naar beneden lopen; een boeiende wandeling met hier en daar kokend heet water dat opborrelt. Beneden staat uw chauffeur met het busje weer te wachten. In de omgeving zijn uitgestrekte theeplantages. Hier kunt u vaak mooiere foto’s maken dan op de Puncakpas omdat het minder toeristisch is. Ook kunt u hier een theefabriek bezoeken (op maandag zijn theefabrieken gesloten).

U kunt ook naar de stad Bandung rijden. Hopelijk lukt het allemaal vandaag, anders moet u een keuze maken. Aanraders in Bandung: u rijdt door de koloniale wijken van Bandung. U ziet de vele villa's uit de Nederlandse tijd, vaak nog met Nederlandse namen zoals Apeldoorn, Elisabeth, enz. Prachtig is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate (de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker). Het is leuk om een kort bezoekje te brengen aan de kleine, oude koffiefabriek van Kopi Aroma. De fabriek is door de Nederlanders opgericht en staat midden in het centrum. Er staan nog branders voor de bonen uit 1930 en 1936; deze zijn nog steeds in gebruik. Ook oude reclameborden en weegschalen en een kassa zijn hier te zien. U ziet hoe de bonen gebrand worden. Verder: heel leuk om vanmiddag het Angklungschooltje te bezoeken. Angklung is een muziekinstrument van bamboe; de angklung-muziekkunst wordt hier levend gehouden en uitgedragen. U bezoekt overigens geen schooltje, maar een voorstelling in een theater. De kinderen vinden het zelf heel leuk, de pret spat er af. Informeert u eerst of er een voorstelling is (alleen bij voldoende aanmeldingen). Aanvang: ongeveer 15.00 uur.

 

Overnachting in Lembang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Lembang - Borobudur

U wordt bij uw hotel in Lembang opgehaald en naar het treinstation in Bandung gebracht (transfer). In ongeveer 7 uur reist u per trein van Bandung naar Jogyakarta door de prachtige Preanger met zijn vele groentetuinen, dorpen en rijstterrassen. Met name de eerste uren zijn adembenemend mooi, u zit op het puntje van uw stoel. U reist in de zogenaamde ‘eksekutif’-klasse: met airconditioning (staat vaak vrij koel afgesteld, dunne trui mee) en goede stoelen, waarvan de leuningen naar achteren kunnen. Er wordt een lunch geserveerd (ter plekke te betalen), wel met een maar. Wij (Van Verre-medewerkers) hebben een beetje onze twijfels (vlees), misschien ten onrechte, kijkt u zelf. Bestelt u anders iets dat ter plaatse wordt gefrituurd. Verder zijn er drankjes, hapjes en snoepgoed te koop. U arriveert in de middag in Kuto Arjo. Uw chauffeur wacht u op en brengt u in ongeveer 2 uur naar uw hotel in de omgeving van de Borobudur. Staat u morgenochtend vroeg op; u kunt de zonsopgang vanaf de Borobudur meemaken. Het is sowieso prettig om vroeg de stupa te bezoeken; het is dan nog rustig en ‘koel’.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, treinreis

Dag 7 Borobudur

Indonesie-Java-Borobudur-beeld(8) amara hotel bij bor, foto van het hotel(8) Indonesie-Java-Borobudur-prachtig(8)

Vroeg op voor uw bezoek aan de wereldbekende Borobudur, door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het is het grootste boeddhistische monument ter wereld. In bijna 1500 (!) fraai gebeeldhouwde reliëfs bent u getuige van de Verlichting van Boeddha. De Borobudur dateert uit de 8ste eeuw na Christus. Een tip: de omgeving van de Borobudur is zo landelijk en leuk. U zult dat zien als u op de Borobudur staat: groen rondom. U kunt ter plaatse een andong (paard en wagen) huren en gedurende 1 of 2 uur kunt u rondrijden in de wijde omtrek van de Borobudur. U ziet dorpjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java. Maar u kunt natuurlijk ook met uw busje het gebied verkennen.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Borobudur - Jogyakarta

U kunt rechtstreeks naar Jogyakarta rijden in ongeveer 1,5 uur. Maar u kunt er ook een prachtige dagtocht van maken, via zeer interessante bezienswaardigheden, in plaats van direct naar de hofstad rijden in ruim een uur. Het is aan u, maar ons advies is de hierna beschreven 'omweg' te nemen. Op een paar kilometer afstand van de Borobudur ligt een kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden. Naar de vulkaan de Merapi, een onbekend gebied, smalle wegen en diepgroene landschappen (zeer vruchtbaar vanwege de uitbarstingen in de loop der jaren). De chauffeur brengt u naar de helling, waar u de verstolde lava kunt zien die van de helling afstroomde. Daarna naar het hindoeïstische tempelcomplex Prambanan, even buiten Jogyakarta. De prachtige reliëfs in dit hindoeïstische tempelcomplex geven het Ramayana-epos weer. Er staat ook nog een aantal kleinere tempels; de Candi Sewu, Candi Bubrah en de Candi Lumbung. Vooral de Candi Sewu is de moeite waard. En door naar de hofstad Jogyakarta.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

 

Dag 9 Jogyakarta - Tawangmangu

Indonesie-Java-Jogyakarta-fietstocht-landschap(13)

U gaat de bergen in. Het landschap is afwisselend, u ziet uitgestrekte sawa’s, bossen en akkers. Tussen de bergen door ontstaan prachtige vergezichten. Neemt u de moeite om te stoppen en te genieten van het uitzicht. Naarmate u hoger komt wordt het heerlijk koel. Nabij Tawangmangu treft u bijzondere tempels aan. Deze erotische tempels van Sukuh zijn rustig gelegen.

 

Informatie Tawangmangu:
Tawangmangu ligt in de bergen, op een hoogte van meer dan 1000 meter. Het is een rustig dorpje omgeven door een mooi landschap. Veel mensen uit Jogyakarta en Solo komen hier hun weekenden doorbrengen. Rondom Tawangmangu kunt u heerlijk wandelen. Er wordt groente en fruit verbouwd. In de omgeving zijn tempels en watervallen.

 

Overnachting in Tawangmangu.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Tawangmangu - Blitar

U vervolgt uw tocht richting Oost-Java, een bijzonder fraaie tocht, die ruim 5 uur duurt. Het eerste deel is weer schitterend, zo van de helling van de Mount Lawu afslingerend. U rijdt verder naar Blitar, een bijzondere plek met een belangrijk historisch verleden.

 

Informatie Blitar:

Blitar ligt in de Arjuna heuvels. Het is een druk, klein typisch Indonesisch stadje. Er komen weinig buitenlandse toeristen, maar des te meer Indonesische toeristen. Dat komt omdat het mausoleum van de eerst president van Indonesië Soekarno, hier vlakbij staat. Het is een groot en statig monument. Er is ook een museum over Soekarno. De locatie wordt echter nauwelijks aangegeven, vraag de lokale bevolking waar het is! Het dorpje Bara ligt bijna tegen Blitar aan, hier kunt u een mooi beeld van Ganesha, de hindoeïstische olifantengod, zien. Aan de overkant van de rivier ligt een tempeltje. Heel mooi is het tempelcomplex van Penataran in de omgeving.

U verblijft in het bijzondere hotel Tugu. De kleine Tugu-keten met enkele hotels en restaurants in Indonesië kent een bijzondere geschiedenis. De vermogende eigenaar van Tugu verzamelde kunst en antiek. Op een gegeven moment kon hij al zijn aanwinsten niet meer kwijt in zijn villa. Bovendien wilde hij graag dit erfgoed delen met anderen. Eerst dacht hij aan een museum, maar uiteindelijk heeft hij een hotel geopend, waar hij spullen uit zijn eigen verzameling gebruikte voor de inrichting. Dit liep zo goed dat meerdere hotels en restaurants volgden. Alles is even mooi. Het lijkt alsnog een museum als u door een hotel of restaurant dwaalt. In Blitar heeft de Tugu keten een klein en niet zo vaak bezocht hotel. Dit hotel is wel eenvoudiger dan de overige Tugu hotels.

 

Overnachting in Blitar.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 11 Blitar

Eén dezer dagen krijgt u een rondleiding door het hotel waarbij de kunst en het antiek aan u wordt getoond. Geniet van een afternoon tea in Waroeng Djawa met allerlei lokale theesmaken en traditionele lekkernijen. Mocht u hier toevallig op een vrijdag zijn, dan speelt het gamelan orkest Indonesische deuntjes. De hightea wordt geserveerd tussen 16.00 en 18.00 uur.

 

Overnachting in Blitar.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 12 Blitar - Malang

Java-Blitar-tijdens de fietstocht even van de weg af(13)

Bij Kesemben in de omgeving ziet u veel teakhoutplantages. In dit gebied hebben mensen vaak een ander geloof dan in de rest van Indonesië, een combinatie tussen islam en hindoeïsme. Het gebied is groen met veel bossen en suikerrietvelden. Vlak voor Malang wordt het saaier. Er is veel lintbebouwing, wel afgewisseld door rijstvelden en akkertjes. Een leuke stop is bij een groot stuwmeer. De rit duurt ongeveer 5 uur.

 

Informatie Malang:

Malang was een populaire verblijfsplaats voor de planters in de koloniale tijd, vanwege het koele klimaat. Het ligt op een door vulkanen omringde hoogvlakte. U kunt Malang prima wandelend verkennen. De Balai Kota Malang, het gemeentehuis, is een goed vertrekpunt. Op het grote, ronde plein staan mooie bomen. U moet zeker een kopi (koffie) tubruk drinken in het beroemde restaurant Toko Oen, waar vroeger tijden herleven. U kunt hier ook prima lunchen. Rijdt u met uw busje door de wijk, waar nog steeds de fraaie huizen van de vroegere kolonialen staan. Nog leuker is om een tour door het oude stadscentrum te maken per betjak (fietstaxi). U rijdt dan langs de kerk uit de koloniale tijd en langs diverse oude gebouwen. Bij Toko Oen staat uw chauffeur weer te wachten. Een kleurrijke verrassing is het dorp Warni Warni dat iets ten zuiden van Malang ligt. De bewoners van de arme en destijds vrij grauwe kampung hebben zich laten inspireren door de favela's in Brazilië en hebben hun huizen in uiteenlopende kleuren geschilderd. Een absolute aanrader! 

 

Overnachting in Malang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 13 Malang – Bromo

Buiten Malang, ca. 20 kilometer naar het noorden, bij Purwodadi, ligt een dependance van de botanische tuin van Bogor. De Kebun Raya Purwodadi is prachtig gelegen op de hellingen van de Gunung Arjuna. De tuin is kleiner, maar ook een stuk rustiger dan die in Bogor. U treft hier allerlei inheemse plantensoorten en bomen aan. Op de terugweg naar Malang kunt u nog een bezoekje brengen aan de Candi Singosari tempel. Heel leuk is om ook een bezoek te brengen aan de theeplantages van Wonosari. U rijdt hier vanaf Malang in ongeveer een uur naar toe. U rijdt naar Lawang en gaat vanaf daar de bergen in. Eerst door een lommerrijke laan met oude, vroeger statige huizen (nu vergane glorie). Dan volgt een smalle weg door diverse kampungs. De weg wordt steeds slechter, met grote gaten in het asfalt. Bij Wonosari is een recreatiegebied. Op zon- en feestdagen is het heel druk met Indonesiërs die de stad een dagje ontvluchten. Door de week is het heerlijk rustig. Er zijn theeplantages, er is een theefabriek en u heeft grote kans om mooie foto's te nemen van de kleurrijk geklede pluksters tussen het groen.

Vervolgens rijdt u ongeveer 4 uur naar uw hotel nabij de Bromo. U hoeft pas tegen zonsondergang daar te zijn, het gaat om het nachtelijke avontuur (en de vroege ochtenduren).

 

Overnachting bij de Bromo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 14 Bromo - Ijen

Indonesie-Java-Bromo-18(8) Indonesie-Java-Bromo7 P1040144(8)

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Het is volgens vulkanologen het mooiste vulkaanlandschap ter wereld. Uit de krater steken vier kleine toppen zo’n 330/400 meter omhoog. De Bromo is de bekendste: een smeulende hoop sintels en as, die om de paar jaar uitbarst en het omringende landschap met een vruchtbare laag bedekt. Het is wellicht het meest indrukwekkende vulkanische landschap ter wereld. Vanuit uw hotel, vanwaar u rond 4 uur vertrekt (met jeep, dus niet met uw eigen busje, ter plaatse te betalen), rijdt in het duister naar een hooggelegen uitzichtpunt Penanjakan: in de diepte ziet u de enorme zandzee, met daarin de actieve vulkaan de Bromo. Soms stelt een chauffeur voor om mee te gaan naar de Bromo. Zij wijzen je op de plekjes met de mooie uitzichten. Het wordt langzaam aan licht. Met uw jeep weer bergafwaarts naar de plek waar paardjes staan te wachten om u in ongeveer 3 kwartier tot de Bromo te brengen (u kunt ook lopen of met de jeep, maar ja... wel heel leuk te paard). En dan de trappen op tot u aan de kraterrand staat. Bij gunstig weer is het meemaken van de zonsopgang in dit maanlandschap een fascinerende belevenis. Overigens: het kan ’s nachts behoorlijk koud zijn. Terug naar uw hotel, waar u ontbijt.

Vervolgens vangt de reis naar Ijen aan, de tocht duurt ruim 8 uur (inclusief stops). Deze route gaat via de noordkust van Java. Het eerste deel van de tocht brengt u door de steden en dorpjes om uiteindelijk de kust te bereiken. De tocht langs de kust heeft mooie uitzichten op de zee en aan de andere kant diverse vulkanische bergen. Onderbreek de rit met een lunch aan zee. Langs de route zijn een aantal restaurants waar u kunt zitten met uitzicht op de zee. U rijdt tot aan de havenplaats vanwaar de ferry's naar Bali vertrekken. Het is vanaf hier nog ruim een uur rijden naar uw verblijf in Ijen. De weg is de laatste 4 kilometer niet meer verhard: u komt door een afgelegen kampung. Dan arriveert u op een bergtop waar een afgelegen, prachtig en nog onontdekt resort ligt. In de tuin van het resort heeft u magnifieke uitzichten naar alle kanten. Overal ziet u sawa’s. Bij helder weer ziet u ook de zeestraat die Java en Bali scheidt, met de veerboten.

 

Informatie Ijen:

U verblijft nabij de vulkaan de Ijen, waar een afgelegen, prachtig en nog onontdekt resort ligt. In de tuin van het resort heeft u magnifieke uitzichten naar alle kanten. Overal sawa’s in dit vruchtbare gebied rondom de vulkaan de Ijen. Ijen vormt een prima uitgangspunt voor het maken van een excursie de vulkaan op met een krater met een fel gekleurd zwavelmeer. Als u deze excursie (bij het hotel) wilt boeken: regelt u dit dan bij aankomst. Morgenochtend vertrekt u dan vroeg, zo rond 6 uur (nog redelijk koel dan). Onderweg ziet u zwaveldragers, die met een juk waaraan emmers hangen lavasteen naar beneden sjouwen. De tocht is pittig: circa 2 uur lopen, redelijk veel klimmen, maar u kunt in uw eigen tempo lopen, dus het is voor bijna iedereen met een goede conditie te doen. U kunt ook een nachtelijke excursie maken.

 

Overnachting in Ketapang (nabij Ijen).

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 15 Ijen

U kunt vanuit het resort prachtige wandelingen maken door de sawa’s of de tijd doorbrengen in de mooie parkachtige tuin van het resort. Op loopafstand ligt een kleine kampung.

 

Overnachting in Ketapang (nabij Ijen).

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 16 Ijen - Bali

Indonesie-Java-Ijen-vuurdrager 320

Vanaf Kalibaru is het ongeveer twee uur rijden naar de kust, naar de havenplaats Ketapang. De ferry brengt u in ongeveer drie kwartier naar het naastgelegen Bali. Kijk eens tussen onze bouwstenen of rondreizen voor een leuke afsluiting op Bali. Gaat u op zoek naar dolfijnen in Lovina, bezoekt u de rijstvelden in Oost-Bali of relaxt u op een zandstrand in het zuiden? Wij horen graag uw wensen.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, veerboot

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën