terug naar het overzicht

Rondreis Groen Java

Java is een druk en dichtbevolkt eiland, waar u tijdens de reis soms overweldigt raakt door alle brommertjes. Maar achter de drukke wegen ligt prachtig natuurlijk schoon verscholen. U wilt vast wel iets van de steden zien, maar tijdens deze reis logeert u veelal in rustige Javaanse plattelandsdorpen. U wijkt af van de gebaande paden en komt in contact met de vriendelijke bevolking. Kortom: een reis over Java, waarbij de nadruk ligt op het landelijk leven.

Wat maakt deze reis bijzonder
Historisch hotel in Blitar
Turi en Nagrak: speciale kamers
Landgoed Kaliandra: bijzonder
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 1950,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Groen Java

Dag 1     Bogor

Dag 2     Nagrak

Dag 3     Nagrak

Dag 4     Lembang

Dag 5     Lembang

Dag 6     Borobudur

Dag 7     Borobudur

Dag 8     Turi

Dag 9     Turi

Dag 10   Jogyakarta

Dag 11   Blitar

Dag 12   Blitar

Dag 13   Kaliandra

Dag 14   Kaliandra

Dag 15   Bromo

Dag 16   Ijen

Dag 17   Ijen

Dag 18   Naar Bali

100% maat werk

Dag 1 Jakarta - Bogor

Indonesie.Java-Bogor-Buitenzorg.JPG_1_102435 Per fietstaxi rondrijden door Bogor Bogor-Wayang-Golek-poppen-4

Vanaf de luchthaven wordt u in 2,5 uur naar Bogor gebracht. Liever nog wat tijd in Jakarta doorbrengen? Uiteraard kan dit. U vindt hier veel herinneringen aan het koloniale verleden. 

 

Informatie Bogor:

Het hoogtepunt van een bezoek aan Bogor is de prachtige botanische tuin en het paleis Buitenzorg. Het paleis kunt u alleen door de tralies bewonderen want het is gesloten voor bezoekers. Door de botanische tuinen mag u gelukkig wel lopen. Duizenden soorten tropische planten en bomen groeien rondom bijzondere lotusvijvers. Wat een prachtige kleuren! Na deze relaxte stop kunt u nog een bezoek brengen aan de poppenmaker Pak Endai. Mooi om te zien hoe deze prachtige wayang golek-poppen met de hand worden gemaakt. Een leuke souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bogor - Nagrak

Nagrak is een authentiek Javaans dorp ten zuiden van Bogor waar nog maar weinig toeristen komen. Het dorp ligt verstopt in een landelijk gebied, dat omgeven wordt door talloze groene rijstvelden, kleine kampungs, groentetuinen en fruitbomen. Maak hier een wandeling naar verschillende dorpjes of dwars door de natuur. Het is een plek om tot rust te komen en te genieten van het landelijke, Javaanse leven.

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Nagrak

5fc2d5ca-d81c-4bce-adcc-806ec09f7606 Indonesie-Java-Nagrak-wandelpad2

Geniet van de schitterende omgeving. Ga in de ochtend, als het nog lekker koel is, op pad met de eigenaar van Kampung Padi of verken de omgeving van Nagrak met uw busje. Aan de voet van de vulkanen Pangrango en Gede is een waterval die u kunt bezoeken. Trek wel goede schoenen aan voor de wandeling hier naartoe. Bezoek vervolgens een hangbrug tussen de boomtoppen en geniet van een uitgestrekt uitzicht. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Pondok Halimun; een mooi natuurreservaat dat u met een 4x4 auto kunt verkennen. Natuurlijk kunt u vandaag ook uitrusten bij het zwembad of een kookcursus volgen bij het hotel, echt een aanrader!

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Nagrak - Lembang

Via een vrij onbekende route reist u, via Bandung, naar Lembang. Het koele Lembang is een ideale plek als u niet in de drukke stad wilt verblijven. In het weekend is het wel druk met mensen uit de stad. Lembang ligt op ca. 1400 meter hoog op de beboste helling van de Tangkuban Prahu-vulkaan. Sinds de tijd van de Nederlanders is deze plaats al in trek bij toeristen. Veel huizen en villa's zijn gebouwd in de stijl van het koloniale tijdperk. Een bezoek aan de lokale fruitmarkt in het stadscentrum vinden wij een aanrader. Ook het klooster en de Lembang Art-shop zijn een bezoekje waard.

 

Overnachting in Lembang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Lembang

DSC_1099(8) Java-Nagrak-Kampung-Padi-1 Java-Tangkuban Prahu-vulkaankrater5

Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages.

 

U kunt ook naar de stad Bandung rijden. Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. Een Angklung-voorstelling bijwonen vinden wij een echte aanrader. Angklung is een muziekinstrument van bamboe waar een bijzonder geluid uit komt. De kinderen laten graag zien wat ze geleerd hebben. Dans een stukje met ze mee of bespeel één van de instrumenten.

 

Overnachting in Lembang.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Lembang - Borobudur

Per trein reist u af naar de Borobudur. De treinreis duurt ongeveer 6 uur en komt langs de prachtige Preanger met zijn vele groentetuinen, dorpen en rijstterrassen. Met name de eerste uren zijn adembenemend mooi, u zit op het puntje van uw stoel.

 

In de middag arriveert u in Kuto Arjo. Uw chauffeur wacht u op en brengt u in ongeveer 2 uur naar uw hotel in de omgeving van de Borobudur. Staat u morgenochtend vroeg op; u kunt de zonsopgang met uitzicht op de Borobudur meemaken en daarna naar het tempelcomplex. Het is sowieso prettig om vroeg de stupa te bezoeken; het is dan nog rustig en ‘koel’.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, treinreis

Dag 7 Borobudur

Indonesie-Java-Borobudur-34_1

Vroeg op voor één van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken, maar geniet ook van de groene omgeving. U ziet dorpjes, akkertjes, restanten van oude tempels, kortom: het landelijke leven van het oude Java.

 

In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Bukit Rhema Gereja Ayam, oftewel de kippenkerk. Deze kerk in de vorm van een kip is gebouwd bovenop een helling. Even een flinke klim omhoog, maar wel een erg leuke beloning. Of huur een andong (paard en wagen) en bezoek bijvoorbeeld de kleine Boeddhistische tempel, Candi Mendut. Binnen in de tempel zijn 3 grote Boeddha's te vinden. Het is ook een mogelijkheid om vandaag naar de Merapi-vulkaan te gaan. Uw chauffeur brengt u naar de verzamelplaats, waar u overstapt op een jeep waarmee u de helling van de Merapi op gaat. U ziet onder andere de verstolde lava die van de helling afstroomde. 

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Borobudur - Turi

Een korte rit naar Turi. Onderweg kunt u stoppen bij Sukorejo, een bijzonder uitzichtpunt. Vanuit de hoogte ziet u de Borobudur en de Merapi-vulkaan.

 

Informatie Turi:

Op korte afstand van de stad Jogyakarta ligt het landelijk gelegen dorp Turi. Een goed uitgangspunt voor het maken van wandelingen en om even uit te rusten. Maak in de omgeving een wandeling langs de salakplantages (slangenhuidvlucht) en door kampungs, waar u nog diverse authentieke Javaanse huizen zult zien. Buiten het dorp passeert u een begraafplaats en kunt u door de landerijen wandelen.

 

Overnachting in Turi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 9 Turi

Indonesie-Java-Onderweg Java-Turi-Local

Deze dag is ter vrije besteding. Maak een wandeling in de omgeving. Vraagt u of er iemand mee gaat, u komt dan op mooiste plekken. U loopt langs de salakbomen, het kampung-gedeelte en de authentieke Javaanse huizen.

 

Overnachting in Turi.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 10 Turi – Jogyakarta

Naar de Prambanan, tussen Jogyakarta en Solo, een indrukwekkend hindoeïstisch tempelcomplex. De hindoeïstische tempel de Prambanan en de omliggende kleinere tempels zijn zeker een bezoekje waard. De prachtige reliëfs geven het Ramayana-epos weer. Vervolgens rijdt u via een landelijke route langs Ngluwar naar Jogyakarta. Een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze sultanstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt. In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Jogyakarta: Foodietour
Java

Jogyakarta: Foodietour

Eat your heart out! Proef tijdens deze foodietour diverse Javaanse snacks en traditioneel eten van Java. U...

Dag 11 Jogyakarta – Blitar

Indonesie-Java-becaks-rij Java-Blitar-fietstocht Java-Blitar-straatje met fietser

Per trein reist u af naar Blitar. Dit drukke, typisch Indonesische stadje ligt in de Arjuna-heuvels. Hier zult u weinig buitenlandse toeristen tegenkomen, maar des te meer Indonesische toeristen. Dat komt, omdat het mausoleum van de eerste president van Indonesië, Soekarno, hier vlakbij staat. Het is een groot en statig monument. Bezoek ook het museum over Soekarno. De locatie wordt echter nauwelijks aangegeven, vraag de lokale bevolking waar het is. In het dorp Bara vindt u een mooi beeld van Ganesha, de hindoeïstische olifantengod. Een bezoek aan het Hindoeïstische tempelcomplex van Penataran vinden wij ook een aanrader.

 

Overnachting in Blitar.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, transfer, trein

Dag 12 Blitar

Eén dezer dagen krijgt u een rondleiding door het hotel. Het lijkt net of u zich in een museum bevindt met alle kunst en antiek om u heen. Geniet van een afternoon tea in Waroeng Djawa met allerlei lokale theesmaken en traditionele lekkernijen. De hightea wordt tussen 16.00 en 18.00 uur geserveerd. Bent u toevallig op een vrijdag in Blitar? Dan hoort u het gamelan orkest Indonesische deuntjes spelen.

 

Overnachting in Blitar.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Blitar: Kookcursus Blitar
Java

Blitar: Kookcursus Blitar

In de ochtend heeft u een kookcursus. Per betjak gaat u naar de lokale markt, waar levensmiddelen worden...

Dag 13 Blitar - Kaliandra

Java-Kaliandra-Villa-leduk-6_1_436134

Bij Kesemben in de omgeving ziet u veel teakhoutplantages. In dit gebied hebben mensen vaak een ander geloof dan in de rest van Indonesië, een combinatie tussen islam en hindoeïsme. Het gebied is groen met veel bossen en suikerrietvelden. 

 

Informatie Kaliandra:

De majestueuze vulkaanberg de Arjuna beschermen en de bewoners van de kampungs (dorpen) helpen te voorzien in hun bestaan. Dat is het streven van de stichting Kaliandra. U verblijft op het landgoed Kaliandra, dat aan de voet van de berg ligt en maar liefst 50 hectare groot is. Hier logeren in één van de heel mooie accommodaties is niet alleen een bijzondere beleving, maar u levert hiermee ook een bijdrage aan de mooie doelen van de stichting Kaliandra.

 

Waarom is een bezoek aan Kaliandra zo bijzonder, buiten de ideële doelen? Het landgoed bestaat uit oorspronkelijk bos, waar u mooie wandelingen kunt maken. U kunt ook fietsen door de stille natuur en de omliggende dorpen. Verblijft u er langer, dan kunt u ook een dagtocht maken naar de koloniale stad Malang, een uur rijden hier vandaan.

 

Overnachting in Kaliandra.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 14 Kaliandra

Het landgoed en omgeving verkennen! Eén van de Engelssprekende Kaliandra-medewerkers vertelt over de initiatieven van de stichting. Uw gids en chauffeur brengen u naar de ‘green houses’ op het landgoed, waar u kunt zien hoe de dorpelingen hun groenten verbouwen en zo een beter bestaan opbouwen. Maar ook naar omliggende kampungs, waar ook hier en daar ‘green houses’ tussen de huizen staan. De boeren vinden het prima als u een kijkje neemt in de kas, ze maken graag een praatje met u. Kaliandra heeft hier eveneens een school en een kleine kliniek gerealiseerd. U zult het meemaken: alleen al de wandelingen door de straatjes leveren de leukste contacten op. 

 

 

Overnachting in Kaliandra.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, excursie

Dag 15 Kaliandra - Bromo

Indonesie-Java-Bromo-18(8) Indonesie-Java-Bromo7 P1040144(8)

Uw chauffeur rijdt een stukje naar het noorden en daar gaat u de snelweg op tot de kustplaats Probolinggo. Het is dan nog ongeveer een uur rijden landinwaarts tot u bij de Bromo aankomt. In totaal bent u ongeveer 3.5 uur onderweg.

 

Overnachting nabij de Bromo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 16 Bromo - Ijen

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Vanuit uw hotel vertrekt u rond 03.00 uur met een jeep, welke u ter plekke kunt reserveren bij het hotel. U rijdt via een slingerende route omhoog naar het uitkijkpunt. Geniet van het uitzicht over het indrukwekkende vulkanische landschap tijdens de zonsopkomst. Vergeet niet om een vestje mee te nemen, het kan 's nachts behoorlijk koud zijn. Eenmaal beneden loopt u via de 'zandzee' naar de voet van de krater. Wilt u liever niet lopen, dan staan er ook paarden om u naar de voet van de Bromo te brengen. En dan 225 trappen op tot u aan de kraterrand staat, een indrukwekkend gezicht! Houd er rekening mee dat de ochtend het meest populair is om de Bromo te bezoeken, u zult dus zeker niet de enige zijn. Daarna terug naar uw hotel voor het ontbijt en door naar Ijen.

 

Overnachting in Ijen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 17 Ijen

52e3c72c-5461-44eb-8af1-99951be6ee8e Java-Ijen-vulkaan-beklimmen

U verblijft nabij de Ijen-vulkaan. Door de afgelegen ligging is het een heerlijke plek om te verblijven. Maak een wandeling door dit vruchtbare gebied rondom de vulkaan en geniet van alle groene sawa's en kleine kampungs. Het gebied staat voornamelijk bekend om de vulkaan en zijn krater met een fel gekleurd zwavelmeer. Een aanrader om morgen vroeg op te staan en deze vulkaan en krater met eigen ogen te bewonderen!

 

Overnachting in Ijen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Ijen: Sunrise trekking
Java

Ijen: Sunrise trekking

Java is het eiland van de vulkanen en vandaag maakt u een trekking naar één van hen: de Ijen. De wekker gaat...

Dag 18 Ijen - Bali

U rijdt in ongeveer een uur naar de kust, naar de havenplaats Ketapang. Uw busje gaat, net als u, op de ferry. Na ongeveer 3 kwartier varen komt u aan op Bali.

 

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, veerboot

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen