terug naar het overzicht

Rondreis Actief Bali

Lekker actief het eiland Bali verkennen. Wandelen door de jungle, raften over snelstromende rivieren, snorkelen bij kleurrijke riffen en fietsen door dorpjes en rijstvelden. Veel variatie en veel actie tijdens deze reis. In de binnenlanden verblijft u in alle rust in traditionele dorpjes, zoals Kintamani, Munduk en Blayu. Aan de levendige stranden van Sanur, Lovina en Seminyak heeft u tijd om te ontspannen en terrasjes te pakken, want ook dat hoort bij vakantie!

Wat maakt deze reis bijzonder
Hiken, fietsen en varen
Ongerept Barat National Park
Trek de binnenlanden in
indonesie-sumatra-bukit-lawang-collega-lisanne-apen-spotten
Lisanne
Indonesië is zo veelzijdig, ieder eiland is uniek. Van Jungle en vulkanische gronden naar wereldse tempels, koloniaal verleden, stranden en sawa's.
Prijsindicatie vanaf € 2000,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Actief Bali

Dag 1    Aankomst Sanur

Dag 2    Sanur

Dag 3    Ubud

Dag 4    Ubud

Dag 5    Ubud

Dag 6    Kintamani

Dag 7    Lovina

 

Dag 8    Lovina
Dag 9    Pemuteran

Dag 10  Pemuteran

Dag 11  Pemuteran

Dag 12  Munduk

Dag 13  Munduk

Dag 14  Blayu

Dag 15  Blayu

Dag 16  Seminyak

Dag 17  Seminyak

Dag 18  Seminyak

Dag 19  Vertrek Seminyak

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Sanur

Bali-Sanur-Vissersboten1_1_408543

Snel de koffers op de kamer en dan met de voetjes in het zand uitkijken over het brede strand en de kleurrijke vissersbootjes. Op het strand van Sanur heeft u alle ruimte. Voor de resorts staan strandbedjes, en verder deelt u het strand met kleurrijke vissersbootjes en locals die vaak 's ochtends vroeg of einde van de middag verfrissing zoeken in zee. De zeebodem loopt heel geleidelijk af, en er zijn geen hoge golven. Hoewel Sanur een ruime keuze heeft uit toeristische restaurants, bars en souvenirwinkels, heeft het plaatsje toch het Balinese karakter behouden. Op het strand zijn eenvoudige restaurantjes waar u op een plastic stoeltje met de voetjes in het zand een echt Balinese maaltijd kunt eten. De locals doen hun inkopen op de markt (pasar). Wij vinden het erg leuk om over de markt te struinen om zo het lokale leven van dichtbij te zien.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief transfer

Dag 2 Sanur

Sanur leent zich uitstekend om uw dagen te vullen met zon, zee, strand en luieren. Maar Sanur is ook een goed uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes. Bezoek bijvoorbeeld aan het einde van de middag de Tanah Lot tempel. Deze tempel is op een rots in zee gelegen. Wij vonden het heel indrukwekkend om de zon achter de tempel in zee te zien zakken. Ook bij de Uluwatu tempel is de zonsondergang een bijzondere belevenis. Mede doordat hier, net na zonsondergang, de Kecakdans (apendans) wordt opgevoerd.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Sanur - Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-raftenbijwaterval Indonesie-Bali-Ubud-marktje_2 Bali-Rijstterras-Wandelen_1_408580

Vanaf de kust rijdt u naar het binnenland, omhoog de bergen in. Langzamerhand maakt de bebouwing plaats voor rijstterrassen. Dát is waar Bali bekend om is. De eerste uitzichten laten diepe indruk achter. Even een fotostop maken, om het thuisfront mee te kunnen laten genieten. En dan door naar Ubud, waar u de komende dagen nog veel meer rijstterrassen zult zien.

 

Informatie Ubud:

Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Maak een leuke foto op de schommel bij de rijstvelden van Tegallalang. 

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 4 Ubud

Spanning en avontuur! Vandaag gaat u raften op één van de snelstromende rivieren nabij Ubud. Na een korte instructie trekt u uw reddingsvest aan en zet u uw helm op, en dan kan het avontuur pas echt beginnen. Vanuit de raft ziet u de uitbundige natuur van Bali vanuit een ander oogpunt. Goed om u heen kijken kan alleen op de wat rustigere stukken van de rivier. Op de snelstromende delen bent u te druk met peddelen om de raft in de juiste banen te voeren. Een adrenalinekick gegarandeerd! Als u de finish bereikt heeft, staat er een lunchbuffet voor u klaar. Even bijkomen van alle actie, en dan wordt u weer naar uw hotel teruggebracht.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, veiligheidsmateriaal en Engelssprekende begeleiding tijdens raften

Dag 5 Ubud

Indonesie-Bali-sawah-werkman-stralend1_1_408597 Indonesie-Bali-Baturmeer-beeld1_2_408614

Fietsen in de bergachtige omgeving rond Ubud? Dat is toch heel zwaar!? Welnee, niet als u bergafwaarts fietst. U wordt bij uw hotel opgehaald en per auto rijdt u Mount Batur op. Daar staan de mountainbikes voor u klaar. Neem eerst het panoramische uitzicht over het groene landschap en de Batur vulkaan in u op. En dan op de pedalen. U hoeft niet veel te trappen als u bergafwaarts terug richting Ubud zoeft. U ziet valleien, Balinese dorpen, passeert oude tempels en natuurlijk groene rijstvelden. Onderweg legt uw gids u van alles uit over de geschiedenis, cultuur en de mensen van Bali. Vanaf het eindpunt van de fietstocht wordt u terug naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, huur mountainbike, veiligheidsmateriaal en Engelssprekende begeleiding tijdens fietstocht

Dag 6 Ubud - Kintamani

Door met uw actieve verkenning van het godeneiland Bali. Vanaf Ubud gaat u nog verder het binnenland in; naar Kintamani aan het Baturmeer. Tip: ga niet rechtstreeks, maar maak een omweg via Oost-Bali. Niet voor niets wordt dit deel van Bali het meest authentieke deel genoemd. In Klungkung bewondert u de plafondschilderingen in de historische rechtbank Kerta Gosa. Deze schilderingen beelden de straffen uit die hier uitgedeeld werden. Op de helling van de heilige berg Gunung Agung dwaalt u door de tuinen en gebouwen van het enorme tempelcomplex Besakih. Wat een pracht en praal! Grote kans dat u hier op een offerfeest stuit. Als u genoeg heeft gezien stapt u weer in de auto naar Kintamani. 

 

Informatie Kintamani:

Het dorp Kintamani is hooggelegen in de bergen bij het Baturmeer. Een populaire plaats voor een lunchstop, vanwege het weidse uitzicht over de groene omgeving en het kratermeer. Er zijn enkele restaurants en souvenirwinkels. Buiten lunchtijd is het rustig. Verken de weelderig begroeide oevers van het meer te voet; deze omgeving leent zich uitstekend voor trekkings. Meer ontspannend is een boottochtje over het Baturmeer.

 

Overnachting in Kintamani.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 7 Kintamani - Lovina

Indonesie-Bali-Baturmeer-trekking1_1_408632

Vroeg uit de veren voor een avontuurlijke hike naar de top van de Baturvulkaan. Het is afzien, maar u wordt beloond met een zonsopgang vanaf de top van de vulkaan. Een ervaring die u nooit zult vergeten. Het eerste deel loopt u in het pikkedonker. Na ongeveer twee uur rustig aan klimmen bereikt u de top. Het schemert dan al. Zoek een rots uit om op te zitten, en neem de zonsopgang in u op. De contouren van het vulkanische landschap van de Gunung Agung worden steeds duidelijker. Wat een natuurfenomeen! De weg terug legt u af in het licht. Doordat u afdaalt, en u goed zicht heeft, is de terugweg een stuk minder zwaar. Let goed op waar u uw voeten neer zet, maar sta af en toe ook even stil om het panoramische uitzicht in u op te nemen.

 

Even opfrissen in uw hotel in Kintamani en dan naar Lovina. Hoofddoel van een bezoek aan Lovina zijn de dolfijnen die regelmatig gezien worden voor de kust. Ga voor zonsondergang met een bootje de zee op. Dan is de kans het grootst om deze majestueuze dieren te zien. Als u geluk heeft zwemmen de dolfijnen met uw bootje mee, en ziet u ze springen, spelen en blazen. Een erg leuke ervaring! Op de stranden van Lovina ligt donker zand en ze zijn daardoor niet zo aantrekkelijk. Er zijn wel wat bedjes met parasols, maar niet heel veel. In het levendige centrum van dit kustplaatsje kunt u kiezen bij welk restaurant u op het terras gaat zitten.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt, hike met Engelssprekende begeleiding en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 8 Lovina

Bezoek het boeddhistische klooster bij Banjar, in het achterland van Lovina. Het klooster is voor Bali heel bijzonder, want het is het enige boeddhistische klooster op het eiland. Het lijkt op de bekende Javaanse tempel Borobodur, maar dan in het klein. Vlakbij kunt u ontspannen in de hotsprings. De drie bronnen zijn idyllisch gelegen in het groen. Neem een bad in de drie baden, van heet naar warm. U komt er verkwikt uit. In de omgeving van Lovina kunt u ook goed wandelen.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt

Dag 9 Lovina - Pemuteran

Bali-Pemuteran-Vissen_1_408685 Bali-Lovina-Zonsondergang1_1_408649 Bali-Pemuteran-Koraal_1_408667

Houdt u van snorkelen en duiken? Dan is Pemuteran de plaats voor u. De resorts liggen aan het smalle, zwarte lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd, dat nog aan het groeien is. Hier kunt u oefenen met snorkelen voordat u naar Menjangan gaat. Dit eiland ligt schuin tegenover Pemuteran, en heeft volgens ons een van de mooiste onderwaterriffen bij Bali. Zeeschildpadden voelen zich hier ook thuis. Reef Seen Divers heeft een project opgezet om de zeeschildpadden te beschermen. Eieren worden van locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Als er een nest is uitgekomen kunt u (tegen betaling) de koddige kleine schildpadjes uitzetten in zee

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt

Dag 10 Pemuteran

Vandaag gaat u de onderwaterwereld bewonderen. U vaart naar het eiland Menjangan, een snorkelparadijs. Snorkel op, flippers aan en spring! Het is heerlijk in het heldere warme water. Van de bekende oranje clownvis tot gele vlindervissen, overal om u heen zwemmen kleurrijke vissen. Met de stroom mee drijft u rustig naar de kust, waar uw boot op uw wacht. Terug in Pemuteran bezoekt u het schildpaddenproject. Hier wordt er alles aan gedaan om de groene zeeschildpad te beschermen. Vooral door dit samen met de lokale bevolking te doen, dat werkt toch het allerbeste. Voor elk schildpaddenei dat de locals inleveren ontvangen zij een eerlijke prijs van het project. De eieren worden vervolgens uitgebroed in de opvang en uiteindelijk worde de schattige baby-schildpadjes uitgezet bij zee. Als u een donatie doet, mag u zelf ook een schildpadje uitzetten. Wat een koddig gezicht om zo’n klein schildpadje zijn best te zien doen om de zee te bereiken.

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, transfers, boottocht en snorkelmateriaal

Dag 11 Pemuteran

Indonesie-Bali-BaratNP-vogel5_7_359850

Het Nationaal Park Bali Barat is het enige gebied op Bali dat nog vrijwel onaangetast is door de mens. Wat een variatie in landschappen. Het midden en oosten van het park bestaan uit beboste bergen, het noordelijke deel is droger. Aan de kust zijn palmsavannen en mangrovebossen. Onder begeleiding van een lokale gids maakt u een wandeling door dit ongerepte natuurgebied. U ziet vele soorten vogels, de ene nog mooier dan de anderen. Ook apen en herten laten zich vaak zien. De civetkatten en panters die in Bali Barat leven zijn moeilijker te spotten, maar wie weet heeft u geluk. Dompel u onder in de warmwaterbronnen. Naar zeggen hebben deze een geneeskrachtige werking. Of dat echt zo is, valt te betwijfelen, maar u komt er in ieder geval weer schoon uit na uw wandeling.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, transfers en wandeling met Engelssprekende begeleiding

Dag 12 Pemuteran - Munduk

Vanaf de kust terug het binnenland in. U rijdt langs de noordkust richting Lovina. Bij Seririt slaat u af en dan rijdt u via een slingerende route door de bergen naar Munduk waar u deze middag al een eerste wandeling kunt maken.

 

Munduk ligt hooggelegen in de bergen, boven de tweelingmeren Tamblingan en Bayun, ligt Munduk. Het is hier iets koeler dan in de lager gelegen gebieden, waardoor koffie, cacao, kruidnagel en tabak weelderig groeien. Een groen landschap met oerbossen en plantages. De rode kerststerren en blauwe hortensia’s die hier gekweekt worden geven het landschap kleur. Te voet verkent u dit rustige gebied. Grote kans dat u geen andere toerist tegenkomt.

 

Overnachting in Munduk.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 13 Munduk

Indonesie-Bali-Munduk-uitzicht Bali-Bratanmeer-bergenentempel

Een uitdaging: Mount Lesung beklimmen! In de ochtend wordt u naar de noordwestelijke kratermeren gebracht. Daar trekt u de ongerepte natuur in. Het is een redelijk zware tocht van ongeveer 3 uur. Gestaag klimt u naar de top van Mount Lesug, u baant zich een weg over smalle paadjes dwars door het beschermde Balinese regenwoud. Op de top wordt u beloond met een weids uitzicht. Na een welverdiende pauze daalt u af naar het Tamblingan meer. Daar ligt een traditionele houten kano voor u klaar voor een ontspannen tochtje over het meer. Deze excursie wordt afgesloten met een lunch aan het meer voordat u terug wordt gebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in Munduk.

Voor deze trekking is een goede conditie noodzakelijk. 

Inclusief ontbijt, lunch, transfers, kanotocht en wandeling met Engelssprekende begeleiding

 

Dag 14 Munduk - Blayu

Een wat langere reisdag door bergen, langs meren en rijstterrassen. Op de route maakt u verschillende stops. Vanuit Munduk volgt u het Bayunmeer naar Bedugul aan het Bratanmeer. Het serene meer vult de oude krater van de niet meer actieve vulkaan Gunung Catur die boven het meer uittorent. In Bedugul bezoekt u het tempelcomplex Ulun Danu, vredig gelegen op een kleine landtong in het meer. Langs het meer rijdt u door naar Pacung, wat een goede locatie is om te lunchen. Dan verder via de panoramische Jatiluwi-route. Een smalle weg voert u langs hoge rijstterrassen. De weg is zo smal dat er niets groters dan minibusjes kan rijden. Bij de tempel Luhur Batukau draait u de grote weg op naar Blayu.

 

Informatie Blayu:

Ver van de drukte, midden tussen de rijstvelden, ligt het dorpje Blayu. Hier ervaart u het authentieke Bali. Het dagelijkse leven in Blayu kabbelt rustig voort. De locals hier ontmoeten niet veel toeristen, en behandelen u nog echt als gast. Ga wandelen of fietsen over de smalle paadjes tussen de rijstvelden, langs irrigatiekanalen, traditionele huizen en kleurrijke tempeltjes. Grote kans dat een local een praatje met u wil maken of u uitnodigt om een van de vele ceremonies bij te wonen.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt en privé-auto/busje met chauffeur

Dag 15 Blayu

Indonesie-Bali-fietsen-Baturmeer-Ubud7_1_408725 vakantiebalitanahlot(17) Indonesie-Bali-sawah-ploegen_1_408745

Fietsen (bijna) zonder te trappen. Vanaf Taman di Blayu zoeft u grotendeels bergafwaarts naar de kust over smalle wegen en verharde zandpaadjes. Het einddoel: de rotstempel Tanah Lot, gelegen op een eiland in zee. U fietst door rijstvelden, langs groentetuinen en door dorpjes waar kinderen vriendelijk zwaaien. U trapt langs schooltjes en werkplaatsen van steen- en houtbewerkers. Stop even om te zien hoe deze ruwe materialen kunstig worden bewerkt. U legt de route van circa 20 kilometer in ongeveer anderhalf uur fietsen af. Tip: vertrek einde van de middag zodat u de zonsondergang bij Tanah Lot kunt meemaken. Neem plaats op één van de terrasjes en geniet van het uitzicht. Wees gerust; u en de fietsen worden met een busje teruggebracht naar Taman di Blayu.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt, fietshuur, transfer, Engelssprekende begeleiding en entreegelden

Dag 16 Blayu - Seminyak

Weer terug naar de kust, en nu naar het bruisende Seminyak. Souvenirswinkels, trendy restaurants, bruisende beachclubs; Seminyak heeft het allemaal. Deze populaire badplaats heeft kilometers strand. Voor de hotels heeft u de ruimte op het strand, maar waar de restaurants te vinden zijn is het strand volgebouwd met terrasjes, ligstoelen en parasols. Seminyak ligt aan de westkust van Bali. De zee aan deze kust is ruig, en de hoge golven nodigen uit om erin te springen. Aan deze zijde gaat ook de zon onder. Met uw voetjes omhoog, en een drankje in de hand, de zon in zee zien zakken. Een mooie afsluiting van de dag vinden wij.

 

Overnachting in Seminyak.

Inclusief ontbijt en transfer

Dag 17 & 18 Seminyak

Indonesie-Bali-westkust_1_408762

Nog twee volle dagen op Bali. Wat gaat u doen? Lekker luieren of trekt u er nog op uit. De keuze is geheel aan u. Het allerbelangrijkste: doe waar u zin in heeft. Het is immers vakantie!

 

Overnachtingen in Seminyak.

Inclusief ontbijt

Dag 19 Vertrek Seminyak

Helaas het einde van uw reis door Bali. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Denpasar gebracht.

 

Inclusief ontbijt en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen