Bouwsteen Paradijselijk Belitung

Belitung is toch echt een bounty-bestemming met lichte zandstranden en palmbomen. Maar vooral de reuzenrotsen vormen de trekpleister van het eiland. Geweldig om een dagtocht te maken langs stranden en eilandjes. Vanaf het zwembad ziet u eveneens rotspartijen in zee: u krijgt er geen genoeg van.

Rust uit op het witte zandstrand
Kleurrijke onderwaterwereld
Ontdek het koloniale verleden
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

Reis van dag tot dag: Paradijselijk Belitung

Dag 1      Aankomst Belitung

Dag 2      Belitung

Dag 3      Belitung

Dag 4      Vertrek Belitung

 

 

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Belitung

Sumatra-Belitung-Strand_1_393042

Informatie Belitung:

Het eiland Belitung (vroeger Biliton genoemd) heeft werkelijk prachtige kusten, vooral in het noorden. Niet alleen de witte zandstranden vormen de blikvangers, maar vooral de enorm grote rotspartijen op het strand en in zee. Rotsen, soms wel huizenhoog. En ze stapelen, hetgeen betekent dat je tussen de spelonken door kunt lopen. Spannend en ontzagwekkend. De onderwaterwereld: aardig, maar niet spectaculair, eerlijk gezegd. Er zijn twee snorkelplekken. Belitung is qua oppervlakte vergelijkbaar met de provincie Friesland.

 

Pulau Belitung is vanuit het verleden al bekend vanwege de tinmijnen (evenals buureiland Bangka). Er is niet heel veel te zien mocht u deze plek willen bezoeken, maar toch: voor sommigen kan het een interessant uitstapje zijn. Daarnaast is er een klein national park, Peramun Forest.

 

Overnachting op het eiland Belitung.

Inclusief transfer

Dag 2 Belitung

We raden u aan om bij de receptie van uw hotel een dagtocht te boeken: per boot naar stranden en naar eilanden voor de kust . We kunnen u verzekeren: het is onvergetelijk! Natuurlijk kunt u ook een tochtje maken over het eiland, waarbij u diverse historische plekken bezoekt met herinneringen aan de Nederlands-koloniale tijd.

 

Overnachting op het eiland Belitung.

Inclusief ontbijt

Dag 3 Belitung

1ef7dbfc-fe2c-4c63-a641-0f68e79f6fa7 Sumatra-Belitung-Rotsen1

Relaxen aan het strand of bij het zwembad. Gewoon even niets, ook dat is genieten. 

 

Overnachting op Belitung.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Vertrek Belitung

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Tanjung Pandan gebracht (transfer). Hiervandaan reist u door naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën