Bouwsteen Pulau Weh

Een tropische start of afsluiting op het ongerepte eiland Pulau Weh. De sfeer is relaxed en er zijn weinig toeristen, hooguit wat lokalen en backpackers. De accommodaties zijn niet luxueus, maar wel kleinschalig en sfeervol. Pulau Weh staat vooral bekend om de onderwaterwereld, bezoek dit eiland zeker als u wilt duiken of snorkelen. En om lekker bij te komen van alle indrukken na een rondreis door Sumatra.

Kleurrijke onderwaterwereld
Onbekend Sumatra
Een ontspannen afsluiting
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.

Reis van dag tot dag: Pulau Weh

Dag 1      Banda Aceh- Pulau Weh

Dag 2      Pulau Weh

Dag 3      Pulau Weh

Dag 4      Vertrek Pulau Weh

100% maat werk

Dag 1 Banda Aceh – Pulau Weh

Pulau-Weh-Gapang-strand(2) Sumatra-Pulau Weh-landschap_1

U wordt bij de luchthaven van Banda Aceh opgehaald en naar de haven gebracht. U vertrekt met de ferry naar Pulau Weh. Bij aankomst op Pulau Weh wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht. Geniet onderweg alvast van de schitterende uitzichten!

 

Informatie Pulau Weh

Pulau Weh is een groen en bergachtig eiland voor de uiterste noordwestpunt van Sumatra. U komt hier heerlijk tot rust. Slechts enkele wegen met veel haarspeldbochten kronkelen over het eiland. Witte zandstranden worden omgeven door weelderige natuur en het azuurblauwe water nodigt uit het maken van een verkoelende duik. Het strandtoerisme is totaal nog niet ontwikkeld, wel staat het eiland bekend als snorkel- en duikbestemming. Pulau Weh is dunbevolkt en de bevolking bestaat uit een gemengd gezelschap van mensen uit Aceh, oorspronkelijke eilandbewoners, Javanen, Chinezen, Bataks etc. Men leeft hier in vrede naast elkaar.

 

Overnachting op het eiland Pulau Weh.

Inclusief transfers, ferry

 

Overnachting op Pulau Weh.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur, ferry, transfer

Dag 2 Pulau Weh

Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur en gids. 

 

Zodra u de bergen inrijdt heeft u de mooiste vergezichten. Geen enkele Indonesische toerist zal Monument 0 overslaan. Dit is kilometer 0 van Indonesië; hier begint het land. Neem zelf ook een kijkje en grote kans dat Pulau Weh een attractie rijker is en iedereen met u op de foto wil. In de hoofdstad Sabang vindt u nog veel gebouwen uit de Nederlandse koloniale tijd. Er is ook een begraafplaats met Nederlandse graven.

 

De chauffeur brengt u vervolgens naar kleine vissersdorpjes, waar het leven z’n gangetje gaat. Overal langs de kust ziet u de witte zandstranden, omzoomd door palmbomen, gelegen aan de azuurblauwe zee. Dit uitzicht verveelt nooit. En als u de verleiding niet kunt weerstaan, neem dan zeker een duik in het water. En vergeet uw snorkelmateriaal niet mee te nemen!

 

Overnachting op het eiland Pulau Weh.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids

Dag 3 Pulau Weh

pulau-weh-sumatra_1_392692

Maakt u zeker een dagtocht met een boot naar de mooiste snorkelplekken. Dit biedt zoveel meer dan alleen voor de kust snorkelen. U heeft kans om dolfijnen, zeeschildpadden en kleine haaien te zien. Roggen komt u bijna zeker tegen! En natuurlijk vele kleurrijke visjes tussen het koraal. Het koraal is helaas wel wat aangetast, maar herstelt zich goed. Er zijn diverse duikscholen en veel booteigenaren die tochtjes organiseren.

 

Overnachting op het eiland Pulau Weh.

Inclusief ontbijt

Dag 4 Vertrek Pulau Weh

Helaas zit u verblijf op Pulau Weh er op. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht. U stapt op de ferry en reist vervolgens door naar de luchthaven van Banda Aceh. Hiervandaan vliegt u naar uw volgende bestemming.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën