Glamping op Bali
20180704_074204_1_374557

Glamping op Bali

Manon, Van Verre Algemeen 29-6-2020

Mijn rondreis door Indonesië sloot ik af op het eiland Bali. Na in diverse boutique-hotels geslapen te hebben op Sumatra en Java, wilde ik iets anders. Kamperen is iets wat ik vanuit huis nooit heb meegekregen en spreekt mij persoonlijk minder aan. Het concept ‘glamping’ doet dat wel. Je verblijft in complete luxe in een tent waar alle voorzieningen binnen handbereik zijn. Ik houd wel van wat luxe en koos op Bali voor twee leuke glampings met een schitterend uitzicht!

 

Pemuteran: Menjangan Dynasty Resort

Ik startte mijn Bali-avontuur in Pemuteran bij het Menjangan Dynasty Resort. Het hotel ligt verscholen aan het zandstrand van Banyuwedang. Vanaf hier stap je zo op de boot naar een van de omliggende eilandjes waar je perfect kunt snorkelen of duiken. Ook wij gingen het snorkelavontuur aan en al snel lagen we met onze snorkel in het water te genieten van alle kleurrijke vissen die om ons heen zwommen. Het voordeel van een ochtendexcursie is dat je ’s middags nog genoeg tijd hebt om te genieten van het resort. Bij Menjangan Dynasty doe je dit in de infinaty-pool of laat je lekker verwennen met een heerlijke massage of manicure in de spa.

 

Indonesië, Bali    Indonesië, Bali    Indonesië, Bali

 

Je slaapt in jouw eigen glampingtent die modern is ingericht. Je verblijft aan het strand en die beach-look is terug te zien in het interieur. Er is gebruik gemaakt van lichte kleuren, er staat een groot, comfortabel bed en er is zelfs een televisie. Dat laatste heb je echt niet nodig, want het is veel te leuk om ’s avonds in het restaurant wat te eten en aan de bar een cocktail te drinken. Aan de badkamer zul je misschien even moeten wennen. Deze wordt alleen afgescheiden door een doek.

Nog niet luxe genoeg? Er zijn een aantal villa-tenten waar de badkamer is afgescheiden en waar je jouw eigen zwembadje hebt. Ultiem ontspannen!

 

Indonesië, Bali    Indonesië, Bali

Bekijk dit resort als jij ook wilt slapen in zo'n luxe tent op het Menjangan Dynasty Resort.

 

 

Jatiluwih: San Giri

Nog zo’n verstopt pareltje op Bali is het San Giri. Waar ik in Pemuteran wakker werd van de golvende zee, keek ik mijn ogen uit. Je slaapt tussen de rijstvelden en het uitzicht is verblindend. Overal waar je kijkt, zie je een oase van groen om je heen.

 

Vanwege het uitzicht is het misschien geen verrassing dat er weinig restaurants in de omgeving zijn. Je bereikt het San Giri niet voor niks via een smal zijweggetje. Bij San Giri verblijf je daarom op basis van volpension. Het ontbijt, de lunch, maar ook het avondeten wordt verzorgd. Je kunt zelfs een kijkje nemen in de keuken en de chefs helpen met het bereiden van het diner als je dat leuk vindt.

Ik koos niet voor het koken, maar maakte een wandeling door de rijstvelden van Jatiluwih. Het is mijn favoriete plekje op Bali waar je het mooiste zicht hebt op die groene terrassen.

 

Indonesië, Bali    Indonesië, Bali

Wil jij ook vanuit je galmpingtent genieten van de groene rijstvelden? Bekijk San Giri.

 

Glamping op en top! Deze glampings hebben aan alles gedacht. Wil je ook naar Bali en verblijven op één van de glampings? Neem contact met ons op en vraag onze Indonesië-specialisten naar de verschillende mogelijkheden voor jouw vakantie naar Indonesië

 

Manon,

Van Verre

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen