uitzicht bij Diëng Plateau, Wonosobo
Ubud Bali

De magische landschappen van het Diëng Plateau bij Wonosobo

Lisanne, Van Verre Algemeen 2-3-2020

Ga jij op reis naar Java in Indonesië? En wil je daar de meest indrukwekkende landschappen bezoeken? Ga dan naar het Diëng Plateau!
Ik heb deze mysterieuze bestemming mogen bezoeken. Het Diëng Plateau, gemiddeld 2000 meter hoog gelegen, tussen de bergen en vulkanen, bestaat uit een reusachtige komvormige krater. Het gebied heeft actieve, borrelende zwavelbronnen, helder gekleurde mineraal meren en tempels. Maar het hoogtepunt is toch wel het schitterende landschap. Het is een heel vruchtbaar gebied, nergens zie je zoveel groentetuinen als hier, je slingert tussen de bergen door waar op de terrassen alle soorten groenten verbouwd worden.  

Java, Indonesië    Diëng Plateau, Java

 

Diëng Plateau bij Wonosobo

Het Diëng Plateau heb ik bezocht vanuit Wonosobo, een kleine stad op 2,5 uur rijden vanaf Jogyakarta en daarom is het gebied goed te bezoeken tijdens jouw reis over Java. Het mooiste is om vroeg in de ochtend, direct na het ontbijt, op pad te gaan. Een nachtje in Wonosobo is dus aan te raden. De kans is groot dat je onderweg naar het Diëng Plateau boven de laaghangende wolken door de bergen rijdt. Maak dan vooral een stop om van dit sprookjesachtig uitzicht een foto te maken!

Diëng Plateau, Indonesië

Bij aankomst in het kleine dorpje Diëng, maakte ik kennis met mijn gids, wie mij alles heeft kunnen vertellen over het Diëng Plateau. Samen met hem heb ik de hoogtepunten van het Diëng Plateau bezocht. Voor een tocht langs alle bezienswaardigheden ben je gemiddeld 2,5 uur onderweg waarbij je ongeveer 5 kilometer loopt. Heuvel op, heuvel af, door de tuinen en kampungs, echt een avontuur!

Liever niet alles lopen? Dat kan natuurlijk ook. De chauffeur brengt jullie dan naar alle bezienswaardigheden.

 

Diëng Plateau, wonosobo    Java, Indonesië    Diëng Plateau, Wonosobo, Indonesië  

Wil jij ook door de magische landschappen van het Diëng Plateau wandelen? Bekijk onze bouwsteen Sultansteden en borrelende aarde.

 

Hindoeïstische tempels 

Vroeger stonden hier wel 400 hindoeïstische tempels. Tegenwoordig zijn er nog acht tempels over. De tempels stammen uit de achtste eeuw na Christus. Dit zijn ook de oudste tempels van Midden-Java. De tempels zijn allemaal vernoemd naar helden en heldinnen uit de epos Mahabharata, een legendarisch verhaal dat vaak wordt opgevoerd in wayangvoorstellingen.

Wonosobo, Indonesië    Diëng Plateau, Wonosobo    Indonesië, Java

 

Sikidang krater 

Bij de Sikidang Krater, ofwel Kawah Sikidang, is de vulkanische activiteit in dit gebied goed zichtbaar. De sterke zwavelgeur komt je al snel tegemoet. Over het grote oppervlak zijn meerdere dampende openingen in de aardkorst te vinden. Maar het meest indrukwekkend is de grote borrelende modderpoel waar een enorme wolk van stoom uit omhoog stijgt.

Wonosobo, Indonesië    Diëng Platea, Wonosobo

Wil jij ook een reis maken over Java, waarbij het Diëng Plateau bezoekt? Bekijk onze voorbeeldreis Uitgebreid Java verkennen.

 

Telaga Warna-meer

Het Telaga Warna-meer is een kratermeer met een prachtige helderblauwe kleur, veroorzaakt door zwavel dat uit de bodem ontsnapt. Je kunt rond het meer lopen, maar het is ook zeker de moeite waard om de heuvel op te lopen voor een weids uitzicht over het meer en de omringende landschappen. Dit zorgt natuurlijk voor een prachtig plaatje.

Diëng Plateau, Wonosobo    Java, Indonesië    Diëng Platea, Wonosobo


Het Diëng Plateau is zeker de moeite waard tijdens je rondreis over Java! Ervaar deze mystieke plek zelf.
Neem gerust contact met mij op, ik kan je er nog veel meer over vertellen.

 

Lisanne
Van Verre

 

 

Bekijk al onze rondreizen naar Indonesië.

Vraag een offerte aan
Vraag een offerte aan en ontvang een vrijblijvend voorstel voor een compleet verzorgde reis.
Offerte aanvragen