Quilotoa, Tigua, Posada de Tigua

Ecuador

Simpele accommodatie, gelegen op een unieke plek. Het hotel kent een bijzonder verhaal. Felipe, de zoon van de eigenaar, runt de boerderij met hart en ziel. Hij helpt de inwoners van het gebied aan werk, de kinderen met hun huiswerk en lokale ondernemers om wat extra’s te verdienen. Op de boerderij houden ze koeien, schapen, kippen, eenden, lama’s en alpaca’s. Daarnaast hebben ze een groente- en fruittuin. Het ontbijt en diner wordt samengesteld met producten van de boerderij. Felipe maakt zelf kaas, yoghurt, melk, brood, dulce de leche en nog veel meer. Geniet ’s avonds van een warme ‘canelazo’ bij de open haard terwijl Felipe vertelt over de geschiedenis van de boerderij.

Locatie

Het Quilotoa-meer ligt op ongeveer 30km rijden van de boerderij. De Cotopaxi-vulkaan iets verder, op ca. 60 km. In de directe omgeving van de accommodatie zijn geen restaurants of winkels. U bent aangewezen op de accommodatie.

Accommodatie

De kleinschalige accommodatie beschikt over 10 kamers. In de boerderij zijn er 3 kamers en in het bijgebouw 7, reeds gerenoveerde, kamers. Er zijn een aantal kamers zonder eigen badkamer, deze bieden wij niet aan. Alle kamers zijn simpel ingericht. Houd u er rekening mee dat het hier ’s nachts koud kan zijn. Wel heeft de accommodatie gezorgd voor warme dekens en een kruik om u gedurende de nacht warm te houden. De boerderij heeft ook 2 familiekamers met een tweepersoonsbed en een stapelbed, perfect voor een gezin met kinderen.

Voorzieningen

Er is in de accommodatie of nabije omgeving geen Wifi. Ook is er geen televisie aanwezig en geen telefoonontvangst. 

U bent even helemaal weg van de bewoonde wereld. Het ontbijt en diner wordt geserveerd in de eetkamer van het huis.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën