Galapagos, Santa Cruz, Angermeyer Waterfront Inn

Ecuador

Een karakteristiek historisch gebouw van lavasteen en wrakhout op een rustige locatie met veel privacy. De lichte kamers zijn ruim en van alle faciliteiten voorzien. Zoek een plekje op het terras en geniet van een cocktail met uitzicht op leguanen, pelikanen en zeeleeuwen.

Locatie

Heel rustig gelegen aan de waterkant. Het gebied heet Punta Estrada. Het ligt aan de overkant van de baai van de hoofdstad Puerto Ayora. 24 uur per dag gaat er een watertaxi als u de restaurants en winkels wilt opzoeken. U wandelt eenvoudig naar diverse strandjes. Ook mooie snorkelplekken liggen op loopafstand. Rond het hotel is wel wat bebouwing, dus u bevindt zich niet in the middle of nowhere. De meeste restaurants zijn bereikbaar met een watertaxi, maar vlak naast het hotel is La Cueva de Gus: de grot van Gus. Op een zeer bijzondere historische locatie in een grot.

               

Accommodatie

Boutique hotel op Santa Cruz. Witgepleisterde muren waar de vorm van de lavastenen nog te zien is zorgen voor een speels uiterlijk. Er is veel natuurlijk materiaal gebruikt, zo ook wrakhout. Niks is strak, het is speels.

Oorspronkelijk woonde de Duitser Gus Angermeyer met zijn twee broers hier. Hij was één van de eerste buitenlanders die zich in de jaren ’30 op de Galapagos Eilanden vestigde. Niet voor toerisme, maar ze werden getriggerd door de bevindingen van Charles Darwin en ze wilden in harmonie met de natuur leven. Ze verbouwden groente en fruit. En ze bouwden vissersboten. Ze trouwden en kregen kinderen; de familie breidde uit. Men noemde dit stuk land toen “Angermeyer Point”. Logischerwijs bouwden zijn hun hui van lavastenen, rotsen en wrakhout. Het was te lastig om bouwmateriaal aan te laten voeren. En gelukkig is dat nooit veranderd.

Er zijn zestien kamers in totaal. Alle hebben airconditioning, een ventilator, een kluisje, minibar en een televisie. Er is een badkamer met een douche met warm en koud water. Ook ligt er een haardroger. De kamers zijn licht. De muren zijn wit maar opgevrolijkt met schilderijen in felle kleuren. De meubels zijn van lichtgekleurd hout en op de vloer liggen plavuizen. De kamers hebben een balkon of terras.

Kamertypes:

  • Standaardkamers voor maximaal twee personen.
  • Standaard plus kamer met twee tweepersoonsbedden, dus voor maximaal vier personen. Er is een keukentje.
  • Superior kamer voor maximaal drie personen met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed
  • Suite met een tweepersoonsbed, een zitgedeelte en een badkamer met jacuzzi.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Wifi
  • Bar
  • Roomservice
  • Wasservice
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën