Minca, Minca Ecohabs

Colombia

Bij de receptie vliegen kolibries af en aan, dat belooft veel goeds voor een vogeltour in de omgeving. Over het terrein verspreid staan diverse cabañas en een gebouwtje met vier kamers. Ze kijken uit tot diep in het dal, zelfs de oceaan is te zien! Het is heerlijk rustig bij Minca Ecohabs; een genot om te verblijven in deze leuk ingerichte kamers.

Locatie

Minca is een echt backpackersdorp, maar nog niet ontdekt door grote toeristenstromen. Het is een beetje een rommelig dorp en de muziek staat hier en daar luid. Bij Minca Ecohabs heeft u daar geen last van. Net voor het dorp slaat u af; een onverharde weg op. U volgt deze circa 150 meter en dan staat u bij Minca Ecohabs. Wat een uitzicht over de vallei ineens! Een oase van rust met uitzicht tot aan de oceaan.
Minca is gezellig. Er zijn diverse restaurantjes en een paar winkeltjes. De restaurants zijn niet erg lokaal. Heel hip -er komen tenslotte veel backpackers- zijn de vegetarische en veganistische restaurants. Vleeseters kunnen een goede Argentijnse parilla bestellen, en er is een Arabisch restaurant. Italiaanse gerechten staan bovenaan qua populariteit. Een pizza of een pasta zijn in diverse restaurants te bestellen.
U komt vooral naar Minca voor de omgeving. De tropische jungle nodigt uit tot hikes, er zijn watervallen en koffie- en cacaoplantages.
De stad Santa Marta en de luchthaven liggen op ongeveer een uur rijden. Ook voor vogelliefhebbers is Minca een ideale locatie.

Accommodatie

Minca Ecohabs heeft 9 kamers. Alle kamers hebben de beschikking over een eigen badkamer met een douche met warm en koud water. In alle kamers is een ventilator en een koelkastje aanwezig. Het geheel is heel open. In de kozijnen zit geen glas, maar de ramen bestaan uit muskietengaas. Zo voelt u zich één met de prachtige omliggende natuur. Er zijn veel trapjes in Minco Ecohabs.
Kamertypes:

 • In een gebouwtje zijn vier standaardkamers gevestigd. Ze hebben allemaal een terras. In de kamer staat een bed en daar hangt een klamboe om heen. Functioneel omdat er veel muggen in het gebied rond Minca zijn, en het staat ook nog eens leuk.
 • Leuker zijn de drie vrijstaande deluxe kamers. Ze zijn wat ruimer en bieden meer privacy. Ze hebben een zitgedeelte en een slaapgedeelte.
 • Er is één twin-room. Hier staan twee losse bedden. In de andere kamers staan overal tweepersoonsbedden.
 • Twee ecohabs zijn het allerleukst. Ze hebben een grote veranda en twee etages. Beneden is het zitgedeelte en zelfs een keukentje. Boven staat een tweepersoonsbed. En het uitzicht van de ecohabs is het allermooist: ze kijken uit tot de stad Santa Marta en de oceaan. Als extra hebben de ecohabs een kluisje.

In de deluxe kamers en in de ecohabs kan er een extra bed bijgeplaatst worden.

Voorzieningen
 • Restaurant
 • Wifi
 • Drankjes verkrijgbaar bij de receptie
 • Spa met massages

 • Roomservice
 • Wasservice
 • Parkeergelegenheid
Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën