San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama is een van de noordelijkste steden van Chili en ligt op een half uur rijden van de Boliviaanse grens. Het dorp is gebouwd om een oase in de Atacama woestijn, een van de droogste gebieden op aarde. San Pedro is een echte trekpleister voor toeristen, die het dorp veelal gebruiken als uitvalsbasis voor de diverse bezienswaardigheden in de woestijn.

 

Benieuwd welke individuele rondreizen allemaal langs San Pedro de Atacama komen? Bekijk dan de voorbeelden van onze rondreizen naar Chili.

 

De dorpsstraatjes van San Pedro de Atacama
De Lincacabur-vulkaan 

 

Wat te doen in San Pedro de Atacama?

In San Pedro de Atacama hoeft u zich geen minuut te vervelen. Het centrum is compact en leuk om doorheen te wandelen. Het voelt aan als een backpackersdorp waar u op elke hoek van de straat bureaus vindt waar u leuke activiteiten en souvenirs kunt boeken. Er is een groter plein met enkele terrasjes en verder vindt u in elke straat diverse restaurants. 

 

Naar San Pedro de Atacama reist u voornamelijk af voor de omgeving. Deze leent zich om te wandelen of paard te rijden, er zijn diverse vulkanen die u kunt beklimmen en ga ‘s avonds sterrenkijken. Of wat dacht u van een ontspannend heetwaterbad? Er zijn volop mogelijkheden, dus keuzes moet u zeker maken. Hieronder vindt u enkele suggesties.

 

Fietsen

Huur een fiets in het dorp en maak een fietstocht door de woestijn richting de Maanvallei. Dit unieke gebied bestaat uit langgerekte zandvlaktes, zoutgrotten en rode rotsformaties. U kunt hier onder anderen door zoutgrotten lopen bij Cavernas del Sal of genieten van het uitzicht op Duna Mayor. Death Valley is ook zeker een bezoek waard. De kleuren van de bergen van de Andes kleuren hier tijdens de zonsondergang (slechts) 10 minuten lang dieprood.

 

Of fiets naar Pukará de Quitor, dat op drie kilometer buiten de stad ligt. Dit zijn de ruïnes van een oud fort uit de twaalfde eeuw. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de oase. U kunt op eigen gelegenheid een fietstocht maken of ervoor kiezen om een groepsexcursie te boeken met gids. Wilt u liever wat spannenders? Wat dacht u van quadrijden door de woestijn

 

Death Valley in San Pedro de Atacama

 

Stoom afblazen bij de geisers en heetwaterbaden

Tijdens deze excursie wordt u vroeg in ochtend naar een hoogvlakte met geisers gebracht. De stoom van deze geisers bereikt wel een hoogte van tien meter! Vol spanning staat u met uw camera in de hand te wachten tot de geiser gaat spuiten. Wanneer dit gebeurt, is het genieten. Wat een mooi spektakel!

 

Zo vroeg op betekent dat het nog behoorlijk koud kan zijn. Gelukkig kunt u na een bezoek aan de geisers een dip nemen in de Piscinas termal, de heetwaterbaden van San Pedro de Atacama. Heerlijk om hier een warm en ontspannen bad te nemen. Echt even ontspannen.

 

El Tatio bij San Pedro de Atacama
Relaxen in een heetwaterbad

 

Ga sterren kijken

San Pedro de Atacama ligt op een hoogte van 2.400 meter. De kurkdroge lucht in combinatie met deze hoogte maakt van de Atacama woestijn een waar sterrenparadijs. Er wordt hier al ruim vijftig jaar sterrenkunde bedreven door de Europese Zuidelijke Sterrenwacht. Een van de belangrijkste observatoria ter wereld is hier gevestigd: het ALMA observatorium. Dit centrum voor ruimteonderzoek is met een tour vanuit San Pedro te bezoeken. U kunt ook kiezen voor een sterrenkijk-excursie onder leiding van een hobby-astronoom. Hij neemt u tijdens uw vakantie in Chili mee op pad met zijn telescoop en kan u alles vertellen over wat u zoal ziet.

 

Zoutvlaktes en flamingo's

Misschien dat u niet direct aan Chili denkt als we het hebben over de zoutvlaktes. De zoutvlaktes van Uyuni in Bolivia liggen dan ook dichtbij, maar ook Chili heeft een grote zoutvlakte in de omgeving van San Pedro de Atacama. Bij deze zoutvlakte liggen diverse lagunes waarvan de bekendste die van Miñique en Miscant zijn. Vaste bewoners van de lagunes zijn flamingo’s. De lagunes zijn helderblauw van kleur en de flamingo’s stelen de show met hun roze kleur. Het lijkt even of u op een andere wereld bent. U blijft foto’s maken!

 

Salar de Atacama, de zoutvlakte

 

Van Verre medewerkster Manon is in San Pedro de Atacama geweest en heeft haar top 3 bezienswaardigheden op een rij gezet.

 

 

Tijdens deze reizen verblijft u in San Pedro de Atacama
Chili-Torres-del-Paine-meer-3
Voorbeeldreis Chili

Rondreis Chili: Hoogtepunten van Chili

Reisperiode: kan gedurende het hele jaar, muv Torres del Paine.

 

Santiago de Chile > San Pedro de Atacama, Atacama-woestijn > vlucht naar Punta Arenas > Torres del Paine National Park > Puerto Natales > Valparaíso > Casablanca wijnregio

Chili-San-Pedro-de-Atacama-valley-of-the-moon
Voorbeeldreis Chili

Rondreis Chili per auto: Onbekend Noord-Chili

Reisperiode: kan gedurende het hele jaar.

 

Santiago de Chile > San Pedro de Atacama > Iquique > dagtocht ghosttown of National Park> Arica > Putre met Lauca National Park > Maipo, wijnregio

Chili-Atacama-Woestijn-Geiser-2
Voorbeeldreis Chili

Bouwsteen Chili: Woestijn, flamingo’s en geisers

Reisperiode: kan gedurende het hele jaar.

 

Calama > San Pedro de Atacama, in de Atacama woestijn, Moonvalley, Death Valley, sterren kijken > dagtocht hoogvlakte met zout, lagunes en flamingo’s > stomende geisers > Calama