Torres del Paine

Torres del Paine

Het is een van de mooiste gebieden van Zuid-Chili: Torres del Paine. Het nationale park bestaat uit bergen, steppes, gletsjers, meren en rivieren en is een wandelgebied bij uitstek. Het park heeft een bijzonder gevarieerde flora en fauna.

 

Los Torres zijn de iconische torenhoge granieten bergtorens van het Paine Grande. De drie pieken zijn opvallend roze van kleur en hebben toppen van wit graniet. Een bijzonder stukje om tijdens een individuele rondreis Chili te bewonderen. Het park staat zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

 

 

Geschiedenis van Torres del Paine

Het nationale park kent niet eens een hele lange geschiedenis. Pas in 1959 werd het park opgericht onder de naam Parque Nacional de Turismo Lago Grey. 21 jaar later, in 1970, werd de naam aangepast naar Torres del Paine, vernoemd naar de bergtorens van Paine Grande. In 2011 heeft een enorme bosbrand duizenden hectare natuurgebied vernield. Gelukkig ziet u daar op de toeristische plekken weinig van terug.

 

Torres del Paine op de kaart

Het nationale park ligt 112 km ten noorden van de stad Puerto Natales, waar een luchthaven is. Aan de oostkant van het natuurgebied is de grens met Argentinië en ook hier liggen twee mooie nationale parken: Los Glaciares en Bernardo O’Higgins. De grootte van het park zelf is enorm: bijna 2400 km2. Er lopen enkele wegen doorheen, waar u met een huurauto kunt rijden, maar er zijn voornamelijk veel wandelpaden.

 

Het weer in Torres del Paine 

Torres del Paine heeft een zeeklimaat. Dit betekent dat er het hele jaar een koufront hangt met veranderlijk en bewolkt weer als gevolg. In de zomer staat er een koude oceaanstroom voor de deur. Het kan dan erg fris zijn. In de winter is het meestal bewolkt, maar is de temperatuur een stuk milder. De warmste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 12 °C. De koudste maand is juli met een gemiddelde temperatuur rond het vriespunt. Dagelijks kan er een bui ontstaan, maar de meeste kans hier op heeft u in juli. De droogste maand is november. Neem laagjes kleding en warme kleding mee, evenals een regenjas en geniet met volle teugen van de natuur!

 

    

 

Leuke activiteiten in Torres del Paine

 

1. Op stap met een gids

Het achtste wereldwonder verdient het om bezocht te worden. Tijdens een tour door het nationale park kom u langs de mooiste plekjes. Het voordeel aan een tour met een gids is dat u meer leert over het ontstaan en de achtergronden, maar ook de verborgen plekjes ontdekt. Zo krijgt u een goed beeld van het spectaculaire Torres del Paine.

 

Laguna Amarga wordt vandaag niet overgeslagen. Hier ziet u de pieken waar Torres del Paine zo bekend om is. Bij helder weer is de weerspiegeling in het blauwe water van de lagune prachtig. Vergeet u camera niet, die zal overuren maken.

 

2. Wandeling rondom Lago Njordenskoll

Een prachtige wandeling voert langs het Lago Nordenskjöld. Dit meer is vernoemd naar de Zweed Otto Nordenskiöld die het meer in het begin van de 20e eeuw ontdekte. In het meer liggen diverse eilandjes, in de verte ziet u Glacier Grey en het bergmassief Paine Grande, met daarvoor de Cuernos del Paine en het prachtige Valle Francés. Als u vlak voor het eindpunt nog een extra heuveltje oploopt, wordt u beloond met prachtige uitzichten!

 

    

 

3. Lago Grey

Een interessante plek om te bezoeken is Lago Grey. U kunt er ook voor kiezen om een boottocht over het meer te maken. U vaart dan vlak langs de imposante gletsjer van het meer. Wat voelt een mens zich dan nietig!

Vervolgens wandelt u door een bos met 300 jaar oude lenga-bomen, en komt uit op een enorm strand gevormd door gletsjererosie. In het groene meer drijven enkele afgebroken ijsblokken, met de blauwachtige kleur van gletsjerijs. Achter het meer ziet u de toppen van het Paine massief. Indrukwekkend! In het National Park leven guanaco’s (een soort lama), flamingo’s en nandoes (een soort struisvogel).

 

4. W-trail.

De W-trail is een pittige maar onvergetelijke meerdaagse trekking langs de hoogtepunten van het nationale park. De drie valleien van het park vormen samen een W-vorm, vandaar de naam. De wandelingen zijn licht tot middelzwaar over duidelijke, onverharde, soms drassige, diep uitgesleten paden. Onderweg logeert u in hostels, refugio’s genoemd.

 

5. Wandeling naar Horns of Torres del Paine

Torres del Paine is bij uitstek een National Park om te wandelen. Graag noemen we daarom nóg een wandeling! Een korte wandeling in het hart van het Nationaal Park naar de beroemde Horns of Torres del Paine. Het is een leuke route om te lopen, niet zo lang en niet te moeilijk. Onderweg komt u langs de uitzichtpunten Sarmiento en Nordenskjöld.

 

Waan je al even in Torres del Paine - Bekijk de video! 

 

 

Hotels in en nabij Torres del Paine National Park

 

Tierra Patagonia

Tierra Patagonia

EcoCamp Patagonia

EcoCamp Patagonia

Hostería Pehoé

Hostería Pehoé

Tijdens deze rondreizen reist u naar Torres del Paine
Chili-Torres-del-Paine-meer-3
Voorbeeldreis Chili

Rondreis Chili: Hoogtepunten van Chili

Reisperiode: kan gedurende het hele jaar, muv Torres del Paine.

 

Santiago de Chile > San Pedro de Atacama, Atacama-woestijn > vlucht naar Punta Arenas > Torres del Paine National Park > Puerto Natales > Valparaíso > Casablanca wijnregio

Chili-Paaseiland1_1_432022
Voorbeeldreis Chili

Rondreis Chili per auto: Compleet Chili

Beste reisperiode: oktober t/m april

 

Santiago de Chili > San Pedro de Atacama > Pucón > Puerto Varas > Puerto Natales > Torres del Paine > Santiago de Chile > Paaseiland > Maipo Vallei