terug naar het overzicht

Rondreis Kampeersafari door Botswana

Deze kampeersafari is ideaal voor de meer avontuurlijke reiziger die Botswana wil ontdekken en zelf hier en daar een handje meehelpen geen bezwaar vindt. Beleef de Okavango Delta intens wanneer u deze per mokoro en te voet doorkruist en geniet van de safaritochten per open voertuig op verschillende plekken van Moremi Wildreservaat. Het grootse olifantenspektakel kunt u gadeslaan aan de Choberivier.

Wat maakt deze reis bijzonder
Overnacht in een dometent
Stap in een mokoro in Okavango
Eindig bij Victoria Waterfalls
Tanzania-in-een-Masai-huis-Caroline
Caroline
Een reis naar Botswana is bijzonder vanwege de ongerepte natuur, avontuurlijke safari's en diverse wildparken, in combinatie met de Victoria Falls.
Prijsindicatie vanaf € 2450,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee
  • Van dag tot dag
  • Routekaart
  • Reis & prijsinfo
  • Offerte

De reis van dag tot dag: Kampeersafari door Botswana

Dag 1             Maun

Dag 2             Okavango Delta

Dag 3             Okavango Delta

Dag 4             Rand Moremi Wildreservaat

Dag 5             Moremi Wildreservaat

 

 

Dag 6             Moremi Wildreservaat

Dag 7             Moremi Wildreservaat

Dag 8             Chobe National Park (Savuti)

Dag 9             Chobe National Park

Dag 10           Chobe National Park

Dag 11           Victoria Falls

Dag 12           Victoria Falls

Dag 13           Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Maun

Op de luchthaven van Maun wordt u welkom geheten en naar de lodge gebracht. Maun is de voormalige hoofdstad van de Batawana, een inheems volk, en het vertrekpunt van safaritochten door Botswana. In traditionele dorpjes rondom Maun zult u de Herero-vrouwen nog tegenkomen. De vrouwen zijn te herkennen door hun kleurrijke, lange jurken en pofmouwtjes. Steeds meer reizigers hebben Maun ontdekt, waardoor er een aantal winkels, gezellige kraampjes en restaurants te vinden zijn. 

 

Overnachting in Maun.
Inclusief transfer

Dag 2 Maun - Okavango Delta

e0640e8d-d14b-439b-879e-7129eaf783ab 89169f58-92d9-4d16-aa0b-787b9ad9223f

Vandaag begint uw onvergetelijke safaritocht. We beginnen met de kennismaking van de safarigids en de overige deelnemers. Aan de oever van de Okavango Delta stapt u in de mokoro (een uitgeholde boomstam). De lokale ‘poler’ kiest zorgvuldig zijn weg door het water, het enige wat u doet is genieten. Spot een olifantenfamilie aan de kant van de rivier en neem het magische landschap in u op.

 

's Middags komt u aan bij uw eerste kampeerplek. Tijdens deze kampeersafari overnacht u op campingsites waar u zelf meehelpt om de tent op te zetten en de bagage in het voertuig te plaatsen. De campsites liggen op uitstekende locaties om het wild- en vogelleven van dichtbij te ontdekken. Doe dit vanavond al als er een heerlijke maaltijd voor u klaargemaakt is. 

 

Overnachting op een van de eilandjes in de Okavango Delta.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 3 Okavango Delta

Vandaag maakt u wederom tochten in de mokoro. ’s Ochtends vroeg wanneer de dauw nog op het veld staat, vaart u al door de Okavango Delta. Wat een stilte om u heen, misschien slechts enkele nijlpaarden die u hoort. Wat een heerlijke excursie om de dag mee te beginnen. De delta is een wirwar van nauwe waterwegen met lelievelden, beschut door riet. Ter afwisseling maakt u ook een spannende safari te voet door het gebied. Uiteraard onder begeleiding van een gekwalificeerde gids. Wat een bijzondere ervaring.

 

Overnachting op een van de eilandjes in de Okavango Delta.

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 4 Okavango Delta – Rand Moremi Wildreservaat

Botswana-Okavango-Delta-mensen_1_365348 Botswana-Okavango-Delta-Gids Botswana-Moremi-Wildlife-Reserve7

De kans is groot dat u gewekt wordt door een vogelserenade; een nieuwe dag in Afrika is aangebroken. Na het ontbijt worden de tenten ingepakt en reist u richting Moremi Game Reserve. De rit er naar toe is een grote safaritocht waar leeuwen, giraffes, impala’s en andere wildsoorten voorbij komen. Houdt uw verrekijker en fototoestel bij de hand.

 

Informatie Moremi Reservaat:

Het Moremi Wildlife Reserve heeft zijn bestaan te danken aan de inheemse bevolking: de Batawane. Het natuurpark is dan ook vernoemd naar het stamhoofd: Moremi. Droge savannes, moeraslanden en waterpoelen wisselen elkaar af. Het is allen even mooi! Het beroemde Chief’s Island is privé: hier gaat u samen met een ranger op safari, of stapt u in een uitgeholde boomstamboot (de mokoro). De neushoorn laat zich op het Chief’s Island het meeste zien.

 

Overnachting rand Moremi Wildreservaat

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 5 Moremi Wildreservaat (westelijk deel)

Na een vroege start bereikt u de ingang van het Moremi Wildreservaat. De afwisseling van moeras en grote droge gebieden zorgt voor een enorme aantrekkingskracht op dieren, dus niet voor niets behoort het tot een van de meest wildrijke plekken in Botswana. Maar vergeet het vogelleven niet, honderden verschillende gekleurde exemplaren vliegen voorbij.

 

Overnachting rand Moremi Wildreservaat

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 6 Moremi Wildreservaat (westelijk deel)

Botswana-Moremi-Wildlife-Reserve38_1_365369

U heeft al een aantal safaritochten achter de rug, maar geen één dag is hetzelfde. In Moremi Wildreservaat stapt u in de vroege ochtend of late namiddag in het safarivoertuig, want dan is het wild het makkelijkste te spotten. Leeuwen, buffels en andere diersoorten komen soms zo dichtbij. Wat bijzonder om de dieren zo te observeren. Zeker leeuwen zoeken soms de schaduw op aan de zijkant van het voertuig. Ziet u in de lucht een grote groep gieren? Dan ligt er ergens voedsel klaar.

 

Tussen de safaritochten in is het tijd voor siësta, lekker even wegdromen of de foto's bekijken.

 

Overnachting rand Moremi Wildreservaat

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 7 Moremi Wildreservaat (oostelijk deel)

Na het westelijke deel van Moremi is het tijd door te reizen naar het oostelijke deel van het reservaat. Hier staat u het tentenkamp op. Ondertussen heeft u al een goed beeld van het afwisselende landschap van dit mooie park. Naast het grootste wildleven is het een paradijs voor vogelliefhebbers.

 

Na een dag vol safariplezier is het ’s avonds goed toeven bij het kampvuur. Samen met de medereizigers de dagen doornemen en discussiëren van welk diersoort u zojuist een brul hoorde.

 

Overnachting in Moremi Wildreservaat

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 8 Moremi Wildreservaat - Chobe National Park (Savuti)

Botswana-Savuti-Jeepsafari_1_365409 09559fa0-c8a9-4d0d-a5e2-07fa3cbfdc0d

Chobe National Park is weer heel anders dan de voorgaande gebieden: met een diversiteit aan opvallende landschappen en de impostante Choberivier. Het is het twee na grootste park van Botswana, maar heeft één van de hoogste wildconcentraties ter wereld!

 

De eerste stop in dit park is het droge Savuti, een plek waar het een komen en gaan is van wild. Maar vergeet ook niet omhoog te kijken, want hoog in de bomen zijn vaak visarenden te spotten. Deze unieke roofvogel eet, zoals zijn naam al doet vermoeden, alleen maar vis! Een telelens komt hier goed van pas.

 

Overnachting in Chobe National Park

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 9 Chobe National Park

Het noordelijke deel van Chobe wordt gedomineerd door de rivier. Het is hier een komen en gaan van olifanten. Het is aandoenlijk om de kleintjes te zien spelen in de rivier en bijzonder is wanneer een kudde de rivier oversteek, alleen de slurf is nog te zien. Na een dag vol moois is het heerlijk thuiskomen in het kamp, waar u geniet van een prachtige zonsondergang.

 

Overnachting in Chobe National Park

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 10 Chobe National Park

Botswana-Chobe-Giraffe1_1_365446 Botswana-Chobe-Weg_1_365428 National-Park-eabe791c_1_342807

De laatste dag in het wildrijke Chobe is aangebroken. Ook vandaag staat in het teken van safaritochten. Er wordt regelmatig gestopt op een mooie plek bij de rivier, maar u gaat voor de laatste keer ook op zoek naar het grote wild: leeuwen en luipaarden en naar puku’s, hyena’s en giraffes. Tuur de vlaktes af en spot ze! ’s Avonds wordt nog een keer het kampvuur aangestoken. Wat is het toch genieten zo onder de Afrikaanse sterrenhemel. Een overgetelijke avond! Kruip uw tent in en droom weg met alle bushgeluiden op de achtergrond.

 

Overnachting in Chobe National Park

Inclusief ontbijt, lunch, diner en safari-activiteiten

Dag 11 Chobe National Park – Victoria Falls

Na een korte, allerlaatste safaritocht verlaat u Botswana. Met de ferry steekt u de rivier over en reist u naar buurland Zimbabwe. Hier gaat u oog in oog staan met een prachtig wereldwonder: de Victoria Watervallen.

 

Overnachting in Victoria Falls

Inclusief ontbijt, transfer

Dag 12 Victoria Falls

Zimbabwe-VictoriaFalls2(11)

De tour eindigt rond 10.00 uur. Na afscheid genomen te hebben van uw gids en medereizigers is het tijd om naar de wereldberoemde Victoriawatervallen te gaan. Vanuit het nationale park kunt u de watervallen bezoeken. Spectaculair en overweldigend zijn de helikoptervluchten. Vanuit de lucht heeft u een waanzinnig uitzicht over de breedste watervallen ter wereld. Sluit uw reis af met een een kanotocht op de Zambezi of een boottocht bij zonsondergang. U blijft nog een extra nachtje op deze mooie plek.

 

Overnachting in Victoria Falls

Inclusief ontbijt

Dag 13 Vertrek Victoria Falls

Wat een indrukken tijdens uw kampeersafari. U wordt opgehaald en naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht.

 

Inclusief ontbijt

 

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen